Légiósok: Gazdag duplájával nyert a Philadelphia, Sallói is betalált – videók

Vágólapra másolva!
2023.07.13. 07:36
null
Gazdag Dániel két büntetőt értékesített, ebben az idényben még nem hibázott (Fotó: Getty Images)
Gazdag Dániel két góljával nyert a Philadelphia Union a Nashville SC ellen az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) magyar idő szerint csütörtök hajnali fordulójában.

 

Nem fogott ki jó napot a Nashville játékosa, Daniel Lovitz a Philadelphia Union ellen. Az amerikai védő kétszer is büntetőt érő szabálytalanságot hozott össze Gazdag Dánielék ellen az MLS péntek hajnali fordulójában – először ráadásul pont a magyar válogatott játékosát lökte fel a tizenhatoson belül.

A labda mögé mindkétszer Gazdag állt, a lába pedig egyszer sem remegett meg, az első tizenegyest a bal, a másodikat a jobb alsóba rúgta. A támadó két góljának köszönhetően nemcsak a meccset nyerte meg a csapatának, hanem a góllövőlistán is feljebb lépett, jelenleg kilenc góljával és kilenc gólpasszával épp a kilencedik helyen áll. Büntetők terén kiemelkedő a statisztikája, ebben az idényben még nem hibázott, nyolcból nyolcszor betalált.

Gazdag mellett az MLS másik magyar légiósa, Sallói Dániel is gólt szerzett a fordulóban. A Sporting Kansas City csatára a Real Salt Lake ellen szerzett vezetést, egy bal oldali beadás után a hosszún érkezett és kapásból talált a kapuba. Hiába vezetett azonban a szünetben már kettővel is az SKC, a Salt Lake visszajött és döntetlenre mentette a találkozót.

A másodosztályban a Pávkovics Bencével a kezdőcsapatban felálló El Paso hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett a San Antoniótól, a magyar középhátvéd végigjátszotta a mérkőzést.

MLS, ALAPSZAKASZ
Nashville SC–Philadelphia Union 0–2
Philadelphia Union: Gazdag Dániel két gólt szerzett büntetőből, a hosszabbításban lecserélték.

Sporting Kansas City–Real Salt Lake 2–2
SKC: Sallói Dániel végigjátszotta a mérkőzést, a 30. percben gólt szerzett.

USL CHAMPIONSHIP, ALAPSZAKASZ
El Paso–San Antonio 1–2
El Paso: Pávkovics Bence végigjátszotta a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik