Belgium: az egyik rivális kizáratná Vancsa Zalán klubját a másodosztályból – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.05.05. 14:44
null
A tabella utolsó helyén álló Virton kizáratná a belga másodosztályból a Peter Van Den Veen által irányított Lommelt (Fotó: Getty Images)
Az angol The Athletic számolt be róla, hogy a Royal Excelsior Virton honlapján közzétett közleményben jelezte, jogi lépéseket tesz a Belga Labdarúgó-szövetségnél, mert a Lommel SK annak ellenére megkapta a profi licencet, hogy az Európai Unió jogszabályaival ellentétben külföldi támogatásokat kap.

 

A belga másodosztályban utolsó helyen álló Virton az osztályozós csoportot vezető Lommellel szemben azért tett jogi lépéseket, mert a Vancsa Zalánt is foglalkoztató klub külföldi támogatásokat használ fel, ezzel torzítva a versenyt, és kész az ügyet az Európai Unió elé terjeszteni.

A Virton szerint a City Football Grouphoz tartozó SK Lommel az Arab Emírségektől kapott támogatás miatt pénzügyi doppingot hajt végre. A közlemény kitért rá, hogy a Virton éves költségvetése ötmillió euró, ezzel szemben a Lommelé 16.8 millió euró az anyavállalattól kapott tőkeinjekció miatt, és a Lommel profi licencet kapott a 2023–2024-es idényre a Belga Labdarúgó-szövetségtől.

Ezt követően a Virton figyelmeztette a szervezetet, hogy a Lommel engedélyének megadása sértő versenyjogi döntésnek minősül, mivel a külföldi támogatások miatt torzul a verseny.

A klub kifejtette, hogy ha a Lommel nem kapta volna meg licencét, akkor az utolsó helyre sorolnák, így nem a Virton esne ki a harmadosztályba.

A Virton arról is írt, hogy 2022 decemberében fogadták el a belső piacot torzító külföldi támogatásokról szóló rendeletet, amely arra szolgál, hogy a külföldi támogatások ne torzítsák a versenyt.

A belga másodosztály utolsó helyezettje kiemelte, hogy az ügyben panasszal fordult az Európai Bizottsághoz, felkérve azt, hogy éljen jogkörével és szüntesse meg a külföldről érkező támogatásokat.

Hangsúlyozták azt is, hogy megtámadták az illetékes bíróságokon a szövetség döntését, amely az SK Lommelnek licencet adott a következő idényre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik