Légiósok: Jöjjenek a gólpasszok, a gólok! – Az újra „török” Varga Kevin

Vágólapra másolva!
2022.08.04. 09:39
null
Varga Kevin marad Törökországban (Fotó: hatayspor.org.tr)
Törökországon belül váltott klubot Varga Kevin, aki azt reméli, nemcsak bekerül a Hatayspor kezdő tizenegyébe, hanem ott is ragad, és persze teljesítményével kiérdemli Marco Rossi szövetségi kapitány bizalmát.

 

– A Hatayspor hétfőn jelentette be a szerződtetését: kedden már a csapattal edzett?
– Már a bejelentés napján részt vettem az edzésen, amelyet kedden két újabb gyakorlás követett – válaszolta lapunknak Varga Kevin, a 26 éves, 13-szoros magyar válogatott szélső, aki a Kasimpasa játékosaként a tavaszt kölcsönben Svájcban, a Young Boys együttesénél töltötte, majd néhány nappal ezelőtt felbontotta szerződését a török klubjával. – Az elmúlt héten szerdán érkeztem meg Törökországba, másnap Isztambulban aláírtam az angol nyelvű szerződésemet, pénteken pedig a török nyelvűt. A Hatayspor labdarúgói a hétvégére háromnapos pihenőt kaptak, rajtam kívül is akad új igazolás, nekünk abban az időszakban is volt edzésünk.

– Még két hete sincs, hogy szerződést bontott a Kasimpasával, máris van csapata. Nyilván örül, hogy ilyen hamar rendeződött a helyzete.
– Bíztam a menedzseremben, Filipovics Vladanban, valamint magamban, hogy szabadon igazolható játékosként lesznek lehetőségeim. Szerettem volna külföldön maradni, a kérdés leginkább csak az volt, hol folytatom.

– Mi döntött a török bajnokság mellett?
– Még friss volt a sztori, hogy miután az előző klubom tartozott nekem, szerződést bontottam, a Hatayspor pedig meg akart szerezni. Az előző héten, hétfőn érkezett a telefonhívás, hogy van ez a lehetőség, másnap már konkrét ajánlatot tett a klub. Máshonnan is volt érdeklődés, ám nem szerettem volna sokáig várni, ráadásul a Hatayspor edzője és sportigazgatója is jelezte, arra a posztra, amelyre igazolni akarnak, én vagyok a kiszemeltjük.

– Amikor május végén a svájci bajnokság befejezését követően beszéltünk, és a jövőjéről érdeklődtünk, azt mondta, Magyarországon tölti a szabadságát, és mivel szerződése még egy évig érvényes, a felkészülés elején edzésre jelentkezik a Kasimpasánál. Mi történt azóta, miért szakított első külföldi klubjával?
– Az biztos volt, hogy július elsején visszamegyek a Kasimpasához. Tartozott a klub, nem fizetett idejében, ezt jeleztük a török szövetségnek, és mert nem láttuk a jövőt, úgy döntöttünk, az lesz a legjobb, ha szerződést bontok.

Varga Kevin 55 tétmeccsen szerepelve hat gólt szerzett a Kasimpasában (Fotó: AFP)
Varga Kevin 55 tétmeccsen szerepelve hat gólt szerzett a Kasimpasában (Fotó: AFP)

– Mit érdemes tudni a Hataysporról azon kívül, hogy az előző idényben éppen annyi pontot szerzett, mint a Kasimpasa?
– Két évvel ezelőtt bajnokként került fel az első osztályba, éppen akkor, amikor Törökországba igazoltam. Az első idényében hatodikként végzett, legutóbb tizenkettedikként, ám sokáig akkor is jól szerepelt, a bajnokság utolsó részét azonban elrontotta. Támadófutballt játszik, sok gólt szerez, kétezerhuszonegyben a gólkirályt ez a csapat adta. Amikor a Kasimpasával egy-egyet játszottunk vele, kellemetlen ellenfél volt, fanatikus szurkolói vannak. Ami pedig új csapatom székhelyét illeti, a térséget Hataynak hívják, Antakya a központja. Törökország legdélibb részén található, közel a szír határhoz.

– Bizonyos szempontból jó helyzetben van, hiszen már élt Törökországban, ismeri a bajnokságot, de mégiscsak új környezetbe került, ahová be kell illeszkednie, el kell fogadtatnia magát.
– Az ország, az emberek mentalitása ugyanaz, de tény, másik városban, másik csapatban játszom mostantól. Török edzőnk van, ahogyan a Kasimpasánál, itt is rengeteg a légiós, ám a társak jól fogadtak, többen emlékeztek rám. Nehéz megmondani, milyen idényt remélek, de bízom benne, a csapat a tabella első felében végez. Szeretném, ha legalább olyan évadom lenne, mint amilyen az első törökországi volt, be akarok kerülni a csapatba, és persze ott akarok ragadni: ha ez sikerül, jöhetnek a gólok, a gólpasszok. Amikor légiós lettem, jól sikerült az első évem, azóta tapasztaltabb vagyok, több mint ötven török bajnoki van mögöttem, bizakodom.

– Legutóbb tavaly novemberben, Lengyelország ellen szerepelt a válogatottban: nyilván bántja, hogy kimaradt a nagyszerű Nemzetek Ligája-szereplésből…
– Amikor jól ment a klubomban a futball, Marco Rossi számított rám, amikor kevesebb játéklehetőséget kaptam, nem érkezett a meghívó – ez teljesen érthető. Erős válogatottunk van, ezt mutatják a Nemzetek Ligájában játszott meccsek, nekem pedig az egyik szemem sírt, a másik pedig nevetett a mérkőzéseket látva. Sírt, hiszen nem lehettem ott, és nevetett, mert a csapat jó játékkal ért el csodás eredményeket. Bízom benne, a Hataysporban úgy megy majd a futball, hogy a kapitány ismét számol velem.

– Ezen a héten rajtol a bajnokság, a Hatayspor szabadnapos lesz, így csak egy héttel később, a címvédő Trabzonspor vendégeként kezd.
– Két évvel ezelőtt a koronavírus miatt nem volt kieső, csak feljutó, azóta viszont évről évre eggyel csökken a létszám, jövőre áll vissza az eredeti, tizennyolc csapat alkotta mezőny. Igen, szabadnappal kezdünk, aztán a bajnok Trabzonsporral játszunk, vagyis embert próbáló feladat előtt állunk. A harmadik meccsünk a Kasimpasa elleni lesz. Profiként még nem fordult elő velem, hogy a korábbi csapatom ellen kellett volna játszanom, most ez is megtörténik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik