Ausztria: Szabics neve vezetőedzőként merült fel a korábbi csapatánál

Vágólapra másolva!
2020.06.28. 14:02
null
Szabics Imre Franco Foda munkásságát segíti Ausztriában (Fotó: imago.images.de)
Az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Sturm Graz vezetőedzőt keres, a jelöltek között pedig Szabics Imrét, a magyar válogatott egykori csatárát és az osztrák válogatott jelenlegi másodedzőjét is megemlítik.

 

A Sturm Graznak új vezetőedzőre van szüksége, a jelöltek között pedig megemlítik az osztrák válogatott másodedzőjét, Szabics Imrét.

A korábbi magyar válogatott csatár a 2014–2015-ös idényben már ült az együttes kispadján, méghozzá másodedzőként. A szurkolók jól ismerhetik, hiszen először 1999–2003-ig, majd 2010–2013-ig játékosként is megfordult Grazban – innen is vonult vissza.

„A Sturmnak talán olyan edző kellene, aki tudja, mitől állhat össze igazán a csapat, aki tudja, milyen is a fekete DNS. Vajon a grazi gárda olyat keres, aki már korábban is terítéken volt? Mint Szabics Imre? A 39 esztendős Szabics Németországban is légióskodott játékosként, visszavonulása után a magyar válogatott másodedzője volt. A Sturmnál is eltöltött egy idényt, 2017 óta pedig Franco Foda osztrák szövetségi kapitányt segíti” – írta Szabicsról a krone.at.

Az osztrák oldal ugyanakkor azt is megemlíti, hogy a korábbi magyar válogatott támadó még nem biztos, hogy képes lenne a vezetőedzői poszt betöltésére, hiszen nincs kellő tapasztalata.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik