Mönchengladbach: előrehaladott tárgyalásban vannak Lovrencsiccsel - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.14. 07:46
A több kérő közül a Borussia Mönchengladbach van a legelőrehaladottabb tárgyalásban a Lech Poznannal, valamint az együttes labdarúgójával, Lovrencsics Gergővel – számolt be róla a poznan.sport.pl.

A második poznani szezonját futó magyar szélsőnek remekül kijött a lépés az idényben, a bajnokságban kilenc gólnál és tizenkét gólpassznál jár, a Lech keretének egyetlen játékosaként az eddigi 39 találkozón kivétel nélkül pályára léphetett. Életkora, formája és 2016-ig érvényes szerződése mind amellett szól, hogy idén nyáron a korrekt bevétel reményében értékesítse őt az átigazolásai piacon a Poznan. A transfermakrt.de egymillió euróra értékeli a magyar légióst, a Lech viszont 1.5–2 millió eurós bevétellel is számol.

A célállomás a Bundesliga lehet, ahonnan a Berlinben élő menedzser, Michael Nagy három klub megfigyelőit invitálta meg a Lech Górnik Zabrze elleni bajnokijára, amelyet Lovrencsics jó játékával és duplájával 2–1-re nyert meg a poznani gárda.

A három kupainduló közül a hatodik helyen végző, az Európa-liga-selejtezőre készülő Mönchengladbach bizonyult a leggyorsabbnak. Az együttest sürgeti az idő, hiszen nagy kereslet van kulcsembere, Patrick Herrmann után (34 meccs, 6 gól és 9 assziszt a bajnokságban), a 23 éves éves támadót 10 millió euróért kívánja eladni. Az ő pótlására nézték ki, és az érte kapott pénzből vásárolnák ki Lovrencsicset.

Lovrencsicshez eközben a poznani drukkerek kimondottan ragaszkodnak, miután megtudták a klub eladási szándékét, a facebookra ebben a témában feltett kérésük (Gergő, maradj a Lechben!) két nap alatt háromezer lájkot kapott.

Amint arról korábban már beszámoltunk: Lovrencsics a Lille, a Marseille, a Wolfsburg és a Leverkusen érdeklődését is felkeltette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik