Lovrencsicset nem győzik dicsérni - a Bayernek is feltűnhetett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.12. 09:15
null
Lovrencsics Gergő kirobbanó formában futballozik (Fotó: MTI)
Lovrencsics Gergő remek formában futballozik a Lech Poznanban, a legutóbbi öt bajnokin szerzett három gólt, ötöt pedig előkészített. Szombaton a Górnik Zabrze ellen az ő két találatával nyert 2–1-re a csapata. Miközben a szélső továbbra sem szeretne a jövőjével foglalkozni, a múlt heti játékát többek között az éppen szélsőt kereső Bayer Leverkusen megfigyelője is látta…

A Górnik Zabrze ellen az első gólja is szép volt, no de a második... Világklasszisokat idéző megoldás.

„Jól sikerült, az biztos – reagált a Nemzeti Sport felvetésére Lovrencsics Gergő, a Lech Poznan 25 esztendős, kétszeres válogatott szélsője. – Szerintem a labdaátvétel volt a kulcsfontosságú pillanat. Az őrzőm azt hihette, hogy a jobb lábam felé cselezek majd, ezért befelé pörgettem a labdát, és más választásom nem lévén, ellőttem jobb külsővel. Még a labda átvétele előtt felmértem a lehetőségeimet. Mindig igyekszem előre gondolkodni, mert így nagyobb esélyem van a védő kicselezésére. Külsővel nem csupán jól lehet helyezni, hanem egy-egy társam kiugratásánál is hasznos megoldás, mert a labda a hátvédsort megkerülve csapódik a célterületre. Ütemtelen a mozdulat, ez is nagy előnye.”

Lovrencsics azok után kápráztatta el a szurkolókat a góljával, hogy az első félidőben hatalmas rúgást kapott a lábára.

„Megijedtem, de szerencsére nincs nagy baj. Hatalmas lyuk tátongott a sípcsontvédőmön, ha az nincs rajtam, biztos eltörik a lábam. Vasárnap délelőtt már edzettem. A karom szépen gyógyul, de még nem az igazi, most kaptam egy csomagot a lábamra, ha így folytatódik, úgy nézek majd ki a szezon végén, mint egy hadirokkant. Több mint negyven tétmeccsel zárom az idényt, bár erre azt szoktam mondani, ennél jobb edzés nem létezik” – fogalmazott a szélső, aki a jövőjét érintő kérdést sem kerülhette meg.

„Ahogy már korábban is elmondtam, konkrétumok híján nem szeretnék klubváltásról beszélni. A Lech Poznan játékosa vagyok, szeretnénk megnyerni a bajnokságot, és bár jelentősnek mondható a Legia Warszawa előnye, nem hagyjuk magunkat. Egyébként meg tisztában vagyok vele, hogy tulajdonképpen saját magam alakítom a sorsomat. Kivételesen szerencsés ember vagyok, mert az a munkám, amit a legjobban szeretek, és minél jobban végzem, annál több lehetőségem nyílik az előrelépésre. Ez ilyen egyszerű” – mondta Lovrencsics.

A Nemzeti Sport Online múlt héten egy lengyel szakíró, Jedrzej Nowak véleményét kérdezte a magyar szélső jövőjével kapcsolatban. Az Orange sport szakértője akkor még óvatosan fogalmazott, a szombati találkozó után azonban már nem győzött áradozni Lovrencsicsről, ahogy egyébként a teljes lengyel sajtó is dicshimnuszokat zeng a teljesítményéről.

„Lovrencsics lenyűgöző teljesítményt nyújtott. Két csodálatos gólt rúgott és kétségtelenül a mezőny legjobbja volt. Többek között a Lille, a Marseille, a Mönchengladbach, a Wolfsburg és a Leverkusen képviselői is ott volt a találkozón. A Bundesliga lehetséges következő állomás lehet a számára” – mondta az NSO-nak a szombati meccs után a lengyel szakíró.

A felsoroltak mellett egyébként információink szerint a Rennes és Toulouse megfigyelői, valamint angol klubok képviselői is helyet foglaltak a lelátón, de Lovrencsics esetében egy német élvonalbeli folytatásra mutatkozik a legnagyobb esély. Az említett, a német élvonalban BL-selejtezőt érő 4. helyen végzett Leverkusen például épp szélsőt keres, mivel a német válogatott Sidney Sam a Schalkéhoz igazol.

A LOVRENCSICS GERGŐVEL KÉSZÜLT TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik