WBA: Gera „reneszánsza”, főszereplő a tündérmesében

Vágólapra másolva!
2012.11.26. 14:30
Gera Zoltán nyitotta meg a gólcsapot a Sunderland–West Bromwich (2–4) angol élvonalbeli bajnokin – méghozzá nem akármilyen találattal –, s a győzelemmel csapata 1953 óta a legjobb rajtot produkálta: a birminghami együttes 13 forduló alatt 26 pontot gyűjtött, és jelenleg harmadik a tabellán.

Gera szenzációs gólja és kiváló játéka miatt a meccs embere lett Steve Clarke menedzsernél, s a Guardian is a Sunderland elleni bajnoki legjobbjának választotta a „mágikus magyart”. A brit portál megemlíti, hogy a 4–2–3–1-es rendszerben középső támadó középpályásként szerepet kapó magyar válogatott futballista remekül mozgatta a West Bromot, kreativitást vitt a csapat játékába.

A Guardian szerint Steve Clarke edzői húzásai is hozzájárultak Gera „reneszánszához”, ráadásul a magyar labdarúgó előző idénybeli hosszas sérülése miatt égett a bizonyítási vágytól.

Gera a Premier League-ben az eddigi 13 forduló során három gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett, s főszerepet játszott a West Brom kiváló bajnoki rajtjában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik