NB III: Lisztes Krisztián újra rálelt a góllövő cipőjére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.05. 19:20
A Keleti első Létavértes Kertész Tamás duplájának köszönhetően 3–1-re győzött Jászapátiban, míg a Középcsoport listavezetője, a kisebb hullámvölgyből kilábaló Soroksár Lisztes Krisztián két góljára alapozva 6–0-ra kiütötte a Bölcskét a labdarúgó NB III 22. fordulójának szombati játéknapján. A Nyugati csoportban első, vasárnap pályára lépő Csákvár üldözői közül a Győri ETO II, a BKV Előre és a Budaörs is győzött.

FELTÁMADT A SOROKSÁR. A góljait az első félidőben szerző Lisztes Krisztián másodszor duplázott a szezonban, 11 góljával az ötödik helyen áll a Középcsoport góllövőlistáján. A megelőző két fordulóban összesen egy pontot gyűjtő soroksári csapat további góljain Tóbiás Zsolt, Márkus Tibor, Antal Zsolt és Hodgyai László osztozott.FELTÁMADT A SOROKSÁR. A góljait az első félidőben szerző Lisztes Krisztián másodszor duplázott a szezonban, 11 góljával az ötödik helyen áll a Középcsoport góllövőlistáján. A megelőző két fordulóban összesen egy pontot gyűjtő soroksári csapat további góljain Tóbiás Zsolt, Márkus Tibor, Antal Zsolt és Hodgyai László osztozott.

RÖVIDEN

Mervó Bence már a hatodik gólját szerezte tavasszal, a 19 éves fiatal találata győzelmet ért a győriek második csapatának a Haladás II ellen idegenben.

Berki Péter góljának köszönhetően győzött a BKV Előre Nagyatádon, a közlekedésiek sorozatban harmadszor győztek.

Jovánczai Zoltán a Csákvár elleni duplája után a Körmend ellen is kétszer talált be a kapuba, vezérletével az Albert Flórián irányította Budaörs immár ötödször nyert tavasszal.

A csepeli gólvágó, Juhász László egy hét után újra a kapuba talált, 11 góljával utolérte Kovács Dávidot (Újbuda) a nyugati góllista élén, csapata azonban továbbra sem képes nyerni tavasszal: eddig három döntetlen (most 1–1 a Tököl ellen) és három vereség a mérlegben.

A Dorog két korábbi NB I-es játékosa, Sitku Illés és Schultz Levente egyaránt a kapuba talált, a 3–0-ra legyőzött Veszprém szabadesésben közelíti a kiesőzónát: hat vereség zsinórban.

Először nyert idegenben a Komló: a Középcsoport sereghajtója – amely eddig egyedül a Maglódot verte meg – Szekszárdról vitte haza a három pontot.

Immár nyolc mérkőzés óta tart a Baja veretlenségi sorozata, igaz, a Maglód ellen a végjátékban elszalasztott győzelem miatt aligha ünnepelnek a déli városban.

TOVÁBBRA IS 100 SZÁZALÉK! A Videoton II megnyerte a hatodik tavaszi mérkőzését is, amivel némi segítséget nyújtott a Soroksárnak is, hiszen a Vidi II vendége az elmúlt hetekben remekelő, többek között Soroksáron is nyerő Szeged volt. A szegedma.hu tudósítása szerint Nyilas Elek csapata ma sem játszott rosszul, ám a helyzeteit nem tudta kihasználni, így Elek Bence első félidei szép lövése győzelmet ért a hazaiaknak.

MÁR 18-NÁL JÁR A LÉTA GÓLVÁGÓJA. Kertész Tamás immár a legeredményesebb NB III-as játékos ebben a szezonban: a Létavértes jászapáti sikeréhez két góllal hozzájáruló támadó 18 gólnál jár, és megelőzte a Középcsoport mesterlövészeinek listáját vezető, ezúttal „hallgató” Germán Tamás (Szeged), Kocsis Dávid (Rákosmente) duót. A 21 éves debreceni nevelésű játékos az előző fordulóban hármat vágott, a mostani a harmadik duplája. A Létának azért is fontos volt a győzelem, mert fő üldözője, a REAC-ot fogadó Kazincbarcika Menyhért Gergő és Molnár Gábor góljai révén szintén győzött, és három ponttal gyarapodott a Tiszaújvárosban megyei rangadón diadalmaskodó Putnok is.

MÉLYREPÜLÉSBEN A KIS FRADI. Lipcsei Péter csapata sorozatban a negyedik bajnokiját veszítette el. Szombati legyőzője a Cigánd volt, amely október eleje óta nem kapott ki vendégként: a borsodi kisváros csapata Roszel Róbert fejesével győzött a Népligetben, idegenbeli veretlensége öt bajnokit ível át.

EGYENLÍTÉS A 95. PERCBEN. Döntetlennel ért véget a Balatonfüred és az Andráshida rangadója: a két jó formában lévő nyugati csapat meccsén a hazaiak szereztek vezetést Czafit Richárd góljával a 69. percben, Sági András a 95. percben egyenlített.

LABDARÚGÓ NB III, 22. FORDULÓ
Szombati mérkőzések

KELETI CSOPORT
Jászapáti–Létavértes 1–3
Tiszaújváros–Putnok 2–3
Ferencváros II–Cigánd 0–1
Kazincbarcika–REAC 2–0

A KELETI CSOPORT ÁLLÁSA

KÖZÉPCSOPORT
Baja–Maglód 1–1
Videoton II–Szeged 1–0
Gyula–Rákosmente 1–1
Soroksár–Bölcske 6–0
Szekszárd–Komló 1–3

A KÖZÉPCSOPORT ÁLLÁSA

NYUGATI CSOPORT
Haladás II–Győri ETO II 0–1
Veszprém–Dorog 0–3
Csepel–Tököl 1–1
Körmend–Budaörs 1–4
Nagyatád–BKV Előre 0–1
Balatonfüred–Andráshida 1–1
Mosonmagyaróvár–Újbuda 1–0

A NYUGATI CSOPORT ÁLLÁSA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik