NB III: le kell játszani a kalandos hátterű ózdi meccset

Vágólapra másolva!
2012.12.14. 17:52
A labdarúgó NB III Mátra-csoportjának versenybizottsága úgy döntött, hogy le kell játszani a 12. fordulóban elmaradt Ózdi FC–MTK II bajnoki mérkőzést – tudósít a boon.hu.

A faramuci történet lényege, hogy a fővárosiak első körben szerették volna egy nappal elhalasztani a november 3-ra kisorsolt mérkőzést, mert a „nagy" MTK éppen akkor játszott örökrangadót a Ferencvárossal, a fiatalok pedig (az egykori Fradi-játékos Pölöskei Gáborral, az MTK NB III-as csapatának jelenlegi vezetőedzőjével együtt) szerették volna a helyszínen megtekinteni a találkozót – írja a boon.hu.boon.hu.

Az ózdiak ezt nem akceptálták, így azután az MTK – az U19-es válogatottól időközben befutó meghívókra hivatkozva – a versenybizottságnál úgy érvelt: négy játékosuk hivatalos meghívása miatt kérik a meccs elhalasztását. Noha a versenykiírás egyértelműen szabályozza ezt a kérdést – emlékeztet a regionális portál –, azaz felnőtt bajnokit nem lehet az utánpótlás-válogatottban való szereplés miatt halasztani, a Mátra-versenybizottság elfogadta az MTK kérését. Az ózdiak ezt sérelmezték, ezért folytatódott az eljárás.

„A versenybizottság megállapította – idézi a boon.hu Friedl Csabát, a Mátra-csoport versenybizottsági tagját –, hogy a mérkőzés elhalasztásában az érdekelt csapatok nem hibásak (...) A két egyesület köteles megállapodni a találkozó új időpontjáról; ha ez nem történik meg, akkor a Mátra-csoport versenybizottsága jelöli ki a dátumot. A döntés nem jogerős, mindkét fél fellebbezési lehetőséggel élhet."

Bonyolítja a helyzetet, hogy a versenybizottság leszögezte: a mérkőzésen (amelyet minden bizonnyal jövőre játszanak le) kizárólag azok a labdarúgók léphetnek pályára, akik a meccs eredeti időpontjában is klubjuk labdarúgói voltak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik