NB III: Juhász Roland lett a III. Kerület sportigazgatója

R. Z.R. Z.
Vágólapra másolva!
2022.07.18. 20:25
null
Juhász Roland máris munkába állt új állomáshelyén (Fotó: tve1887.hu)
Juhász Roland lett a másodosztálytól búcsúzó III. Kerületi TVE sportigazgatója – adta hírül az óbudai klub honlapja.

A 95-szörös válogatott védő Juhász Roland 2020 nyarán vonult vissza a labdarúgástól, utolsó klubja a Fehérvár volt. Juhász a hazai élvonalban 293 alkalommal lépett pályára. Karrierje meghatározó időszakát Belgiumban, az Anderlechtnél töltötte 2005 és 2013 között. A 39 éves újdonsült sportvezető játékosként négyszeres belga és háromszoros magyar bajnoknak mondhatja magát.

„A tavalyi év után önvizsgálatot tartottunk. Úgy éreztük, hogy az ügyvezetői és sportigazgatói feladatokat újból szét kell választanunk, hogy megfelelő minőségben tudjunk működni. Ismertem Roli ambícióit és gondolkodásmódját, ezért nagyon örülök az érkezésének. Biztos vagyok benne, hogy kiegészülve vezetőedzőnkkel, Aczél Zoltánnal, egy erős csapatmunka fog kialakulni és visszatérünk oda, ahova való ez a klub” – nyilatkozta Szabó Bence, a III. Kerület ügyvezetője.

„A Kerület-szurkolók már jó néhányszor láthattak a hazai mérkőzéseken az előző, de még az NB III-as bajnoki címmel véget érő idényben is – mondta Juhász Roland.– Bencével való jó kapcsolatomnak köszönhetően sokat jártam ide és egyre többet kommunikáltunk az itteni dolgokról. Bennem pedig mindeközben letisztult a kép, hogy mit szeretnék a jövőben. A pályaedzősködés nagyon hasznos volt és sok tapasztalatot szereztem, de inkább a sportvezetői vonal az, ami érdekel, és amivel a jövőben szeretnék foglalkozni. Örülök, hogy jött egy ilyen lehetőség, nagyon vártam már, hogy újra elkezdhessek dolgozni. Fél éve már, hogy eljöttem Fehérvárról. Ez egy nagyon hasznos időszak volt számomra. Amiket edzőként megtapasztaltam, azt a helyére tettem.”

A III. Kerületi TVE az NB II 2021–2022-es idényét az utolsó helyen zárta. A következőt az NB III Nyugati csoportjában kezdi új edzővel, hiszen mint arról korábbanmár hírt adtunk, Aczél Zoltán vette át a csapat irányítását Pintér Attilától. Az óbudaiaknak a megfelelő erősítések ellenére sem lesz könnyű dolguk a feljutás kiharcolásában, hiszen az új idényben az NB III bajnokai már nem jutnak fel automatikusan az NB II-be, hanem osztályozón kell megküzdeniük az NB II 16-18. helyezettjeivel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik