PUM ANDRÁS 2021.03.07 16:50 Frissítve: 2021.03.08 00:12

Négy kapufa, egy gól: Haladás-győzelem a Soroksár ellen

A Szombathelyi Haladás Németh Milán góljával 1–0-ra legyőzte hazai pályán a Soroksárt a labdarúgó NB II 28. fordulójának záró mérkőzésén. A bő 90 perc alatt a hazaiak háromszor, a vendégek egyszer találták telibe a kapufát.


Kállai Kevin végig nagy harcot vívott a fekete mezes soroksári Derekas Zoltánnal (Fotó: Szendi Péter/Vas Népe)

 


LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ

SZOMBATHELYI HALADÁS–SOROKSÁR SC 1–0 (0–0)

Szombathely, Haladás Stadion, zárt kapuk mögött. Vezeti: Kulcsár Katalin (Kovács Gábor, Bertalan Dávid).
HALADÁS:
 Verpecz  Schimmer, Mocsi, Németh Milán – Kállai (Tóth D., 84.), Kiss B., Holdampf, Bosnjak – Tóth M. (Németh Márió, 46.), Dragóner, Debreceni. Vezetőedző: Mátyus János
SOROKSÁR:
Abu – Gárdos (Ladányi, 85.), Csontos, Magyari, Pászka  Derekas, Hudák – Csernik, Erdélyi, Takács Zs. – Szerető (Rammadan, 46.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző:
Németh Milán (70.)
Kiállítva: Mocsi 90+1. (Haladás)

ÖSSZEFOGLALÓ

A vendégek kezdtek aktívabban, aztán fokozatosan kiegyenlítődött a játék. Az első kapufát a soroksáriak lőtték, aztán erre két kapufával a szombathelyiek feleltek. Gólt azonban nem láthattunk. A félidő derekára kiegyenlítődött a játék, sőt, a vasiak kerültek enyhe mezőnyfölénybe. Az iramra nem lehetett panasz, ám a színvonal nem verdeste az eget. Aztán a szünet előtt a harmadik kapufáját is meglőtte a Haladás.

A szünet után is folytatódott a változatos játék, keményebbé vált a küzdelem. A szombathelyiek domináltak, a vendégek védekeztek. Érett a gól, és a 70. percben egy kissé szerencsés találattal ugyan, de megszerezte a vezetést a szombathelyi együttes. A hátralévő időben a hazaiak az újabb, a győzelmet bebiztosító gólért, a vendégek az egyenlítő találatért rohamoztak. Izgalmas volt a meccs, a végén tíz főre fogyatkoztak a hazaiak, de megőrizték előnyüket. 

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek, a négy kapufát és egy gólt hozó mérkőzést a Haladás nyerte 1–0-ra. Köszönjük olvasóink megtisztelő figyelmét! 

90+3. perc: Csere a Haladásban, Dragóner helyett Doktorics érkezett. 

91. perc: Mocsi megkapta második sárga lapját és ezzel a pirosat is. 

90. perc: Négy perc lesz a hosszabbítás. 

89. perc: Debreceni kapott sárga lapot. 

87. perc: A mérkőzésen meglehetősen sokat reklamáló soroksári vezetőedző, Lipcsei Péter kapott sárga lapot Kulcsár Katalintól. 

85. perc: Soroksári csere, Gárdos helyett Ladányi érkezett. 

84. perc: Csere a Haladásban,Kállai helyett Tóth Dávid állt be 

83. perc: Schimmer kapott sárga lapot.

81. perc: Németh Márió kissé jobbról, 18 méterről tüzelt, Abu vetődve védte a jobb sarokba tartó lövést. 

78. perc: Gárdos került helyzetbe középen, de 12 méterről jócskán a bal felső sarok fölé-mellé lőtt. 

75. perc: Csere a Soroksárban, Magyari helyett Tóth Dominik állt be. 

 

Németh Milánt köszöntik a társak a Haladás győztes gólja után (Fotó: Szendi Péter/Vas Népe)

70. perc: GÓL! 1–0-ra vezet a Haladás. Németh Márió végzett el szabadrúgást a bal oldalról. A támadó azonban nem beívelte a labdát, hanem középre gurított, Németh Milán 18 méterről úgy lőtt a bal sarokba, hogy a labda az egyik védőről vágódott a hálóba (1–0). 

67. perc: Mocsi kapott sárga lapot. 

56. perc: Magyari került helyzetbe a jobb oldalon, de Mocsi óriási becsúszással szögletre mentett. 

  46. perc:  Mindkét csapat cserélt, a Haladásban Németh Márió állt be Tóth Milán helyére, a vendégcsapatban Szerető le, Rammadan be.

46. perc: Megkezdődött a második félidő

Vége az első félidőnek. 

Két perc a hosszabbítás. 

45. perc: A harmadik Haladás-kapufa! Holdampf ívelt a tizenhatoson belülre, Debreceni pedig védője mellett 13 méterről a jobb kapufát találta el. 

A csapatok nem mentek a szomszédba egy kis keménységért (Fotó: Szendi Péter/Vas Népe)

 

44. perc: Mocsit kemény fából faragták, ismét visszaállt. 

42. perc: Mocsi eddig bírta, leült a földre. A korábban megsérült védő lebicegett a pályáról, egyelőre tíz emberrel játszik a Hali.

30. perc: A szombathelyiek középhátvédjét, Mocsi Attilát kellett ápolni az alapvonal mögött, rúgást kapott a lábára.  De már minden rendben, Mocsi újra a pályán.

25. perc: Újabb szombathelyi kapufa! Holdampf 14 méterről a bal oldali lécet találta telibe! 

21. perc: Itt is egy kapufa! Debreceni 13 méterről a jobb kapufát találta el. 

20. perc: Az első Haladás-helyzet. Tóth Milán került helyzetbe a jobb oldalon, majd egy csel után 12 méterről, ballal a léc fölé lőtt. 

17. perc: Jobb oldali támadás után a hosszún üresen érkező Magyari óriási helyzetből, kilenc méterről az égbe lőtt. Lipcsei Péter egy óriási kiáltással vezette le feszültségét. A tréner nem hitt a szemének... 

Negyedóra telt el a meccsből, egyelőre  a vendégek aktívabbak – ezt jelzi a kapufájuk is. 

9. perc: Kapufa! Miközben a vendégjátékosok hazai kezezést reklamáltak a tizenhatoson belül, a labda a jobb oldalon felbukkanó elé Szerető elé került, aki 10 méterről a bal kapufát találta telibe. 

8. perc: Magyari kapott labdát a bal oldalon, majd tiszta helyzetből, 19 méterről a jobb sarok mellé lőtt. 

Mindkét csapat házi gólkirálya hiányzik a kezdőből. A Haladás csatára, Medgyes Zoltán Achilles-ín sérülése után felépült, de hosszú kihagyása miatt csak a kispadon kezd. A vendégeknél Lovrencsics Balázs – információink szerint – betegség miatt hiányzik. A csatár már a szerdai, Szentlőrinc elleni meccset is kihagyta. 

Kállai Kevin a szombathelyiek fiatal játékosa ezúttal is a középpálya jobb oldalán kapott lehetőséget (Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe)

 

A hazaiak fehérben, a vendég soroksáriak tiszta feketében futballoznak. 

1. perc: A Soroksár kezdte a játékot. 

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a legutóbbi bajnokiján a Pécsett gól nélküli döntetlent játszó Haladás az idegenben november 25. óta nyeretlen Soroksár ellen.

Barátok közt. A szombathelyieket Mátyus János, a soroksáriakat  Lipcsei Péter irányítja. Annak idején a Ferencvárosban és a válogatottban hosszú éveken keresztül csapattársak voltak. S ne felejtkezzünk el a vendégek ügyvezető igazgatójáról, Dragóner Attiláról sem, aki szintén csapattársa volt az előbb említett két egykori futballistának. S még egy kapcsolódási pont: Dragóner Attila fia, Filip jelenleg a szombathelyi együttest erősíti.

2021.09.13 18:34:39

Labdarúgó NB II NYITRAY ANDRÁS

A KTE Tóth Dániel 75. percben szerzett találatával győzött.

2021.09.15 00:06:00

Labdarúgó NB II VÖRÖS SÁNDOR

A siófokiak gyorsan kétgólos előnybe kerültek, majd a szolnokiak egyenlítettek, ám a csereként pályára lépő Elek Bence a hajrában eldöntötte a három pont sorsát.

2021.09.15 00:15:33

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Az átaludt első félidő után a Csákvár megfordította az állást, mégsem tudta otthon tartani a három pontot az ETO ellen.

2021.09.15 00:28:07

Labdarúgó NB II BERECZ CSABA

Kétszer is egyenlített a Nyíregyháza, de a hajrában a diósgyőriek kerekedtek felül.

2021.09.15 00:49:26

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

Izgalmas mérkőzésen szerezte meg a három pontot a bakonyi együttes a Békéscsaba ellen.