Kiütéssel vette el a Vasas a Szolnok veretlenségét

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2021.09.12. 16:50
null
Öt góllal nyert a Vasas (fehérben) Szolnokon (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)
A labdarúgó NB II 7. fordulójában a veretlen Szolnok a feljutásért küzdő Vasast fogadta. Az angyalföldi csapat hamar kétgólos előnybe került, majd végül kiütéssel, 5–0-ra nyert a Tisza-parti együttes otthonában.

 

LABDARÚGÓ NB II
7. FORDULÓ
SZOLNOKI MÁV FC–VASAS FC 0–5(0–2)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 1700 néző. Vezette: Pillók Ádám (Becséri Gergely, Bede Tamás)
SZOLNOK: Csáki – Molnár R., Tisza K., Szabó A., Gohér, Lakatos Cs. – Tömösvári (Rokszin, 57.), Berdó, Sipos Z. (Vólent, 82.) – Irmes (Kurdics, a szünetben), Lakatos I. (Tóth L., 57.).Vezetőedző: Csábi József
VASAS: Jova – Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye – Berecz, Pátkai (Szilágyi Sz., 76.), Márkvárt (Sztojka, 82.) – Radó (Pekár, a szünetben), Feczesin (Bobál G., 59.), Balajti (Hinora, a szünetben). Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerző: Otigba (7.), Feczesin (16. – 11-esből), Silye (53.), Hinora (77.), Sztojka (88.)
MESTERMÉRLEG
Csábi József: – A mérkőzés fordulópontjaiból nagyon jól jött ki a Vasas, és emellett el kell mondanom, hogy nem tudom hová tenni a mai bíráskodást. Az első félidő alapján túlzó volt a kétgólos vendégvezetés, de akkor sem szabad összeomlani a folytatásban. Sajnos a sok hiányzó miatt új védelmet kellett kialakítani, és egy Vasas ellen ez már nem fért bele. Újra rá kell találnunk a stabilitásunkra.
Kuttor Attila: – Speciális játékra volt szükségünk a pálya talaja miatt, de jól alkalmazkodtunk hozzá, és megérdemelt győzelmet arattunk. Volt olyan mérkőzésünk, amikor szebb futballal nem tudtunk nyerni, ezúttal viszont remek százalékkal használtuk ki a helyzeteinket, ennek köszönhető a nagy különbségű siker.

ÖSSZEFOGLALÓ

Úgy találkozott egymással a két csapat a Tiszaligeti Stadionban, hogy a Szolnok annak ellenére állt egy hellyel előrébb a tabellán, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Természetesen ettől függetlenül a feljutásra hajtó Vasas volt a találkozó esélyese, ám a vendégek emlékezetében még élénken élhetett a márciusi szolnoki összecsapás, amikor a hazaiak egy–nullára nyerni tudtak, ami szintén hozzájárult ahhoz, hogy a fővárosi csapat a szezon végén nem jutott fel az NB I-be.

Az angyalföldi együttes azonban nem esett ismét abba a hibába, mint tavasszal, ezúttal sokkal agilisabban, nagyobb elánnal futballozott, és némi szerencsével a vezetést is korán megszerezte Otigba Kenneth fejes góljával (0–1). Az első negyedóra végén pedig Feczesin Róbert kihasználta a hazai védelem figyelmetlenségét, így gyorsan kétgólos előnybe került a Vasas (0–2). Ez rá is nyomta a bélyegét az első félidőre, hiszen a vendégeket már nem hajtotta a tatár, míg a hazaiaknak, bár helyenként jól futballoztak, sok pontatlanság csúszott bele a játékába, főleg a támadóharmadban. A szünet előtt nem jött össze a szépítés, pedig akkor egészen más második játékrészt láthatott volna a közönség. A folytatásban azonban jött egy gyors Vasas-, egész pontosan Silye Erik-gól (0–3), ami már megfogta a Tisza-partiakat, akik ekkor már érezték, ezúttal elmarad a bravúr.

A hátralévő időben is ment előre a Szolnok, de ezen a napon a hazaiaknak semmi sem sikerült. Az ezúttal fehér mezben játszó piros-kékek pedig kontrákra rendezkedtek be biztos előnyük tudatában. Nyilván Kuttor Attilának sokkal minőségibb kispad állt a rendelkezésére, amit ki is használt, s szinte az összes csereember jól szállt be a mérkőzésbe. Ennek köszönhetően a második félidőre beálló játékosok összehoztak két újabb gólt: előbb Hinora Kristóf talált be (0–4), majd Sztojka Dominik beállította a végeredményt (0–5) – kiütéssel vette el a Vasas a kék-fehérek veretlenségét.

Különösen fájó lehet ez a vereség a MÁV-nak, hiszen február 28-a óta nem kapott ki hazai pályán, ráadásul Csábi József vezetésével még sohasem kapott öt gólt. Viszont az angyalföldiek, úgy tűnik, rátaláltak a helyes útra, persze a feljutásért még sokat kell tenniük, messze a bajnokság vége.

Hiába küzdött a Szolnok, nem bírt a Vasassal (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)
Hiába küzdött a Szolnok, nem bírt a Vasassal (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)


NB II, 7. FORDULÓ
III. Kerületi TVE–Budaörs 0–0
Nyíregyháza–Ajka 2–0
Dorog–Szombathelyi Haladás 0–2
Budafok–Tiszakécske 4–2
PMFC–Aqvital FC Csákvár 2–1
Szolnok–Vasas 0–5
Kecskemét–Siófok 1–0
Békéscsaba–Soroksár 2–3
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szentlőrinc 0–1
ETO FC Győr–DVTK 2–2

AZ ÁLLÁS
1. Nyíregyháza Spartacus75217–8+917
2. Szombathelyi Haladás7438–2+615
3. Vasas FC742116–8+814
4. Kecskeméti TE742115–8+714
5. Dorogi FC7439–10–112
6. Diósgyőri VTK733110–7+312
7. Budafoki MTE732214–9+511
8. Szolnoki MÁV FC632110–100 11
9. Szentlőrinc SE72511–7+411
10. ETO FC Győr724111–8+310
11. Pécsi MFC72327–8–19
12. Szeged-Csanád Grosics Akadémia72236–5+18
13. Soroksár SC713311–16–56
14. Budaörs71339–14–56
15. BFC Siófok7615–6–16
16. FC Ajka71245–11–65
17. III. Kerületi TVE71244–14–105
18. FC Csákvár61144–8–44
19. Békéscsaba 1912 Előre7348–13–53
20. Tiszakécske7258–16–82

 

PERCRŐL PERCRE

92. perc: Itt a vége, a Vasas kiütötte idegenben a Szolnoki MÁV-ot! Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90. perc: Kettő percet hosszabbít a játékvezető.

88. perc: KIÜTÉS! IMMÁR ÖT GÓLLAL VEZET A VASAS! Bobál küzdött védőjével a tizenhatos vonala előtt, de tovább tudta tenni a labdát Pekárnak, akinek a lövését Csáki még bravúrra védte, ám a kipattanót Sztojka 7 méterről a jobb alsóba lőtte! 0–5

87. perc: Sztojka pedig visszahúzásért sárgult be.

86. perc: Berecz rúgta fel Kurdicsot, amiért sárgát kapott. A szolnoki támadó némi ápolás után tudja folytatni.

85. perc: Pekár cselezgetett, majd lőtt 15 méterről, de jócskán fölé.

82. perc: Mindkét csapat változtat, a hazaiaknál Sipos helyére Vólent Roland jött be, a vendégeknél pedig Márkvártot Sztojka Dominik váltotta.

80. perc: Berdó és Hinora fejelt össze csúnyán, de az ápolás után mindkét játékos tudja folytatni a játékot.

77. perc: GÓL! MÁR NÉGY VAN KÖZTE! Pekár lőtte be a labdát laposan jobbról, Hinora pedig négy méterről a kapu jobb oldalába belsőzött!0–4

76. perc: Cserél a Vasas, Pátkai helyett Szilágyi Szabolcs a pályán.

A harmadik vendéggól alaposan megfogta a hazaiakat, akik talán már érzik, hogy ez a meccs elment. A Vasas kényelmesen járatja a labdát, néha egy-egy hosszú indítással próbálkozik.

63. perc: Hinora is besárgult, mivel nem engedte elvégezni a szabadrúgást.

62. perc: Berdó szabálytalankodott Márkvárttal szemben, amiért sárga lapot kapott.

59. perc: Csere a Vasasnál is, Feczesin helyett Bobál Gergely érkezik.

57. perc: Kettős csere a Szolnoknál. Tömösvárit és Lakatos Istvánt váltja Rokszin Ádám és Tóth László.

53. perc: GÓL! IMMÁR HÁROMMAL VEZET AZ ANGYALFÖLDI CSAPAT! Feczesin indított háttal a kapunak, a labda átszállt a védők fölött, Silye pedig 8 méterről a kapust átemelve a hálóba lőtt! 0–3

53. perc: Tisza faultolt Pekárral szemben, amiért sárga lap a „jutalma”.

51. perc: A másik oldalon Pekár lódult meg a jobb oldalon, éles szögből, 10 méterről lőtt, Csáki pedig bravúrral tolta ki a jobb alsóba tartó labdát!

51. perc: Kurdics tolta befelé a labdát a jobb összekötő helyéről, majd 20 méterről lőtt, de méterekkel fölé.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés!

46. perc: Cserél a Szolnok,Kurdics Levente váltja Irmest. Míg a Vasas két helyen változtat: Radó és Balajti helyett Pekár László és Hinora Kristóf a pályán.

Lakatos Istvánéknak (kékben) nem ment a Vasas ellen (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)
Lakatos Istvánéknak (kékben) nem ment a Vasas ellen (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)

45. perc: Nincs ráadás, vége az első félidőnek!

45. perc: Majdnem szépít a Szolnok! Lakatos Csaba passza után Lakatos István lőhetett 12 méterről, de Jova kiütötte a kapu bal oldalába tartó félmagas labdát! A kipattanó visszakerült Lakatos Istvánhoz, aki keresztbe lőtt, de Tömösvári a hosszúnbecsúszva már nem tudta kapu felé irányítani a labdát.

Rengeteg a technikai hiba és a pontatlanság a MÁV játékában eddig.

Jó hangulat uralkodott a Tiszaligeti Stadionban, számos Vasas-szurkoló is elutazott a mérkőzésre (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)
Jó hangulat uralkodott a Tiszaligeti Stadionban, számos Vasas-szurkoló is elutazott a mérkőzésre (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)

35. perc: Irmes rúgta meg Silyét az oldalvonal mellett, amiért sárgát kapott.

27. perc: Berdó lövése lecsúszott 25 méterről, így a labda jócskán mellé szállt.

Egyelőre nem találja a fogást ellenfelén a Szolnok, míg az angyalföldi csapat kétgólos előnyben már nyugodtan futballozhat.

23. perc: Csábi József vezetőedző kapott sárgát reklamálásért.

Nagyjából 1700 néző látogatott ki a mai mérkőzésre.

16. perc: GÓL! MÁR KETTŐVEL VEZET A VASAS! Feczesin állt oda a büntetőhöz, és ugyan Csáki rajta volt a labdán, az a jobb alsó sarokban kötött ki!0–2

15. perc: TIZENEGYESHEZ JUT A VASAS! Feczesin lépett ki rendkívül lesgyanús körülmények között, Gohér odarúgott neki hátulról a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt! A szolnoki védő sárga lapot is kapott.

13. perc: Márkvárt kapott sárga lapot visszahúzásért.

Így szerzett vezetést a Vasas (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)
Így szerzett vezetést a Vasas (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)

7. perc: GÓL! VEZET A VASAS! Balajti végzett el szögletrúgást a jobb oldalról, beívelése utánOtigbaközépen 10 méterről fejelhetett, a labda pedig egy pattanás után a bal felső sarokban kötött ki! 0–1

6. perc: Balajti passzolt rosszul jó helyzetben, amiből jöhetett a szolnoki kontra. Lakatos István beadására Irmes érkezett veszélyesen, de a labdát lehalászta a fejéről Jova.

2. perc: Az első lövési kísérlet. Molnár Róbert tüzelt 15 méterről, de rosszul találta el, így a labda jócskán mellé ment, pedig nem volt rossz lehetőség.

A hazaiak tiszta kékben, míg a vendégek fehér szerelésben lépnek pályára a mai találkozón.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés, a Szolnok indítja útjára a labdát!

A szolnoki csapat érkezett a pályára (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)
A szolnoki csapat érkezett a pályára (Fotó: Mészáros János/Új Néplap)

ELŐZMÉNYEK

A két csapat legutóbb márciusban találkozott egymással – szintén a Tiszaligeti Stadionban –, akkor a MÁV 1–0-ra nyerni tudott, ami hozzájárult ahhoz, hogy a Vasas végül nem jutott fel.

Szolnoki részről Kónya Márk, Papp Szilárd és Kovács Olivér sérült, s úgy tűnik, Tóth László, Földi Marcell és Szekszárdi Tamás már a padra le tud ülni. Bár az kérdéses, milyen állapotban várják, hogy beszállhassanak majd.

Helyzetjelentés a Vasas háza tájáról:Vida Máté és Bonifert Máté még nem épült fel a sérüléséből, s Birtalan Botond ugyan már együtt edz a csapattal, a meccskeretbe még nem került be. Balajti Ádám enyhébb lefolyású betegségen esett át, azonban már meggyógyult, és a szakmai stáb kezdőként is számít rá. Viczián Ádám combközelítő izma is rendbe jött, aki egyelőre a cserepadon kapott helyet – írja avasasfc.hu.

A Szolnoki MÁV még veretlen ebben a szezonban, ráadásul hazai pályán legutóbb február 28-án kapott ki (a Gyirmót ellen 2–1-re). Közben a Vasas a 2021–22-es évadban még nem nyert idegenben, ráadásul rosszabb gólkülönbsége miatt a Tisza-parti csapat mögött áll a tabellán. Ez alapján a mérkőzés esélyesei nem az angyalföldiek, ám természetesen a két félnek mások a céljai, és a fővárosi együttes ezúttal fel akar jutni, akkor Szolnokon is a három pontot kell szereznie.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés! Lássuk, mire megy az eddig veretlen Szolnok a feljutásért hajtó Vasas ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik