Szegeden szakadt meg a Kecskemét hosszú veretlenségi szériája

VAJGELY PÁLVAJGELY PÁL
Vágólapra másolva!
2021.11.07. 16:50
A labdarúgó NB II 15. fordulójában a Szeged szinte végig irányította a Kecskemét elleni mérkőzést, és 2–0-s sikerével megszakította a lila-fehérek tizenhárom bajnoki óta tartó veretlenségi sorozatát.
A kék-fekete mezes Szeged már a szünetben két góllal vezetett a Kecskemét ellen (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)
A kék-fekete mezes Szeged már a szünetben két góllal vezetett a Kecskemét ellen (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)
A kék-fekete mezes Szeged már a szünetben két góllal vezetett a Kecskemét ellen (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)
A kék-fekete mezes Szeged már a szünetben két góllal vezetett a Kecskemét ellen (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)
A kék-fekete mezes Szeged már a szünetben két góllal vezetett a Kecskemét ellen (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)

 

LABDARÚGÓ NB II
15. FORDULÓ

SZEGED-CSANÁD GA–KECSKEMÉTI TE 2–0 (2–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 1000 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Szilágyi, Punyi)
SZEGED: Molnár-Farkas – Ódor, Pejovics, Temesvári, Kővári – Simon Á. (Farkas A., 68.), Kovács M. – Gajdos, Horváth K. (Lestyán, 68.; Dobronoky, 90.), Germán (Dobos, 68.) – Haruna (Kóródi, 82.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
KECSKEMÉT:Varga B. – Tóth D. (Lukács, a szünetben), Szabó A. (Gál, 59.), Belényesi, Szalai G., Grünvald – Katona (Szalai, 70.), Vágó (Marsa, a szünetben), Nagy K. (Szuhodovszki, a szünetben), Bartha – Tóth B. Vezetőedző: Szabó István
Gólszerző: Gajdos (8.), Germán (31.)
Kiállítva:Farkas A. (93.), ill. Belényesi (88.)
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir:
– Gratulálok a csapatomnak, igazi férfimunkát végeztek a fiúk! Jó együttest győztünk le, úgy érzem, megérdemelten. Készültünk abból, hogy a Kecskemét magas játékosokkal játszik, az összeállításunkat is ehhez igazítottuk.
Szabó István:
– A rögzített játékhelyzetek eldöntötték a meccset, ebben sokkal jobb volt a Szeged, a játékosai jobban érkeztek a kapu elé. Nem tudtuk a száz százalékunkat nyújtani, de hogy miért, azt nem tudom pontosan. Gratulálok az ellenfelünknek, reális eredmény született, ugyanakkor gratulálok saját csapatomnak is az eddig elért eredményéhez. Sajnálom, hogy a belső védő Belényesi Csabát elveszítettük, mert ezen a poszton gondjaink vannak.

ÖSSZEFOGLALÓ

Tizenhárom, veretlenül megvívott meccsel a háta mögött érkezett a Szent Gellért Fórumba a második helyen álló Kecskemét. A Bács-Kiskun megyeiek remek teljesítményét ugyanakkor kevésbé láthatták a kilátogató szurkolók, kisebb próbálkozásaik ugyan akadtak a vendégeknek, de a Szeged volt a veszélyesebb. Haruna agilisan kezdett, többször is nehezen tudták tartani, majd az ő labdaszerzését követően Gajdos lőtte ki a hosszú sarkot a nyolcadik percben. Az első fél óra végén a gólszerző beívelt szabadrúgását követően Germán elé került a lecsorgó, amelyet a csatár nagy erővel lőtt a KTE kapujába. A Kecskemét védekezése a pontrúgások alkalmával hagyott kívánnivalót maga után, a Szeged közel állt a harmadik gólhoz is.

A szünetben hármas cserével igyekezett változtatni Szabó István, pörgősebb Kecskemét is jött ki a második félidőre, de Tóth Barna fejesét kiszedte Molnár-Farkas. Germán közel állt hozzá, hogy fejjel is betaláljon, de pár centit tévesztett. A mezőnyben is a Szeged dominált, a Kecskemét pedig támadásban kevés veszélyt jelentett. Az utolsó percek már inkább a párharcokról szóltak, mindkét csapat tíz emberrel fejezte be a meccset, a Szeged pedig megérdemelten nyert, és megszakította a Kecskemét tizenhárom meccs óta tartó veretlenségi szériáját. A KTE legutóbb augusztus elsején, a nyitó fordulóban a Budaörstől kapott ki. 2–0

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: VÉGE! A Szeged megszakítja a Kecskemét kiváló sorozatát, és felzárkózik az élmezőnyhöz. Köszönjük a figyelmet!

90+3. perc: Tíz emberrel a Szeged is, mivel Farkas Aurél csúnyán odatart ellenfelének, Gál lent is marad.

90. perc: Lestyán helyett így kényszerűségből Dobronoky áll be. Öt perc a hosszabbítás.

Lestyánt kell ápolni, a fiatal, a szegedit hordágyon kell levinni.

88.perc: Belényesi csúszott oda Kóródinak az alapvonal mellett, a szegedi támadó szép cselt csinált, a KTE védője pedig ütemet tévesztett, ezért villan a második sárga, létszámban megfogyatkozik a Kecskemét.

82. perc: Szegedi csere, Harunát Kóródi váltja.

76. perc: Dobos játszotta meg Lestyánt, a két csereember összjátéka után utóbbi lőtt, kifelé csavarodó labdája végül elzúgott a kapufa mellett.

75. perc: Szalai J. is besárgul egy kezezés után a Kecskemétből.

73. perc: Tóth Barna lőtte el a labdát a tizenhatoson belülről, de Pejovics remek ütemben, becsúszva blokkolt. Az egész meccsen nagyon masszív a szegedi védelem.

70.perc: Jön az utolsó vendégcsere: Katona helyett Szalai J. érkezik a KTE-be.

70.perc: Szuhodovszki fejez be egy kecskeméti kontrát lövéssel, de nem talál kaput.

68.perc: Hármas csere a Szegedben is. Germán helyére Dobos érkezik, a kapitányi karszalag így Gajdosra kerül. Simon Ádám helyett Farkas Aurél, míg Horváth Krisztofert Lestyán Lionel váltja.

66.perc: Az iménti jelenet után járó szabadrúgást Horváth tekerte kevéssel a kapu fölé.

65.perc: Barta is besárgul, miután a két védő között kilépő Gajdost lökte meg hátulról. Sőt, előnyszabályt alkalmazott a játékvezető, egy fault után került Gajdoshoz a labda, így Gál is megkapta a lapot utólag.

63.perc: Kártyaparti, Germán is kap egy sárgát egy szabálytalanságért.

62.perc: Belényesi rántja le a felezőnél a meginduló szegedit, ezért villan a sárga. Dragan Vukmir szegedi vezetőedző is sárgát kap.

59. perc: Cserél a Kecskemét, Szabó Alex helyére a korábban Szegeden futballozó Gál Szabolcs érkezik.

 

Horváth Krisztofert buktatják a kecskemétiek, élükön Vágó Leventével (16) (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)
Horváth Krisztofert buktatják a kecskemétiek, élükön Vágó Leventével (16) (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)

53.perc: Megint a pontrúgás, a jobb oldali szögletet követően Germán emelkedett a legmagasabbra, csúsztatása centikkel ment el a bal kapufa mellett.

47.perc: Máris egy óriási vendég helyzet, egy beívelés után Tóth Barna tudja megcsúsztatni a labdát, de Molnár-Farkas a jobb alsóba tartó labdát remek mozdulattal ütötte ki.

46. perc.: Lukács, Marsa és Szuhodovszki állt be a vendégeknél, Tóth, Vágó és Nagy Krisztián viszont már nem jött ki a folytatásra.

46. perc: folytatódik a meccs, a szünetben hármas cserével igyekezett változtatni a KTE.

Véget ért az első félidő. A Szeged 2–0-ra vezet, és akár nagyobb is lehetne a különbség, a Kecskemét eddig kevés veszélyt jelentett a szegedi kapura, és védekezésben is többet hibázott.

43.perc: Vágóé a meccs első kecskeméti sárgája.

 

Ezt a szegedi támadást meghiúsította Varga Bence, a vendég kecskemétiek kapusa (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)
Ezt a szegedi támadást meghiúsította Varga Bence, a vendég kecskemétiek kapusa (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)

38.perc: KAPUFA! Megint egy pontrúgás, amit majdnem kihasznál a Szeged, ezúttal Horváth lőtte középre a labdát jobbról egy szabadrúgást követően, a hosszún érkező Germán viszont a jobb kapufa tövére passzolta a labdát.

36.perc: Katona indult meg egyedül, majd közel húsz méterről el is lőtte a labdát, a hosszú fölső sarkot célozta meg, és nem is tévesztett sokat.

34.perc: Majdnem itt a harmadik szegedi gól! Most egyértelműen a Szeged akarata érvényesül, ezúttal egy jobb oldali szöglet jutott el a hosszún Pejovicshoz, de VargaBence rajta volt a fejesen.

 

Újabb szegedi gólöröm: bent van a második! (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)
Újabb szegedi gólöröm: bent van a második! (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)

31.perc:GÓÓÓL, 2–0! Germán! Egy jobb oldali szabadrúgást Gajdos lőtt középre, senki nem ért hozzá, viszont így is védenie kellett a lepattanó labdát Varga Bencének, majd a kavarodás után Germán elé került a labda, aki tíz méterről, nagy erővel lőtt a kecskeméti kapuba, 2–0!

28.perc:Simon Ádámé a meccs első sárgája, aki Nagy Krisztiánt faultolja a kecskeméti térfél közepén.

Kicsit leült a meccs, de az első húsz perc igazán pörgős és jó színvonalú volt. A Kecskemét játékában kevesebb a hiba, viszont továbbra is sok párharc jellemzi a meccset.

21.perc: Germán készíti le a labdát Kovács Milánnak, aki kapásból, húsz méterről lő, de elmegy a labda a jobb oldali kapufa mellett.

19.perc: Varga védi Pejovics fejesét! Horváth bal oldali szögletére érkezett az előrehúzódó szegedi belső védő, aki az ötösről fejelhetett, de pont középre továbbította a labdát.

14.perc: Katona Bálint indult meg a jobbösszekötő helyén egy szép, kicsiben végigvitt játékot követően, azonban lapos lövését szögletre ütötte Molnár-Farkas. A sarokrúgás után felszabadul a szegedi kapu.

10.perc: Pörgős meccs, majdnem itt a válasz. Grünvaldhoz jutott át egy labda a jobb oldalról, aki kapásból, élesen lőtte vissza azt középre, az érkező Nagy K. azonban az ötösről fölé pörgetett.

Gajdost (11) ünneplik a szegediek vezető találata után (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)_
Gajdost (11) ünneplik a szegediek vezető találata után (Fotó: Kuklis István/Délmagyarország)_

 

8. perc: GÓÓÓL, 1–0! Haruna szerzett labdát a kecskeméti tizenhatos jobb sarkánál, majd az érkező Gajdos elé tálalt, aki tíz méterről, spiccel a bal sarokba lőtt, vezet a Szeged!

3.perc: Nagy Krisztián adja el csúnyán a labdát a Kecskemét térfelén, Haruna passzából Horváth igyekszik tisztára játszani magát, majd megpróbálta elcsavarni a hosszú sarokba, de nem talált kaput.

1. perc: A kék-feketében futballozó Szeged kezdte a mérkőzést.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az előző két bajnokiján gól nélküli döntetlent játszó Szeged a 13 bajnoki óta veretlen Kecskemét ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik