Újonc elleni győzelemmel kezdte a bajnokságot a Soroksár

Vágólapra másolva!
2022.07.31. 17:20
null
Kirchner (bordóban) három hazai védő szorításában sem illetődött meg (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB II 1. fordulójában a legutóbbi bajnokságban 8. helyen végző Soroksár az újonc Kozármislenyt fogadta. A vendégcsapat kezdte jobban a találkozót, de a Soroksár fokozatosan átvette a mérkőzés irányítását, és a szünetben már előnnyel mehetett pihenőre. A második félidő eleji gyors mislenyi egyenlítés sem zavarta meg Lipcsei Péter együttesét, amely 3–1-es győzelmet aratott a végére elfáradó újonc ellen.

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

SOROKSÁR SC–HR RENT KOZÁRMISLENY 3–1 (1–0)
Haraszti út
, 300 néző. Vezette: Rúsz Márton (Punyi Gyula, Márkus Péter)
SOROKSÁR: Kovács M. – Ternován, Ikonomou, Valencsik, Csontos D. – Haris (Halmai, 70.), Hudák – Hajdú R. (Nagy O., 69.), Lőrinczy, Lisztes K. (Króner, 79.) – Lovrencsics B.Vezetőedző: Lipcsei Péter
KOZÁRMISLENY: Varasdi – Gajág, Gál Sz., Turi T. (Tóth Z., 69.) – Kosznovszky, Horváth D. – Vogyicska (Vajda R., 77.), Bartha L., Kulcsár K., Kirchner – Hampuk (Puska P., 69.).Vezetőedző: Tóth László
Gólszerző: Lőrinczy (45., 75.), Lovrencsics B. (56.), ill. Bartha (51.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter. – Az első negyedóra, húsz perc nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, több ziccere volt a vendégcsapatnak. A vezető gólunk a legjobbkor esett, majd a mislenyi egyenlítés után jöttek az egyéniségeink, Lovrencsics Balázs, Lőrinczy Attila és Lisztes Krisztián. A második félidő alapján megérdemelten nyertünk.
Tóth László: – Félig üres, félig teli a pohár: Ha az eredményt nézzük, mindenképpen üres, ha a játékot, akkor bizakodó vagyok, hogy így is tudunk játszani a Soroksár otthonában. Helyzeteink voltak, de szerencsénk nem.

ÖSSZEFOGLALÓ

A 17 éves Lisztes Krisztián és a 19 éves Kovács Marcell is helyet kapott a Soroksár kezdőjében az újonc Kozármisleny elleni bajnoki mérkőzésen. Azért érdemes kiemelni ezt a két nevet, mert szerdán még mindketten a Ferencváros kispadján foglaltak helyet a Slovan Bratislava elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn. A Kozármisleny az NB III Közép-csoportját veretlenül nyerve jutott fel a másodosztályba, ahol az első bajnokiján már olyan rutinos labdarúgók léptek pályára a kezdőjében, mint Bartha László vagy Kulcsár Kornél.

A találkozó első 20 perce egyértelműen a Mislenyé volt, a két szélső, Kirchner és Vogyicska rendre őrületbe kergette a hazai védőket, de Kovács kapus eszén nem tudtak túljárni a vendégek. A félidő második felében fokozatosan vette át a játék irányítását a Soroksár, aminek első jele Lőrinczy zúgó kapufája volt. Később csak Varasdi bravúrjai mentették meg a vendégeket a góltól, de a 45. percben már ő is tehetetlen volt, amikor Lőrinczy 13 méteres lövése után a labda utat talált a bal alsó sarokba.

A második játékrész eseménydúsan indult, a Kozármisleny Bartha góljával az 51. percben egyenlíteni tudott (1–1). A vendégek öröme azonban nem tartott sokáig, az 56. percben Lisztes szólóját követően LovrencsicsBalázs góljával már újra a hazaiaknál volt az előny. A folytatásban a Misleny próbált támadni az egyenlítés érdekében, a soroksári védelem azonban jól állt a lábán. A 75. percben megszületett a hazaiak harmadik gólja is, ismét Lisztes volt az előkészítő, Lőrinczy pedig második gólját szerezte a mérkőzésen. 3–1

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Itt a vége! A Soroksár az újonc Kozármisleny elleni győzelemmel kezdte a bajnoki idényt.

90. perc: 3 perc a hosszabbítás!

84. perc: Lőrinczy szögletét követően Csontos 17 méterről lőtt a kapu fölé.

79. perc: Cserélt a Soroksár, Lisztes helyére Króner érkezett. A két gólpasszt is kiosztó Lisztest vastapssal jutalmazta a hazai közönség.

77. perc: Cserélt a Misleny, Vajda érkezett Vogyicska helyére.

76. perc: Vogyicska lövését Kovács tolta szögletre, majd a szögletet követően az üresen érkező Tóth Z. fejelt a kapu mellé.

Lőrinczy (jobbra) két góllal kezdte a bajnokságot (Fotó: Árvai Károly)
Lőrinczy (jobbra) két góllal kezdte a bajnokságot (Fotó: Árvai Károly)

75. perc: GÓÓÓÓL! Lisztes a mislenyi térfél közepén három védővel a nyakán is meg tudta tartani a labdát, majd jó ütemben ugratta ki Lőrinczyt, aki betört a 16-oson belülre és védői szorításában 3 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 3–1.

70. perc: Újabb soroksári csere, Haris helyett Halmai állt be.

69. perc: Kettőt cserélt a Kozármisleny, Hampuk helyére Puska, Turi helyére Tóth Zoltán állt be. Cserélt a Soroksár is, Hajdú helyére Nagy Olivér érkezett.

68. perc: Turi tartott rá a meglóduló Ternován lábára, sárga lap.

65. perc: Kulcsár újabb sárgát harcolt ki, ezúttal Lőrinczy állította meg szabálytalanul a mislenyi támadót.

64. perc: Haris rúgta meg Kulcsárt, sárga lap.

63. perc: Kosznovszky buktatta Lisztest, sárga.

57. perc: Kirchner egy cselt követően kapura lőtt, de Kovács Marcell magabiztosan hárított.

56. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL! Lisztes remek szólót követően tört be a 16-oson belülre, majd az alapvonal közeléből Lovrencsicshez passzolt, aki 8 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát, 2–1.

55. perc: Gajág rántotta le Lovrencsicset, sárga lap.

A gól előtti kozármislenyi labdaszerzés eléggé kezezés gyanús volt, de a játékvezető sípja néma maradt.

51. perc: GÓÓÓL! Egy kontratámadás végén Kirhcner kevergetett a bal szélen, majd lövése levágódott egy védőről. A labda Bartha elé került, aki kissé kisodródott helyzetből, 13 méterről a kapu bal oldalába bombázott, 1–1.

46. perc: Folytatódott a mérkőzést, csere egyik oldalon sem volt a szünetben.

45+1. perc: Véget ért az első félidő, a Soroksár Lőrinczy góljával vezet!

45. perc: GÓÓÓÓL! Vezet a Soroksár! Egy hazai támadás végén Lovrencsics passzolt Lőrinczyhez, aki egy cselt követően 13 méterről a bal alsóba lőtt, 1–0.

44. perc: Bartha és Hudák kakaskodott egymással, mindketten sárgát kaptak.

41. perc: Kirchner cselezgetett az alapvonal közelében, majd Kosznovszkyhoz került a labda, azonban utóbbi lövése az oldalhálóban kötött ki.

41. perc: Hajdú egy átvételt követően kapura lőtt a 16-os bal sarkától, de lövése a kapu fölé szállt.

35. perc: Lisztes két cselt követően 15 méterről lőtt kapura, a jobb alsóba tartó labdát Varasdi bravúrral szögletre ütötte.

30. perc: Bartha kapott labdát a 16-oson belül, egy testcsellel megverte Ikonomout, majd a jobb kapufa mellé lőtt.

27. perc: ATYAÉG, MI MARADT KI!? Lisztes egy az egyben megverte Turit a jobb szélen, majd jó ütemben ívelte Lovrencsicshez a labdát, aki az ötös sarkától, senkitől sem zavartatva fejelhetett kapura, de Varasdi óriási bravúrral védeni tudott. A kipattanó labda Haris elé került, azonban a gólvonal álló egyik mislenyi védő felsőtesttel blokkolni tudta a hazai játékos lövését.

24. perc:KAPUFA! Lőrinczy gondolt egyet és közel 22 méterről kapura lőtt, a labda a felső lécről vágódott le!

18. perc: Nem sikerült felszabadítani a mislenyi védőknek, a labda Lovrencsics elé került, aki félfordulatból, 11 méterről a jobb kapufa mellé lőtt kiszorított helyzetből.

A Kozármisleny két szélsője Kirchner és Vogyicska rendre zavart okoz a hazai védelemben.

15. perc: Újabb gyors mislenyi támadás végén Vogyicska lőtte be a labdát a kapu elé Hampuknak, azonban a védők legyűrték a mislenyi támadót és tisztázni tudtak.

14. perc: Bartha vállalkozott lövésre 18 méterről, de a labda csúnyán a kapu fölé szállt.

13. perc: Kirchner betalált, de a játékvezető szabálytalanság miatt szabadrúgást ítélt kifelé. Tegyük hozzá az előbb Lovrencsics hasonló eszközökkel gyűrte le védőjét, az viszont nem volt szabálytalan...

12. perc: Lovrencsics testi fölényét kihasználva megverte védőjét, majd Liszteshez passzolt, aki 15 méterről kapásból kapura lőtt, de Varasdi könnyedén fogta a labdát.

11. perc: Haris ívelt remekül Hajdúhoz, aki egy átvételt követően 16 méterről a bal felső sarok fölé tekerte a labdát.

7. perc: Újabb mislenyi helyzet! Kosznovszky ugratta ki remekül Vogyicskát, aki kapura tört, majd 13 méterről lövésre vállalkozott, de Kovács gyors vetődéssel védeni tudott. A kapusról kipattanó labdát előbb Bartha, majd Kirchner próbálta meg kapuba juttatni, de egyikük sem járt sikerrel.

5. perc: Vogyicska és Bartha összjátéka végén előbbi tört be a 16-oson belülre, majd 12 méterről kapura lőtt, de Valencsik blokkolni tudott. A lecsorgó labda Kirchneré lett, de a kisodródott helyzetbe került vendég támadó nem tudott a kapuba találni.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Soroksár indította útjára a labdát.

A Soroksár tiszta fehérben, a Kozármisleny bordó-kékben lép pályára.

A 17 éves Lisztes Krisztián (jobbra) a Soroksár kezdőcsapatában kapott helyett (Fotó: NS archív)
A 17 éves Lisztes Krisztián (jobbra) a Soroksár kezdőcsapatában kapott helyett (Fotó: NS archív)

A soroksári kezdőben szereplő két ferencvárosi fiatal Kovács Marcell és Lisztes Krisztián szerdán még a Bajnokok Ligájában szereplő zöld-fehér keret tagjai voltak, mindketten a kispadról nézték végig a Slovan Bratislava elleni mérkőzést.

A Kozármisleny új igazolásai közül ma a kezdőcsapatban kapott helyett Varasdi Dániel, Kulcsár Kornél, Bartha László, Kosznovszky Márk, Gál Szabolcs és Vogyicska Balázs is. A Soroksár új igazolásai közül kezdőként lép pályára Ikonomou Konstantinos, szintén kezdő a dorogi kölcsönből visszatérő Hajdú Roland.

A két csapat tétmérkőzésen legutóbb 2017 májusában találkozott, akkor Kozármislenyben a Soroksár 2–1-es győzelmet aratott. Eddigi négy másodosztályú összecsapásuk során két soroksári győzelem és két döntetlen született.

A Soroksár gyengén kezdte az NB II előző szezonját, de aztán stabilizálódott a helyzet és végül a nyolcadik helyen zárt Lipcsei Péter csapata. A sárga-feketék keretében is történt több változás. Távozott Csernik Kornél, Szerető Krisztofer, Magyari Szilárd és a tavasszal remek formát mutató Damir Redzic is, a rutinos Gyömbér Gábor pedig a visszavonulás mellett döntött. Az érkezők között a rutint minden bizonnyal a kapus Holczer Ádám, és a Mezőkövesdről érkező hátvéd Vági Attila biztosítja majd. Az érkezők közül ismerős lehet még Króner Martin és Pintér Dominik is, akik számára bizonyára nem lesz ismeretlen a másodosztályú közeg.

A Kozármisleny legutóbb a 2016–2017-es idényben szerepelt a másodosztályban, akkor a 18. helyen végezve búcsúztak a 20 csapatos mezőnytől. A baranyai gárda magabiztosan nyerte meg az NB III Közép csoport, a 38 lejátszott mérkőzés során egyetlen egyszer sem kaptak ki. A nyáron igyekeztek olyan keretet kialakítani Mislenyben, amelynem nem jelenthet gondot az NB II-ben való bennmaradás. Olyan rutinos játékosok érkeztek, mint Bartha László, Kulcsár Kornél vagy éppen Gál Szabolcs, akik korábban az élvonalban is szerepelhettek. Az MTK-val való jó kapcsolatnak köszönhetően Kozármislenyben szerepel majd a Serie A-ban is bemutatkozó Kosznovszky Márk, de a fővárosi csapattól érkezett még Guth Ádám, Varasdi Dániel és a ghánai Clinton Osei is.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a tavasszal 8. helyen záró Soroksár az NB III Közép csoportjának győzteseként feljutott Kozármisleny ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik