NB II: Schimmer visszavonul, Németh Márió távozik a Halitól

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.28. 11:55
null
Németh Márió távozik a Haladástól (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)
Jancsó Andrással, Németh Márióval és Schimmer Szabolccsal nem hosszabbít szerződést a labdarúgó NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás, utóbbi az edzői stáb tagja lehet – számolt be róla a klub honlapja.

 

Lesz változás a keretben, akiknek lejárt a szerződésük, azokkal nem hosszabbítunk – ecsetelte a klubhonlapon Séllei Árpád ügyvezető. – Németh Márió, Jancsó András nem kap új szerződést nálunk, míg Schimmer Szabolcsnak az edzői stábban kínáltunk további munkát. Összességében négy-öt távozó és érkező biztosan lesz. Remélem, meg tudjuk tartani az értékeinket. Azt tudni kell, hogy piacképes játékosainkat már megkeresték más klubok. Nagyon remélem, hogy a keretünk zömét egyben tudjuk tartani, sőt abban bízom, hogy az új idényre erősebb csapatot tudunk építeni.”

A 37 éves, szombathelyi nevelésű Schimmer Szabolcs másfél évvel ezelőtt, egy féléves sárvári kitérő után tért vissza a szombathelyiekhez, ahol gyakorlatilag az egész pályafutását eltöltötte. A 26 esztendős, szintén Hali-nevelésű Németh Márió kilenc, a felnőttegyüttesben eltöltött esztendő után hagyja el a klubot. A 25 éves Jancsó András is a Haladás nevelése, ő két részletben hét és fél évet játszott a gárdában.

Séllei Árpád ügyvezető a szűk két hete véget ért idényről is szót ejtett a haladas.hu-n, ahol inkább elégedetlenségét fejezte ki az együttes szereplésével kapcsolatban.

A játékosok nagyobb részével elégedett vagyok, de vannak, akik meg sem közelítették a tőlük elvárható szintet. A szakmai stábtól is többet vártam, tudta mindenki, milyenek a valós lehetőségeink. Van hiányérzet bennem, a 11. helyezésünk elfogadhatatlan. A fizetések napra pontosan érkeztek, szóval ez nem lehetett kifogás. A járványidőszak miatt fellépő plusz kiadásokon túl borzalmas érzés az, hogy jelentős támogatókat nem sikerült a Haladás mellé állítani, én pedig eddig nem tudtam megoldani, amit vállaltam, mégpedig azt, hogy emelkedő pályára állítom a Haladást. Nagyon negatívan éltem meg, hogy azok a támogatók, akik korábban segítették a Halit, most – amikor a legfontosabb lett volna – nem segítettek. Az álmom az, hogy legyen előre tervezhető a bajnoki idény, ne hónapról hónapra éljünk, hanem tudjuk építeni a klubot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik