A Nyíregyháza öt góllal ütötte ki a Budaörsöt

MOLNÁR KRISZTIÁNMOLNÁR KRISZTIÁN
Vágólapra másolva!
2021.04.07. 17:50
null
Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de már akkor is a Szpari vezetett (Fotók: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)
A labdarúgó NB II 31. fordulójában a Nyíregyháza a Budaörsöt látta vendégül. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de a hazaiak már akkor is vezettek két góllal. A Szpari a második játékrészben gyorsan lezárta a lényegi kérdéseket, és megérdemelten aratott nagy különbségű győzelmet.



LABDARÚGÓ NB II
31. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BUDAÖRSI SC 5–0 (2–0)
Nyíregyháza, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Berényi Ákos)
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Szokol Zs., Papucsek, Jánvári (Fodor F., 59.), Galambos (Svedjuk, 68.) – Paku, Márkus, Szabó Bálint (Kalocsai, 68.) – Hamed, Gresó (Kovács N., 81.) – Hornyák (Zamostny, 68.). Vezetőedző: Gálhidi György
BUDAÖRS: Szabó Balázs – Menyhárt, Zsidai, Kékesi, Vágó – Molnár T. (Csiki, 68.), Horváth E. (Pethő, a szünetben), Petneházi, Pintér D. – Halmai (Petró, 66.), Horváth R. Vezetőedző: Márkus Tibor.
Gólszerző: Hornyák (37., 63.), Márkus (45.), Kékesi (54., öngól), Hamed (65.)
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György:
– Nagyon büszke vagyok a csapatra. Reggel fagyott, délben szakadt hó, nem gondoltam volna, hogy estére virágba borul minden. Régen vártunk erre az eredményre, amit jó csapat ellen értünk el. Jó iramú és színvonalas mérkőzést játszottunk, úgyhogy sok mindennek örülhetünk most.
Márkus Tibor: – Az első félidőben még nekünk is megvoltak a helyzeteink, a játék képe nem indokolta a hazaiak kettő nullás vezetését. Az eredmény tükrében szünet után kockáztattunk, ami nem jött be, a Nyíregyháza pedig ezt könyörtelenül kihasználta.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Nyíregyháza Spartacus remek formában várta a Budaörsöt, amely abban bízhatott, hogy a múlt vasárnapi, Dorog elleni sikere egy huzamosabb ideig tartó jó széria kezdete lesz.

A két csapat rögtön egymásnak esett, mindkét fél gólra törően játszott és egyik sem nőtt a másik fölé. A vendégek már a 7. percben eljutottak egy kapufáig, de a hazai gárda is alakított ki helyzetet. A Budaörs elsősorban Petneházi Márk pontrúgásaiból volt veszélyes, míg a Szpari a lendületes támadóival okozott kellemetlen pillanatokat az ellenfél védelmének.

A szünetig kiegyenlített maradt a játék, a Spartacus mégis kétgólos előnybe került: előbb Hornyák Marcell váltotta gólra Gresó Mátyás jó passzát, majd utóbbi pontosan ívelt egy szögletet Márkus Attila fejére (2–0).

A kétgólos különbség ellenére a hazaiak jöttek ki kezdeményezőbben a második félidőre, hozzáállásuknak meg is lett az eredménye, Gresó lövése egy védő lábáról pattant a budaörsi kapuba (3–0). A nyíregyháziak nem álltak le, szép támadásokat vezettek, minek eredményeként Hornyák megszerezte a második találatát, majd a szintén jól játszó Hamed Yasin is a kapuba lőtt (5–0).

Gálhidi György csapata a továbbiakban is nagy kedvvel játszott, újabb gólokat szerezhetett volna. A Spartacus immáron nyolc meccse veretlen, és sorozatban a negyedik mérkőzését hozta le kapott gól nélkül.

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet!

Véget ért a mérkőzés.

84. perc: Paku szöglete nagyon veszélyesen érkezett a kapu elé, a labda végül nyíregyházi fejről hagyta el a játékteret.

83. perc: Kovács N. rögtön egy gólt is szerezhetett volna, de nem találta el jól a labdát, Szabó Balázs könnyen védhetett.

81. perc: Gresó helyett Kovács Norbert érkezett.

79. perc: Hamed gyönyörű passzal hozta ziccerbe Zamostnyt, aki 10 méterről próbálkozott a kapussal szemben. Az első csatát Szabó Balázs nyerte, a másodikat a szerencsének köszönheti, mert a csatár jó helyzetből mellé lőtt.

78. perc: a kapu előtti kavarodásban Horváth R. tűnt el, a vendégek tizenegyest reklamáltak, a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

A Budaörs az egész bajnokságban holt versenyben a hatodik, az első tíz helyen álló csapatokat tekintve a legtöbb gólt kapta a meccs előttig (45). Tavasszal immáron 25 alkalommal vették be a csapat kapuját.

68. perc: Szabó Bálint helyett Kalocsai, Galambos helyére Svedjuk, Hornyák helyett Zamostnyérkezett, míg a vendégeknél Molnár T.-t Csiki váltotta.

66. perc: Halmai helyett Petró folytatja a játékot.

65. perc: Szabó Bálint az alapvonalról a kapu elé passzolt, labdája megpattant Szabó Balázson, így lett jó Hamednek, aki 10 méterről, félfordulatból az üres kapuba lőtt.5–0

Galambos Ádám gólpasszt adott
Galambos Ádám gólpasszt adott

 

63. perc: Gresó szépen játszotta a ki a labdát a bal oldalon érkező Galamboshoz, a védő pontosan passzolt a kapu elé üresen befutó Hornyákhoz, aki 6 méterről az üres kapuba lőtt. 4–0

60. perc: előbb a Szpari vezetett jó támadást, de Szabó Bálint lövése egy védőn irányt változtatott, majd a másik oldalon Horváth passzolt pontatlanul a kapu elé.

59. perc: Fodor F. váltotta Jánvárit.

56. perc: Papucsek kapott sárga lapot.

Gresó Mátyás remekül játszott
Gresó Mátyás remekül játszott

 

54. perc: Gresó a tizenhatoson belül, balról tologatta középre a labdát, 14 méterről eleresztett lövése megpattant Kékesin, úgy gurult a kapu jobb oldalába. 3–0

53. perc: jó támadást vezettek a hazaiak, Hornyák a nála gyorsabb Pakuhoz passzolt, ő azonban nem kívánta cipelni a labdát, inkább lőtt 18 méterről, de gyenge volt a próbálkozása.

47. perc: Szabó Balázs nem a legfinomabban kérte számon a játékvezetőt. Kapott is érte egy sárga lapot.

46. perc: a Budaörs cserélt a szünetben, Horváth E. helyett Pethő érkezett.

Elkezdődött a második játékrész.

Márkus Attila gólt fejelt
Márkus Attila gólt fejelt

 

Véget ért az első félidő.

45. perc: Gresó bal oldali szöglete pontosan szállt át a hosszú oldalra, ahol Márkus üresen várta a labdát, nagyot emelkedve a bal kapufa mellé, a kapuba fejelte azt. 2–0

41. perc: ezúttal Halmai lapos, de erős lövését védte Fejér.

40. perc: Petneházi bal oldali szöglete veszélyesen tekeredett kapura, Fejér nagyot nyújtózva ütötte ki a labdát újabb szögletre.

Hornyák Marcell kezdte meg a gólgyártást
Hornyák Marcell kezdte meg a gólgyártást

 

A házi góllistát vezető Hornyák Marcell a nyolcadik találatát jegyezte az idényben.

37. perc: Gresó az alapvonal elől, balról a kapu elé passzolt, Hornyák üresen várta a labdát és 8 méterről a kapu bal oldalába belsőzött. 1–0

35. perc: Hamed most passz helyett a lövést választotta és nem is volt rossz a próbálkozása, a labda centikkel ment el jobb kapufa előtt.

32. perc: ígéretes kontrát vezetett a Spartacus, de Hamed hosszan passzolt Hornyák elé, Szabó Balázs könnyen felszedhette az átadást.

Jánvári Gábornak elöl és hátul is volt feladata
Jánvári Gábornak elöl és hátul is volt feladata

 

A második tizenöt percben már több volt a hiba mindkét oldalon, de kiegyenlített a játék, egyik csapat sem nőtt a másik fölé.

21. perc: Halmai jó labdát kapott, a védője szorításában lőni tudott balról, Fejér jól zárta a szöget.

18. perc: Petneházi erős szabadrúgás egy védőről a mezőnybe pattant, a labdát Horváth R. szedte össze, az ő próbálkozás kifelé tekeredett.

Az egymás elleni mérleget tekintve kilenc bajnokin négy budaörsi siker mellett három Nyíregyháza-győzelem és két döntetlen született. Az őszi összecsapást 3–2-rea Budaörs nyerte.

12. perc: Molnár T. fejesét Fejér fogta.

Az első tíz perc mindkét csapattól jó játékot hozott, gólra törően futballoznak a felek.

8. perc:Gresó megint távolról próbálkozott, ez már jobb volt, bombáját nagyot vetődve védte Szabó Balázs.

7. perc: Petneházi bal oldali szögletét Molnár T. 6 méterről a jobb kapufára fejelte, másodpercekkel később visszakerült a labda Petneházihozaki az alapvonal közeléből laposan bombázott, Fejér a gólvonalon fogta a labdát.

3. perc: Gresó a tizenhatos bal sarkától 3-4 méterre próbálkozott, lövése jócskán fölé szállt. Nem sokkal később Hamed balról tökéletesen passzolt a kapu elé, a jó ütemben berobban Hornyák 6 méterről a kapusba lőtt.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés.

A nyíregyháziak jó formában várták a mérkőzést
A nyíregyháziak jó formában várták a mérkőzést

 

ELŐZMÉNYEK

Az NB II-es mezőnynek nem volt sok ideje pihenni a múlt vasárnapi, 30. forduló után, ugyanis szerdán ismét bajnokikat rendeznek.

Nyíregyházán a 47 pontos, 7. pozícióban álló hazaiak a 45 ponttal 9. helyen álló Budaörsöt fogadják. A Szpari jó formában várja a találkozót, tavasszal csupán egy meccsen kapott ki, öt győzelmet követően két döntetlent ért el,legutóbb Szombathelyen ikszelt (0–0).

„Igyekeztünk alaposan feltérképezni a budaörsieket, elsősorban a támadójátéka erős a szerdai ellenfélnek – mondta el aKelet-MagyarországnakGálhidi György, a Spartacus vezetőedzője. –
A támadószekcióban egyénileg is jó játékosaik vannak, és csapatrészként is jól működnek. Petneházi Márk, Pethő Bence, Halmai Ádám és Csiki Norbert fontos szerepet játszanak a budaörsiek játékában, amennyiben ki tudjuk őket venni, akkor van sanszunk. Bízom benne, hogy a védekezésünk ugyanolyan jó lesz, mint az elmúlt mérkőzéseken, a támadójátékunk pedig kreatívabb és a kapura veszélyesebb.”

A Budaörs november 29-e után borzasztó szériába került, egymást követő tíz meccsen maradt nyeretlen, a sorozat épp múlt vasárnap,a Dorog 1–0-s legyőzéséveltört meg.

„A Nyíregyháza egy nagyon szervezett, kellemetlen ellenfél, amely masszív védelmének köszönhetően kevés gólt kapott – osztotta meg várakozásaitklubja honlapjávala Dorog ellen győztes gólt szerző Molnár Tibor. – A feladat nem változott, mint minden meccsen, most is győzni szeretnénk. Nem lesz egyszerű mérkőzés, de bízom a csapatban, hogy egy jó teljesítménnyel sikerül pontot, pontokat szerezni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik