Drámai mérkőzésen, a hosszabbításban fordítva nyert a Nyíregyháza

Bereczky BenceBereczky Bence
Vágólapra másolva!
2021.08.01. 17:20
A labdarúgó NB II 1. fordulójában az előző bajnokságban hetedik helyen végző Nyíregyháza Spartacus a Dorogot látta vendégül Balmazújvárosban. A hazaiak bent ragadtak az öltözőben, Szedlár duplájával tíz perc után már kettővel vezetett a Dorog, de a második félidőben remekül játszó Szpari előbb Novák Csanád révén szépített, majd a hosszabbításban Gresó két góljával megfordította a találkozót, és bezsebelte a három pontot.

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ
LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–DOROGI FC 3–2 (0–2)
Balmazújváros,
Városi Stadion, 800 néző.VezetteSzilágyi Sándor (Medovarszki János, Csatári Tibor)
Nyíregyháza: Fejér– Herczku (Kalocsai, 83.), Papucsek, Jánvári, Nemes M.– Sigér Á. (Márkus A., 37.), Vass P. (Pócsik, a szünetben) – Hamed (Csörgő, a szünetben), Gresó, Zamostny (Paku, a szünetben) – Novák Cs. Vezetőedző: Szergej Pacaj
Dorog: Mursits– Nyíri, Dlusztus, Izing, Papp M.– Tóth B., Lénárth, Barna G. (Józsa M., 77.) – Szedlár (Girsik, 84.), Pálinkás (Berkó, 88.), Szerencsi (Csillag D., 88.).Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző: Novák Cs. (50.), Gresó (90+1., 90+2.), ill.Szedlár (1., 10.)
Kiállítva: Lénárth (78.)
MESTERMÉRLEG
Szergej Pacaj: – Az első tíz percet nem kívánom senkinek, ahelyett, hogy vezetést szereztünk volna, kétgólos hátrányba kerültünk. A folytatásban kockáztatnunk kellett, szerencsére bejöttek a cserék. Nagyon küzdött a csapat, és szurkolóink támogatásával megérdemelten nyertünk.
Fenyvesi László: – Fájó a vereség, hiszen a három pont megszerzésére is lehetőségünk volt. Az első játékrészben kettő nullás vezetésünknél elmaradt egy kiállítás, majd a második félidőben nem biztos, hogy Lénárthot ki kellett volna állítani. Ráadásul úgy érzem, nem kaptunk meg egy büntetőt sem. A végén emberhátrányban védekeztünk, és egy perc alatt kaptunk két gólt, ami több mint bosszantó.

ÖSSZEFOGLALÓ

Rémálomszerűen indult a szezon és a balmazújvárosi albérlet a Nyíregyháza számára, hiszen Szedlár góljával már az 1. percben vezetett a Dorog. A korai találat érezhetően sokkolta a Szpari játékosait, akik sokat hibáztak védekezésben, és ezt ki is használta a bombaformában játszó Szedlár: tekerése után már kétgólos előnyben voltak a vendégek (0–2). A vezetés birtokában mélyebben védekezett a Dorog, a hazaiak meddő mezőnyfölényben futballoztak, nem tudtak igazi helyzetet kialakítani, így a szünetig nem született újabb találat.

A félidőben hármat cserélt Szergej Pacaj, és a változtatásoknak köszönhetően lendületesebb lett a Nyíregyháza játéka, nyomás alá tudta helyezni a vendégeket, aminek az 50. percben meg is lett az eredménye, Novák Csanád góljával szépített (1–2). A folytatásban sem változott a játék képe, de a dorogi védelem állta a sarat, taktikusan játszva tartották előnyüket a vendégek, akik a 78. percben Lénárth felelőtlensége miatt emberhátrányba kerültek. Úgy nézett ki, hogy ennek ellenére három ponttal távozhat a Dorog Balmazújvárosból, de az egész találkozón aktívan játszó Gresó Mátyás előbb a 90+1. percben egyenlített, majd egy perccel később egy beadás után a győztes gólt is megszerezte csapatának. 3–2

Hatalmasat küzdve nyert az idény első meccsén a Nyíregyháza, a dorogiak pedig csak saját magukat okolhatják, hogy nem sikerült pontot, pontokat szerezniük.

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Véget ért a mérkőzés, drámai mérkőzésen, 3–2-re nyert a Nyíregyháza!

90+2 perc: GÓÓÓL! HIHETETLEN FORDULAT! 3–2-re vezet a Szpari! Pócsik adott be remekül a jobb oldalról, a hosszún érkező Gresó megelőzte védőjét, és 4 méterről, kapásból, a kapu jobb oldalába lőtt.

90+1. perc: GÓÓÓL! Egyenlít a Nyíregyháza! Papucsek centerezése után Csörgő érintésével Gresóhoz került a labda, aki a hazaiak játékosa 11 méterről a jobb alsó sarokba passzolta a labdát. 2–2

90. perc: 4 perc a hosszabbítás

88. perc: Kettőt cserél a Dorog. Lemegy Szerencsi és Pálinkás, pályán Berkó és Csillag D.

84. perc: Cserél a Dorog is, a két gólt szerző Szedlárt Girsik váltja.

83. perc: Herczku helyett Kalocsai a pályán a hazaiaknál.

80. perc: Pócsik jobb oldali beadása után tisztázni tudtak a dorogi védők.

78. perc: Emberelőnyben a Nyíregyháza. Lénárth szabálytalankodott Pócsikkal szemben, amiért megkapta második sárga lapját, piros lap!

77. perc: Barna Gergőt Józsa Marcell váltja a vendégeknél.

70. perc: Márkus távoli lövését könnyedén fogta Mursits.

66. perc: Papucsek kapott sárga lapot a Szerencsivel szembeni szabálytalanságáért.

60. perc: A szépítés után is lendületben maradt a Szpari, nyomás alatt tartják a vendégeket.

50. perc: GÓÓÓL! Szépít a Nyíregyháza! Egy szöglet után Gresó lőtt 16 méterről, a lövésbe az ötösön álló Novák Csanád tette bele a jobb lábát, a labda így a bal alsó sarokban kötött ki. 1–2

46. perc: Hármat cserélt a szünetben a Szpari, bejött Paku, Csörgő és Pócsik, az öltözőben maradt Vass P., Zamostny és Hamed.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

Véget ért az első játékrész, 2–0-ra vezet a Dorog!

45+3. perc: Novák Csanád 18 méteres lövését Mursits védte bravúrral.

45. perc: A játékvezető 3 percet hosszabbít.

44. perc: Az egyik melegítő nyíregyházi játékos jó ötletnek gondolta, hogy reklamáljon, a játékvezető kevésbé, sárga lappal jutalmazta. A játékosok sűrűjében sajnos nem látszott, hogy ki kapta.

37. perc: Cserél a Szpari, Sigér Ákost Márkus Attila váltja. A változtatás vélhetően elővigyázatosságból történt, hiszen a hazaiak középpályásának már volt egy sárga lapja, és közel járt a második begyűjtéséhez is.

34. perc: Lénárth kapott sárga lapot reklamálásért.

28. perc:Szedlár ugrott ki a bal oldalon, Papucsek szorításában kisodródva lőhetett 10 méterről, próbálkozását Fejér védte.

25. perc: Sigér Ákos sárgult be, Tóth Barnabást rántotta le.

24. perc: Szerencsi tekert kapura egy szabadrúgást 22 méterről, ballábas próbálkozását Fejér a kapufára ütötte.

19. perc: Pálinkás szabálytalankodott Papucsekkel szemben, sárga lap.

15. perc: Nemes beadása után Novák fejelt, de próbálkozását Mursits könnyedén fogta.

14. perc: Éledezik a Szpari! Gresó tekert középre a jobb oldalról de beadásáról lemaradtak az érkező támadók.

Valószínűleg nem ilyen szezonkezdésről álmodtak a nyíregyházi szurkolók.

Remekül kezdte a szezont Szedlár és a Dorog, van ok az örömre (Fotó: Kovács Péter)
Remekül kezdte a szezont Szedlár és a Dorog, van ok az örömre (Fotó: Kovács Péter)

 

10. perc: GÓÓÓÓL! Növelte előnyét a Dorog!Szedlár kapott remek labdát a balösszekötő helyén, a vendégek támadója befelé cselezett, majd higgadtan 10 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.0–2

1. perc: GÓÓÓL! Vezet a Dorog!! Nyíri iramodott meg lendületesen a jobb szélen, az alapvonalról gurított vissza Tóth Barnabásnak, akinek 12 méteres lövését még bravúrral védte, de a kipattanót Szedlár 7 méterről jobbal a kapu bal oldalába lőtte. 0–1

1. perc: 10 perc késéssel ugyan, de útjára indult a labda, a Nyíregyháza kék, a Dorog fehér mezben játszik.

Továbbra is várunk, az egyik néző "Hajrá Diósgyőr!" kiáltással szórakoztatta a jelenlévőket.


A mérkőzést megközelítőleg 600 néző tekinti majd meg, de egyelőre nem kezdődött el a találkozó, csúszik a kezdés.


A Nyíregyháza a balmazújvárosi albérletben tartaná otthon a három pontot.
A Nyíregyháza a balmazújvárosi albérletben tartaná otthon a három pontot.

 

A Nyíregyháza a tavalyi bajnokság a hetedik, a vendégek a tizennegyedik helyen végeztek. Mindkét csapat kerete változott a nyáron, érdekesség, hogy a dorogiak új támadója, Pálinkás Gergő Nyíregyházán nevelkedett.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az új stadionjának építése miatt ebben az idényben albérletbe kényszerülő, és a hazai meccseit Balmazújvárosban rendező Nyíregyháza a bennmaradását tavasszal bebiztosító Dorog ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik