Kapusbravúrokkal szerzett pontot a Honvéd

MOLNÁR KRISZTIÁNMOLNÁR KRISZTIÁN
Vágólapra másolva!
2023.08.13. 17:20
null
Kocsis Dominikék ezúttal egy pontot szereztek idegenben (Fotó: Budapest Honvéd FC/Balogh Dávid)
A labdarúgó NB II 3. fordulójának rangadóján a Nyíregyháza a Budapest Honvédot fogadta átmeneti otthonában, Balmazújvárosban. A Szpari különösen a második félidőben közel járt a gólhoz, ám Dúzs Gellért megőrizte kapuját, így 0–0-val ért véget a találkozó.

 

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BP. HONVÉD 0–0
Balmazújváros, 1000 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Punyi Gyula)
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Farkas B., Rjasko, Baki, Nagy B. (Tamás O., 77.) – Toma, Kesztyűs – Herjeczki (Cseh, 77.), Nagy D., Gresó – Novák Cs. (Géresi, a szünetben).Vezetőedző: Tímár Krisztián
HONVÉD: Dúzs – Kovács N. Szabó A., Lovric, Benczenleitner – Adorján – Kocsis D. (Kundrák, 78.), Eördögh (Bocskay, 56.), Holman, Keresztes (Átrok, 88.) – Kerezsi. Vezetőedző: Pinezits Máté
MESTERMÉRLEG
Tímár Krisztián:
– Az ellenfél kapusa volt a mezőny legjobbja. Büszke vagyok a csapatomra, mert jól játszottunk, a mi akaratunk érvényesült, visszaköszönt, amit az edzésen gyakoroltunk. Sajnos a rengeteg helyzetből egyet sem használtunk ki, ezen még dolgoznunk kell, viszont annak örülök, hogy hátul stabilak voltunk, és csupán egy átlövése volt a Honvédnak.
Pinezits Máté: – Minden mérkőzésen győzni szeretnénk, emiatt mondhatnám, hogy nem vagyok elégedett az egy ponttal, ám reálisan kell látnunk. Magával ragadó hangulatban egységesen küzdöttünk egy olyan csapat otthonában, amelyik a kerete alapján esélyes a feljutásra. A srácok csúsztak-másztak egymásért, amiért büszke vagyok rájuk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Míg az első percekben mindkét tizenhatosig többször eljutott a labda, negyedóra elteltével a Szpari egyre inkább átvette az irányítást. A hazaiak agresszíven letámadtak, igyekeztek mélyen az ellenfél térfelén labdát szerezni.

Először a Spartacus járt igazán közel a gólszerzéshez, Nagy Dominik pontos beadása után azonban Gresó Mátyás közelről elvétette a kaput. A 37. percben már a nyíregyházi szurkolók rezzenhettek össze, amikor Holman Dávid elesett a tizenhatoson belül, ám tizenegyes helyett műesésért a támadó kapott sárga lapot.

A nagy tempó mellett többször összeakaszkodtak a játékosok, de nem voltak kifejezetten durvák, a félidő végén azonban egy ütközést követően Novák Csanádnak vérző orral kellett elhagynia a pályát – a nyíregyházi csatár nem is tudta folytatni a játékot.

A Szpari gólerős támadója nélkül is ráerősített a második negyvenöt percben. Géresi Krisztián, Gresó Mátyás és a nagyon aktív, kispesti nevelésű Herjeczki Kristóf is bőszen kísérletezett, de Dúzs Gellért mindent védett. A piros-kékek tíz perc alatt el is dönthették volna a meccset, ehelyett még mindig nulla nullát mutatott az eredményjelző.

A játék képében Bocskay Bertalan bombája hozhatott volna fordulatot, de ekkor a hazai kapus, Fejér Béla védett. A hajrához közeledve egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy ezen a mérkőzésen nem születik gól, ami miatt a Nyíregyháza lehet csalódottabb, míg a fővárosiak az idegenben szerzett egy ponttal javítottak második fordulós vereségük után. 0–0

3. FORDULÓ (augusztus 13.)
Nyíregyháza–Budapest Honvéd 0–0
BVSC-Zugló–Soroksár 1–2
Gyirmót FC Győr–Budafok 1–1
Kozármisleny–Szombathelyi Haladás 2–0
Csákvár–ETO FC Győr 1–2
Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–0
Vasas–Mosonmagyaróvár 5–1
Kazincbarcika–PMFC 0–0
Siófok–Tiszakécske 1–1

AZ ÁLLÁS
1. ETO FC Győr339–3+69
2. Budafoki MTE3214–1+37
3. Szeged-Csanád Grosics Akadémia3215–3+27
4. Soroksár SC3214–2+27
5. Pécsi MFC3212–0+27
6. Kozármisleny3215–3+26
7. Nyíregyháza Spartacus3123–1+25
8. Tiszakécske3124–3+15
9. Kazincbarcika31113–1+24
10. Budapest Honvéd31113–304
11. Vasas FC3128–6+23
12. FC Csákvár3126–603
13. BVSC Zugló3122–6–43
14. FC Ajka3211–3–22
15. Gyirmót FC Győr3123–5–21
16. BFC Siófok3121–4–31
17. Szombathelyi Haladás332–7–50
18. Mosonmagyaróvár331–9–80

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet!

Véget ért a mérkőzés.

Három perc a ráadás.

90. perc: Baki távolról fejelt, ezt Dúzs könnyen foghatta.

88. perc: Keresztes helyett Átrok érkezett.

A Honvédban nevelkedett Kundrák Norbert ezen a hétentért visszaKispestre.

78. perc: Kundrák érkezett Kocsis helyett.

78. perc: Fejér nagy hibája után Baki szabadított fel.

77. perc: Herjeczki és Nagy helyett Cseh, illetve Tamás érkezett.

74. perc: Toma szabálytalankodott sárga lapot érően.

Nagy küzdelem jellemezte a mérkőzést
Nagy küzdelem jellemezte a mérkőzést

 

73. perc: Fejér vetődve ütötte szögletre Bocskay óriási bombáját.

A második ivószünet Nagy Barnabás ápolása közben éri a csapatokat.

67. perc: Benczenleitner és Herjeczki kakaskodott előbbi szabálytalansága után.

65. perc: Herjeczki cselezett jobbról befelé, 16 méterről fölé tekert.

Amikor labda van a Honvédnál, igyekszik azt tartani és megnyugodni.

58. perc: Dúzs ezúttal Gresó lövését hárította.

56. perc: Eördögh helyett Bocskay érkezett.

54. perc: szöglet után Géresi bombáját védte Dúzs. Most a kispesti kapus tarja életben a csapatát, éltetjék is a vendégszurkolók.

53. perc: újabb formás nyíregyházi akció végén Herjeczki lövését tolta fölé Dúzs.

49. perc: remek akciót vezetett a Nyíregyháza, Herjeczki megjátszotta a jobbján ékező Géresit, aki centikkel rúgott a jobb oldali kapufa mellé.

46. perc: Herjeczki az alapvonalig cselezte magát, beadására jól érkezett Gresó, aki becsúszva két méterről, egy védő érintésével rúgta fölé a labdát.

Novákot le is kellett cserélni, Géresi váltotta.

Elkezdődött a második játékrész.

A fehér mezes kispestiek az első félidőben nem tudtak igazán nagy lehetőséget kialakítani
A fehér mezes kispestiek az első félidőben nem tudtak igazán nagy lehetőséget kialakítani

 

Ápolással ért véget a félidő. Novák vérző orral hagyta el a pályát.

45+2. perc: a visszafutó Adorján vállal eltalálta Novák fejét. Sárga lapot kapott.

Kettő perc a ráadás.

43. perc: Gresó távoli lövését védte Dúzs. Talán jobban járt volna a támadó, ha passzal oldja meg a kettő egy elleni akciót.

A nyíregyháziak kezdőjében három olyan játékos van, aki korábban futballozott a Honvédban (Nagy Dominik, Kesztyűs Barna, Herjeczki Kristóf), sőt, Herjeczki kipesti nevelés, kilenc évig tartozott a piros-feketék kötelékébe.

37. perc: Holman esett el a tizenhatoson belül, látszólag volt kontakt, a játékvezető azonban műesésért neki adott sárga lapot.

36. perc: Novák megint olyan jó ütemben támadta meg Dúzst, hogy a kapus nem tudta kirúgni a labdát.

32. perc: a kispestiek gyors akcióiban, kontráiban is van veszély, Kerezsi már nem először hagyta faképnél az aktuális védőjét.

31. perc: Farkas bal oldali beadása megtalálta Novákot, aki 6 méterről nem sokkal fejelt mellé.

Élesedik a mérkőzés, nagy a tempó, egyre több az összeakaszkodás, de nem kifejezetten durvák a játékosok. Rangadó!

Nincs hideg, jön is az első ivószünet.

23. perc: Nagy Dominik kicselezett több védőt is, az alapvonal előtt jobbról középre passzolt, az üresen maradt Gresó rosszul találta el a labdát, így hat méterről hibázott. A mérkőzés eddigi legnagyobb lehetősége volt.

20. perc: Gresó jó passzal ugratta ki Novákot, aki habozás nélkül lőtt, a jobb alsóba tartó labdát Dúzs ütötte szögletre.

18. perc: megint Gresó lőtt, most a másik oldalról, kirúgta a stadionból a labdát.

15. perc: Herjeczki kényszerítő után gyönyörűen tört be a tizenhatos területére, a lövésre már nem maradt ereje, Dúzs könnyen fogta a próbálkozást.

12. perc: Gresó a magasból lehulló labdát kapásból lőtte rá 14 méterről, kissé jobbról, Dúzs védett.

A Nyíregyháza Spartacus honlapja szerint ez a 29. összecsapás a két gárda között. A másodosztályban csupán kétszer találkoztak a csapatok, 2003-ban a Szpari, 2004-ben a Honvéd győzött. Az élvonalban 12-9 a győzelmi arány a kispestiek javára. Az elmúlt három, egymás elleni tétmérkőzést a Honvéd nyerte (egyet a Magyar Kupában, kettőt a Ligakupában), bajnokin viszont legutóbb 2015-ben találkoztak a felek, akkor 2–0-ra a Spartacus győzött.

7. perc: Holman jobb oldali szöglete a rövid oldali kapufához érkezett, ott Szabó sarokkal próbálkozott, labdája az oldalhálóba gurult.

6. perc: szép akciót vezetett a Honvéd, ám a végén Kerezsi beadása nem jutott el a kapuig.

4. perc: Novák Csanád becsúszva akadályozta meg, hogy Dúzs előre rúgja a labdát. A Nyíregyháza az első fordulóban így szerezte a második gólját, ezt a Honvéd megúszta.

Elkezdődött a mérkőzés.

A csapatok már a pályán.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a két forduló után még veretlen, négy ponttal álló Nyíregyháza Spartacus a legutóbb hazai pályán a Kozármisleny ellen meglepetésre alul maradó Bp. Honvéd ellen átmeneti otthonában, Balmazújvárosban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik