A Budafok belerondított a Kerület visszatérésébe

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2021.08.01. 17:20
Huszonkét év után játszott ismét másodosztályú mérkőzést a III. Kerületi TVE, ám az óbudaiak vélhetően nem ilyen rajtról álmodtak. A tavaly még élvonalbeli Budafok az első félidő hajrájában kétszer is betalált, a fordulás után pedig kontragólokkal megduplázta előnyét, így fölényes győzelmet aratott a Kalap utcában.
A piros mezes budafokiak átrobogtak vendéglátójukon (Fotó: Árvai Károly)
A piros mezes budafokiak átrobogtak vendéglátójukon (Fotó: Árvai Károly)
A piros mezes budafokiak átrobogtak vendéglátójukon (Fotó: Árvai Károly)
A piros mezes budafokiak átrobogtak vendéglátójukon (Fotó: Árvai Károly)
A piros mezes budafokiak átrobogtak vendéglátójukon (Fotó: Árvai Károly)

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

III. KERÜLETI TVE–BUDAFOKI MTE 0–4(0–2)
Kalap utca, 700
néző.Vezette:Nagy Róbert (Berényi Ákos, Punyi Gyula)
III. KERÜLET:Balázs J. – Rédei, Erdei, Opavszky, Tóth K. (Bekker, 83.) – Tamási (Bori, a szünetben), Szalai V. (Egerszegi, a szünetben) – Borvető, Rabatin, Remili (Angyal-Tóth, 64.) – Horváth O. Vezetőedző:Kemenes Szabolcs
BUDAFOK:Bese B. – Szalai D., Jagodics, Fótyik, Medgyes S. (Katona M., 73.) – Nándori, Filkor (Micsinai, 82.) – Ihrig-Farkas (László D., 59.), Zuigeber (Fekete M., 73.), Szabó M. (Papp M., 82.) – Kovács D. Vezetőedző:Boér Gábor
Gólszerző: Ihrig-Farkas (43.), Zuigeber (45+1.), László D. (68.), Papp M. (90.)
MESTERMÉRLEG
Kemenes Szabolcs
:– Elismerem, hogy a jobb csapat nyerte meg a mérkőzést, a rutin győzött a zöldfülűekkel szemben.
Boér Gábor:– Jól játszott a csapatom, úgy gondolom, már az első félidőben is az történt a pályán, amit elterveztünk, rászolgáltunk a vezető találatra. Az egész mérkőzés alatt jelentős fölényben futballoztunk, megérdemelten gyűjtöttük be mindhárom pontot.

ÖSSZEFOGLALÓ

A tokiói olimpia és a mogyoródi Formula–1-es futam árnyékában vasárnap elrajtoltak a labdarúgó NB II küzdelmei, a sorsolás szeszélye folytán pedig már az első fordulóban összemérte erejét egy kieső és egy feljutó. A tavaly még élvonalbeli Budafok az NB III-ból érkező, a másodosztályba huszonkét év után visszatérő III. Kerület TVE otthonába látogatott.

Az első negyedórában nem érződött, hogy tavaly még két osztály választotta el a feleket, a hazaiak lendületesen kezdtek, s bár a piros-feketék birtokolták többet a labdát, az igazán nagy lehetőség a Kerület előtt adódott, Borvető Áron próbálkozását követően a labda a bal kapufát is érintve hagyta el a játékteret. A túloldalon Kovács Dávid és Ihrig-Farkas Sebestyén veszélyeztetett, de a lövések nem voltak kellően pontosak, Balázs József pedig állta a sarat. Sokáig kellemes futballidőben, jó iramban zajlott a mérkőzés, ám az első játékrész végén a záporeső mellett a gólok is megérkeztek, a vendégek három perc leforgása alatt kétszer is betaláltak. Előbb Kovács Dávid szabadrúgását követően Ihrig-Farkas Sebestyén eszmélt a leggyorsabban, s akrobatikus mozdulattal talált az óbudai kapuba, majd Zuigeber Ákoslépett ki a védők szorításából, tűpontos lövésével pedig megduplázta a vendégek előnyét (0–2).

A fordulás után kezdeményezőbben lépett fel a házigazda, a budafokiak szándékosan engedtek át területeket, hogy aztán gyors ellentámadásokkal veszélyeztessenek. A csereként pályára lépő László Dávid már első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, s bár ekkor még bravúrral védett Balázs József, néhány perccel később már nem volt kegyelem, a budafoki támadó Opavszky Balázs hibáját büntette góllal (0–3).

Bő húsz perccel a vége előtt a lényegi kérdések gyakorlatilag eldőltek, a fiatal óbudai alakulatból ugyanis hiányzott a gólszerzéshez szükséges átütőerő. A Budafok taktikus futballal őrizte háromgólos előnyét, a rendes játékidő utolsó percében pedig egy másik csereember, Papp Marcell is beköszönt. A vendégek így elrontották a Kerület visszatérését, Boér Gábor együttese fölényes győzelmet aratott a Kalap utcában (0–4).

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Felharsant a hármas sípszó, véget ért a mérkőzés. A Budafok belerondított a Kerület visszatérésébe, a piros-feketék négygólos győzelmet arattak a Kalap utcában. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Három perc a hosszabbítás.

90. perc: GÓL, KIÜTÉS A VÉGE! Ismét Papp Marcell váltott ritmust, a hazai védők nem támadták, így egy megtolás után, estében a bal alsó sarokba lőtt.0–4!

87. perc: Papp Marcellvillant egyet, lapos lövését Balázs József védte szép vetődéssel.

83. perc:Változtat a Kerület is, Tóth Kristóf elhagyta a játékteret, Bekker váltotta.

82. perc:Filkor helyén Micsinai, míg Szabó Máté helyén Papp Marcell folytatja.

77. perc: Egy hazai szabadrúgást Rabatin készített le Borinak, aki 17 méterről, laposan a jobb alsó mellé lőtt.

73. perc: Kettős csere budafoki oldalon, Zuigeber helyére Fekete Máté érkezett, míg Medgyest Katona Máté váltotta.

Újabb ivószünet, a hosszabbítással együtt húsz perc van még hátra a mérkőzésből.

71. perc:Saját tizenhatosa előterében veszített labdát a Budafok, Angyal-Tóth azonban beadás helyett kifelé cselezett, majd éles szögbőlaz oldalhálóba lőtt.

Mindkét oldalon adódtak helyzetek, de a gólokat a vendégek szerezték (Fotó: Árvai Károly)
Mindkét oldalon adódtak helyzetek, de a gólokat a vendégek szerezték (Fotó: Árvai Károly)

68. perc: GÓL, HÁROMMAL VEZET A BUDAFOK! Egy balról érkező éles beadást Opavszky csúnyán elvétett, László Dávid pedig köszönte szépen, és 11 méterről a bal alsó sarokba gurított.0–3!

64. perc: Ismét cserélt Kemenes Szabolcs, az elfáradó Remilit a fiatal Angyal-Tóth váltotta.

62. perc: László Dávid első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, de közeli próbálkozását Balázs József kitolta a rövid alsó elől.

59. perc: Itt az első változtatás a vendégeknél,Ihrig-Farkas helyére László Dávid érkezett.

56. perc: Veszélyesen kontrázik a Budafok, Szabó Máté centerezését követően Opavszkynakkellett tisztáznia az érkező Kovács Dávid elől.

Átvette az irányítást a Kerület, ami nincs ellenére a vendégcsapatnak.

48. perc: Szép óbudai támadás végén a csereként beállt Egerszegi tálalt Remili elé, a támadó lapos lövése azonban elkerülte a jobb alsó sarkot.

46. perc: A szünetben kettőt is változtatott a Kerület, Tamási és Szalai helyén Bori és Egerszegi folytatja.

46. perc: Folytatódik a találkozó, kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia a házigazdának.

Ihrig-Farkas Sebestyén akrobatikus mozdulattal szerzett vezetést a Budafoknak (Fotó: Árvai Károly)
Ihrig-Farkas Sebestyén akrobatikus mozdulattal szerzett vezetést a Budafoknak (Fotó: Árvai Károly)

45+3. perc: Véget ért az első félidő, melynek utolsó perceiben kétgólos előnyt építettek ki a vendég budafokiak.

45+1. perc: GÓL, OTT A MÁSODIK! Zuigeber kapott remek labdát három védő szorításában, majd 12 méterről tűpontosan kilőtte a jobb alsó sarkot.0–2!

Kettő percet hosszabbít a játékvezető az első félidő végén.

43. perc: GÓL, VEZET A BUDAFOK!Kovács Dávid ívelt középre egy szabadrúgást, Jagodics fejéről pedig némi kavarodást követően Ihrig-Farkaselé került a labda, aki két lépésről a hálóba kotort.0–1!

Zivatar zúdult a Kalap utcai sporttelepre.

37. perc: Szabó Mátéiramodott meg, majd a tizenhatos vonaláról lapos lövéssel próbálkozott, de Balázs József könnyedén védett.

29. perc:Rédei első beadásába beleléptek, a második már tökéletesnek bizonyult, de a középen érkező Horváth Olivér centikkel lemaradt róla.

Kellemes futballidőben rendezik a mérkőzést, de elkél a frissítő a játékosoknak, ivószünet következik.

23. perc: Zuigeberbeadását Ihrig-Farkas csúsztatta Filkor elé, aki kapásból a keresztléc fölé bombázott.

Kifejezetten jó iramban, szemre tetszetősen játszanak a csapatok.

18. perc: Szalai Dávid adott be jobbról, Ihrig-Farkas sarokkal próbálkozott, a labda pedig centikkel suhant el a jobb kapufa mellett.

16. perc: HELYZET!Gyors hazai ellentámadás végén Borvető érkezett remek ütemben középen, pörgetése a bal kapufát találta el.

11. perc:Veszélyesebb a Budafok, ezúttal Ihrig-Farkas iramodott meg a jobb szélen, majd két csel után lövésre vállalkozott, de egy hazai védő menteni tudott.

7. perc:A tizenhatoson belül Zuigeber készített le fejjel Kovács Dávidnak, aki kapásból a bal alsót vette célba, de Balázs József leért a lapos lövésre.

2. perc: Remililőhetett szabadrúgást 23 méterre a budafoki kaputól, a lapos próbálkozást Bese Balázs éppen az érkező Horváth Olivér elé paskolta, aki azonban nagy helyzetben rosszul találta el a labdát.

Tiszta fehérben a házigazda, tiszta pirosban a budafokiak.

1. perc:Útjára indult a labda a mérkőzésen!

A két csapat eddig nyolc alkalommal találkozott egymással a másodosztályban, a Budafok egyszer sem tudta legyőzni mai vendéglátóját.

„Azt a munkát, amit elterveztünk, sikerült megvalósítanunk a felkészülés során – nyilatkozta a klubhonlapnak a tavaly még az élvonalban vitézkedő Budafoki MTE vezetőedzője, Boér Gábor. – Ugyan még nem vagyunk készen, bízom abban, hogy a keretben történt jelentős változások mellett is elegendő volt ez a hét hetes időszak arra, hogy az eredményes szereplésünkhöz nélkülözhetetlen alapokat minden játékos megszerezze. A csapatot, az edzőt és a stábot is az eredmények minősítenek, mi azonban nem egy, hanem 38 fordulóban gondolkodunk. Folyamatos tanulás vár ránk, az elvégzett munka és az egységünk pedig átlendíthet minket a nehézségeken.”

A III. Kerületi TVE 22 év után tér vissza a magyar labdarúgás második vonalába. Az óbudaiak a mögöttünk hagyott szezonban toronymagasan nyerték meg az NB III Nyugati csoportját, 38 mérkőzésen 88 pontot gyűjtöttek, s már fordulókkal a bajnokság vége előtt bebiztosították feljutásukat. Az osztályváltást kiharcoló játékosok többségére a másodosztályban is számít Kemenes Szabolcs vezetőedző, mellettük rutinos játékosokkal igyekeztek megerősíteni a keretet a kék-fehérek. A nyár folyamán érkezettHorváth Tamás, Fejes András, Egerszegi Tamás és Barczi Dávid is.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a budai rangadón a volt NB III-as III. Kerületi TVE az élvonalból tavasszal sereghajtóként elbúcsúzott Budafoki MTE ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik