NB II: Hollandiát megjáró játékos a Budafok első új szerzeménye

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.17. 07:32
null
Horváth Olivér (fehérben) Budafokon folytatja (Fotó: Földi Imre)
A 21 éves Horváth Olivér a labdarúgó NB II-ben szereplő Budafoki MTE első nyári új igazolása – számolt be róla a klub honlapja.


A 21 éves Horváth Olivér fiatal kora ellenére gazdag pályafutást tudhat maga mögött. Az MTK-nevelésű játékos nagyon fiatalon légiósnak állt, megfordult Hollandiában, az Ajax és a PSV Eindhoven korosztályos csapataiban, előbbinél John Heitinga, utóbbinál a Manchester United és a Real Madrid korábbi gólvágója, Ruud Van Nistelrooy kezei alatt dolgozhatott. A PSV U21-es csapatával aztán szerepelt a holland másodosztályban is 15 mérkőzésen, majd 2020-ban hazatért Magyarországra nevelőegyesületéhez, az MTK-hoz.

A fővárosiak aztán kölcsönadták a Szombathelyi Haladásnak, majd szerepelt az ETO-ban, míg az előző idényben a III. Kerületi TVE-ben – az óbudaiaknál 31 NB II-es bajnokin egy gólt szerzett. Pályafutása során bemutatkozott az U17-es és az U18-as korosztályos válogatottban is, posztját tekintve a bal oldalon támadóként és védőként is bevethető.

Pozitívan tekintek a közös munkára, várom, hogy kezdődjön az alapozás – ecsetelte Horváth Olivér. – Az első pillanattól nagyon jó benyomást keltett bennem a Budafok, az volt az érzésem, hogy a klub is azt szeretné, ha itt folytatnám a pályafutásomat, és én is úgy érzem, hogy a fejlődésem szempontjából a lehető legjobb dolog, ha Budafokon játszom. A csapattól és saját magamtól is stabil játékot várok az előttünk álló idényben.”

Horváth Olivér idén márciusban elmondta az NSO-nak, hogy még akkor sem cserélné el a Hollandiában töltött négy évét, hogy tudja, jelenleg nem ott tart a karrierjében, ahol tartania kellene.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAFOKNÁL
Érkezők: Horváth Olivér (III. Kerületi TVE), Mervó Bence (Szentlőrinc – kölcsönből vissza)
Távozók:Bese Balázs(MTK – kölcsönből vissza),Csonka András(FTC – kölcsönből vissza),Horváth András(Bp. Honvéd – kölcsönből vissza),Kotula Máté(Mezőkövesd – kölcsönből vissza),Kulcsár Kornél(?),László Dávid(Bp. Honvéd – kölcsönből vissza),Micsinai Miklós(?),Nándori Botond(PAFC – kölcsönből vissza),Oroszi István(FTC II – kölcsönből vissza),Szabó Levente(MOL Fehérvár FC – kölcsönből vissza),Szalai Dániel(?), Zuigeber Ákos(MTK – kölcsönből vissza)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik