F. B. 2022.06.17 07:32 Frissítve: 2022.06.17 07:32

NB II: Hollandiát megjáró játékos a Budafok első új szerzeménye

A 21 éves Horváth Olivér a labdarúgó NB II-ben szereplő Budafoki MTE első nyári új igazolása – számolt be róla a klub honlapja.

Horváth Olivér (fehérben) Budafokon folytatja (Fotó: Földi Imre)


A 21 éves Horváth Olivér fiatal kora ellenére gazdag pályafutást tudhat maga mögött. Az MTK-nevelésű játékos nagyon fiatalon légiósnak állt, megfordult Hollandiában, az Ajax és a PSV Eindhoven korosztályos csapataiban, előbbinél John Heitinga, utóbbinál a Manchester United és a Real Madrid korábbi gólvágója, Ruud Van Nistelrooy kezei alatt dolgozhatott. A PSV U21-es csapatával aztán szerepelt a holland másodosztályban is 15 mérkőzésen, majd 2020-ban hazatért Magyarországra nevelőegyesületéhez, az MTK-hoz.

A fővárosiak aztán kölcsönadták a Szombathelyi Haladásnak, majd szerepelt az ETO-ban, míg az előző idényben a III. Kerületi TVE-ben – az óbudaiaknál 31 NB II-es bajnokin egy gólt szerzett. Pályafutása során bemutatkozott az U17-es és az U18-as korosztályos válogatottban is, posztját tekintve a bal oldalon támadóként és védőként is bevethető.

Pozitívan tekintek a közös munkára, várom, hogy kezdődjön az alapozás – ecsetelte Horváth Olivér. – Az első pillanattól nagyon jó benyomást keltett bennem a Budafok, az volt az érzésem, hogy a klub is azt szeretné, ha itt folytatnám a pályafutásomat, és én is úgy érzem, hogy a fejlődésem szempontjából a lehető legjobb dolog, ha Budafokon játszom. A csapattól és saját magamtól is stabil játékot várok az előttünk álló idényben.”

Horváth Olivér idén márciusban elmondta az NSO-nak, hogy még akkor sem cserélné el a Hollandiában töltött négy évét, hogy tudja, jelenleg nem ott tart a karrierjében, ahol tartania kellene.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAFOKNÁL
Érkezők: Horváth Olivér (III. Kerületi TVE), Mervó Bence (Szentlőrinc – kölcsönből vissza)
Távozók: Bese Balázs (MTK – kölcsönből vissza), Csonka András (FTC – kölcsönből vissza), Horváth András (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza), Kotula Máté (Mezőkövesd – kölcsönből vissza)Kulcsár Kornél (?), László Dávid (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza), Micsinai Miklós (?), Nándori Botond (PAFC – kölcsönből vissza), Oroszi István (FTC II – kölcsönből vissza), Szabó Levente (MOL Fehérvár FC – kölcsönből vissza), Szalai Dániel (?), Zuigeber Ákos (MTK – kölcsönből vissza)

2022.09.30 16:07:28

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Gól nélküli döntetlennel ért véget a Győr borsodi vendégjátéka.

2022.10.01 23:00:40

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Szakály Attila góljára hárommal válaszoltak a hazaiak, így a Siófok több mint 13 éve nyeretlen Ajkán.

2022.10.01 23:11:51

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

A sokáig izgalmaktól mentes összecsapás végén a PMFC továbbra is őrzi egyedüli veretlenségét az NB II-ben.

2022.10.01 23:26:00

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Két büntető után egy távoli lövés döntött a Tisza-partiak javára a Budafok ellen.

2022.10.01 23:32:29

Labdarúgó NB II nemzetisport.hu

Megszakadt az MTK hazai hibátlan sorozata, remek helyzetkihasználással elvitte a három pontot a Csákvár a Hungária körútról.