NB II: három rutinos játékos is távozhat a Vasastól

B. A. B.B. A. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.10. 08:22
null
Balajti Ádám (balra) a kulcsembernek számító Feczesin Róbert (jobbra) mellett nem sok lehetőséget kapott az őszi szezonban a Vasas csatársorában, így nem lenne meglepő a távozása (Fotó: Török Attila, archív)
A Nemzeti Sport információi szerint Balajti Ádám, Birtalan Botond és Szatmári Lóránd is távozhat a Vasas labdarúgócsapatától.

 

Gólzáporos győzelemmel kezdte a téli felkészülési mérkőzéseit az NB II második helyén telelő Vasas. A Kuttor Attila edzette csapat szombaton 8–1-re nyert a Monor ellen, szerdán a Szolnok otthonában lép pályára, ám három labdarúgó szinte biztosan hiányzik majd a keretből.

Lapunk információja szerint a szakvezető a tavaszi idényben nem számol Balajti Ádámmal, Szatmári Lóránddal, valamint Birtalan Botonddal, és bár a klub egyiküket sem tette átadólistára, ha Angyalföldön maradnak, aligha számíthatnak sok játékpercre – nem véletlen, hogy a Monor ellen sem kaptak lehetőséget.

A 30 éves Balajti Ádám sokáig alapembernek, és gólerős játékosnak számított a csapatban, ám Kuttor Attila nyári kinevezése után mindössze öt bajnoki jutott neki. A szeptemberi, Pécs elleni hazai meccsen ráadásul úgy tűnt, valami valóban nincs rendben a szakvezető és a 30 éves csatár között: miután az 59. percben pályára lépett, a 91. percben lecserélték.

A 33 éves Szatmári Lóránd ebben az idényben kiszorult a kezdőcsapatból, mindössze négy bajnoki és 146 perc jutott neki, így nem lenne meglepő, ha a télen távozna a klubtól. A 32 éves Birtalan Botond Covid-fertőzés utáni visszatérési protokolljához január közepén még speciális vizsgálat is szükséges, ezzel együtt információnk szerint a támadó távozása elé sem gördítenének akadályt, az őszi szezonban neki is csak négy bajnoki jutott.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS FC–MONOR SE 8–1

VASAS: Jova Terbe, Otigba, Iyinbor, Silye – Hidi M, Berecz, Szilágyi Sz., – Hinora, Feczesin, Pekár.
II. félidő: Uram – Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Sztojka – Márkvárt, Pátkai, Vida M., – Rétyi, Radó, Viczián. Vezetőedző: Kuttor Attila.
G.: Pekár (2), Szilágyi Sz. (2), Hinora, Viczián, Pátkai, Litauszki, ill. Haragos.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik