Majdnem megégett az ETO Nagykanizsán, Farkas Balázs triplája döntött

Füzesi BálintFüzesi Bálint
Vágólapra másolva!
2022.02.09. 12:51
A labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjének szerda kora délutáni mérkőzésén az NB II-es ETO FC drámai körülmények között, Farkas Balázs triplájának köszönhetően jutott tovább az NB III-as FC Nagykanizsa otthonában. A Kanizsa kétszer is vezetést szerzett a találkozón – második alkalommal emberhátrányban –, de az együttes a hajrában elfáradt és nem tudta kihúzni a végéig.








Nem sok hiányzott a Nagykanizsa bravúrjához az ETO ellen (Fotó: Szabó Miklós)
Nem sok hiányzott a Nagykanizsa bravúrjához az ETO ellen (Fotó: Szabó Miklós)

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

FC NAGYKANIZSA–ETO FC 2–3 (11)
Nagykanizsa, Olajbányász stadion, 350 néző. Vezette: Radványi Ádám (Májer Gábor, Ország Péter)
Nagykanizsa:
Horváth M. – Pál D., Kovalovszki, Major M., Horváth B. – Szabó P., Béli, Kószás – Lőrincz B., Kovács Gy. (Török M., 72.), Vlasics (Bános, 82.). Vezetőedző: Gombos Zsolt
ETO:
Fadgyas – Szalka, Csonka, Bagi, Vincze Á. (Forgács D., 58.) – Erdei M. (Óvári, 56.), Tuboly M. (Múcska, 72.), Toma, Vitális (Vernes, 72.) – Farkas B., Bacsa. Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző:
Lőrincz B. (10.), Vlasics (65.), ill. Farkas B. (38., 84., 89. – az elsőt 11-esből)
Kiállítva: Kovalovszki (37. – a második sárga lap után)
MESTERMÉRLEG
Gombos Zsolt
: – Számítottam rá, hogy nem fogjuk bírni kilencven percig az iramot, mivel a felkészülésünkből gyakorlatilag két hét kimaradt betegségek miatt és még nem vagyunk jó kondicionális állapotban. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen a hajráig a kiállítás ellenére is továbbjutásra álltunk. A szünetben sikerült feltüzelni a fiúkat, újra vezetést szereztünk, de hetven perc után elfogytunk, a hajrában pedig már nagyon nyomott az ETO.
Klausz László: – Tipikus kupamérkőzés volt ez. Kicsit tartalékosan álltunk fel, és sajnos mostanában olyan passzban vagyunk, hogy a kialakított lehetőségeinket nem tudjuk gólra váltani. Abban viszont biztos vagyok, hogy a mai meccs fordulópontot jelentett a jövőre nézve.

ÖSSZEFOGLALÓ

Erősen tartalékos összeállításban lépett pályára az NB II-es ETO FC az NB III Nyugati csoportjában szereplő Nagykanizsa ellen. A hazaiak bátran kezdték a mérkőzést, meglepték ellenfelüket és Lőrincz Bence góljával gyorsan előnybe kerültek. A félidő második részében az ETO fokozatosan átvette az irányítást és a fiatal Farkas Balázs tizenegyesgóljával egyenlített, ráadásul a találat előtti szituáció során emberelőnybe is került. A szünetben sokan azt gondolták, hogy tíz ember ellen nem okoz már gondot a győrieknek a továbbjutás, azonban ez nem így lett, a második játékrészre is bátran jött ki a Kanizsa és gyakorlatilag eltüntette az osztálykülönbséget. Sőt, a félidő közepén egy szépen végigvitt támadás végén Vlasics Dániel újfent előnyhöz juttatta csapatát, a győriek pedig sokáig csak erőlködtek. A hajrában aztán jött ismét a 19 éves Farkas és egy kis szerencsével egyenlített, majd a lefújás előtt remekül érkezve lőtt a hálóba. Triplájával ő lett az ETO megmentője, hiszen kétségkívül nagy blama lett volna, hogy ha a győriek több mint egy félidőt emberelőnyben játszva kiesnek alacsonyabb osztályú riválisukkal szemben.

PERCRŐL PERCRE

Vége a mérkőzésnek, az ETO FC drámai hajrá után 3–2-re győzött és bejutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé! Köszönjük a figyelmüket!

90+1. perc: Kószás távoli bombáját ütötte ki Fadgyas.

Három perc lesz a hosszabbítás.


89. perc: GÓL, már vezet az ETO FC! Harmadszor is a 19 esztendős Farkas Balázs volt eredményes, a második hullámban érkezett egy beadásra és 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot! 2–3

84. perc: GÓL, egyenlít az ETO FC! Farkas Balázs elé került kis szerencsével a labda, a fiatal támadó pedig hat méterről lőtt a hálóba. 2
–2

82. perc:
újabb kanizsai csere, Vlasics Dániel helyett Bános Levente érkezik a hazaiaknál.

81. perc:
Óvári 25 méteres lövését fogta elvetődve Horváth kapus. Egyre fogy az ETO ideje...

Ha sikerülne emberhátrányban a hatalmas bravúr, vagyis a továbbjutás a Nagykanizsának, akkor az 1991–1992-es kiírás után jutna be ismét a legjobb nyolc közé a piros-kék csapat!


74. perc:
a frissen beállt Múcska szélre tartó lövését tolta ki Horváth Márton.

72. perc:
mindkét csapat cserélt, a hazaiaknál Kovács György helyett Török Milán érkezett, a győrieknél pedig Vitális Milán helyett Vernes Richárd és Tuboly Máté helyett Múcska Viktor lépett pályára.

70. perc:
Szabó Patrik kapott sárgát, mivel letarolta a kiugró Óvárit. Toma 20 méteres szabadrúgása a sorfalról jött le.

Emberhátrányban jutott vezetéshez a Kanizsa (Fotó: Szabó Miklós)
Emberhátrányban jutott vezetéshez a Kanizsa (Fotó: Szabó Miklós)


65. perc: GÓL! Ismét vezet a Kanizsa! Kószás adott be jobbról, Vlasics érkezett középen és az ötösről a bal sarokba pörgette a labdát! 2–1

63. perc:
Béli Milán kapott sárgát, mivel megrúgta Vitálist.

58. perc:
újabb győri csere, Vincze Ádám helyett Forgács Dávid folytatja.

56. perc:
a sárga lapos Erdei le is jön a pályáról, helyette Óvári Zsolt lép pályára.

53. perc:
Erdei Milán kapott sárgát kapott Major akasztásáért.

52. perc:
Szalka lőtt kapura bal lábbal, a jobb felsőbe tartó csavarását a hazai kapus bravúrral védte.

48. perc:
Vincze Ádám kapott sárgát, mivel buktatta Vlasicsot.

47. perc:
győri lehetőséggel indult a második félidő, jobboldali szöglet után Tuboly elé került a labda, akinek az első lövését egy hazai védő blokkolta, majd másodszorra mellé lőtt.

46. perc:
elkezdődött a második játékrész, a győriek indították útjára a labdát.

Remekül kezdték a mérkőzést a hazaiak, Lőrincz Bence góljával gyorsan előnybe kerültek, de a félidő második részében az ETO fokozatosan átvette az irányítást és egy tizenegyesgóllal egyenlített, ráadásul emberelőnybe is került. Ez pedig alapvetően meghatározhatja a második játékrész menetét.

45+1. perc: véget ért az első félidő.


Egy perc a hosszabbítás az első félidő végén.


40. perc:
Bacsa Patrik beadását a gólvonalról vágta ki Major.

38. perc: A tizenegyest Farkas Balázs a jobb alsó sarokba gurította. 1–1


37. perc: TIZENEGYES ÉS KIÁLLÍTÁS! Bacsa passzával Farkas Balázs lépett ki, a kapusra vezette a labdát, lövését Horváth Márton védte, de a lövés közben Kovalovszki visszahúzta a támadót a 16-oson belül. A hazai védő sárgát kapott, de mivel ez neki már a második volt, a kiállítás sorsára jutott!

36. perc:
Szabó Patrik tört be a 16-oson belülre a jobb oldalon, lövésre szánta el magát, próbálkozását Fadgyas elvetődve fogta.

27. perc:
újabb ETO-lehetőség, Farkas Balázs húzott be jobbról középre, lövését blokkolták, majd Tuboly ismétlése is lejött a védelemről.

23. perc:
itt az első komolyabb győri gólhelyzet: egy remek indítással Vitális lépett ki a balösszekötő helyén, de nem tudta elpörgetni a labdát a jól kijövő Horváth Márton mellett, nyolc méteres lövése a kapusról kijött.

Az első 20 perc után elmondhatjuk, hogy a bátran kezdő Nagykanizsa meglepte az erősen tartalékos összeállításban pályára lépő
ETO-t. A többek között Priskin Tamást is nélkülöző győriek a kapott gól óta próbálják átvenni a kezdeményezést, de a hazaiak szervezett középpályás sorával egyelőre nem tudnak mit kezdeni.

15. perc:
Béli Milán maradt a földön egy párharc után, ápolni kell.

12. perc:
újabb nagykanizsai lehetőség! Lőrincz tört be jobbról a 16-oson belülre, védője mellett elesett, a játékvezető továbbot intett, de a labda Béli elé került, aki 15 méterről, középről a jobb sarok mellé-fölé lőtt!

10. perc: GÓL, vezet a Nagykanizsa! Béli jobboldali szöglete remekül jött be, középen Lőrincz Bence pörgetett bele a labdába, amely a jobb sarokban kötött ki! 1
–0

8. perc:
Vlasics tört be balról a 16-oson belülre, már lövésre lendítette volna a lábát, de Csonak tisztázni tudott!

4. perc:
Kovalovszki kapott sárgát, mivel a 16-os vonala előtt szabálytalankodott Bacsával szemben.

1. perc:
Elkezdődött a mérkőzés, a Kanizsa kezdte a játékot. A győriek tiszta fehérben, míg a hazaiak piros-kékben szerepelnek a találkozón.

A mérkőzés kezdőrúgását Eszter János végzi el, aki Nagykanizsán él, de 40 éve az ETO szurkolója!

Remek futballidő és jó hangulat várja a csapatokat, a nagykanizsai és a győri szurkolók már hangolnak!

A Nagykanizsa a Magyar Kupa előző körében a Tatabányát győzte le 1–0-ra, míg az ETO ugyanebben a fordulóban az NB I-es Puskás Akadémia 1–0-s legyőzésével vívta ki a továbbjutást.

Érdekes párharcra van kilátás, a vendéglátó FC Nagykanizsa számára ez a 2022-es év első mérkőzése, hiszen az NB III tavaszi szezonja csak február 13-án, vasárnap kezdődik. A győriek már túl vannak két NB II-es bajnokin, tavaszi mérlegük igencsak gyenge, két vereséggel (a Haladás és a Szentlőrinc ellen) rajtoltak.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az NB III Nyugati csoportjában 10. helyezett FC Nagykanizsa az NB II-ben kilencedik helyen álló ETO FC-t fogadja. A továbbjutásról egy mérkőzés dönt, ha a rendes játékidő végéig a két csapat ugyanannyi gólt ér el, 2x15 perc hosszabbítás következik, ha az sem hoz döntést, tizenegyespárbaj következik.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés!

Február 9., szerda
17.00: Aqvital FC Csákvár (NB III)–Paksi FC – élőben az NSO-n!
17.00: Békéscsaba 1912 Előre SE (NB II)–Gyirmót FC Győr – élőben az NSO-n!
17.15: Kecskeméti TE Hufbau (NB II)–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Vasas FC (NB II)–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Kedden játszották:
Újpest FC–Kisvárda Master Good 2–1
Szeged-Csanád GA–Mol Fehérvár 0–3

Szombaton játszották:
Ceglédi VSE (NB III)–Kolorcity Kazincbarcika SC (NB III) 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik