Ádám Ferenc büntetőjével a Barcika jutott a legjobb nyolc közé

Vágólapra másolva!
2022.02.05. 12:50
null
Ünneplő kazincbarcikai játékosok (Fotó: Róth Zoltán)
A labdarúgó MOL Magyar Kupa első nyolcaddöntőjét két harmadosztályú csapat vívta. A Közép csoport 15. helyzettje a Cegléd, a Keleti csoport listavezetőjét, a Kolorcity Kazincbarcikát fogadta. A találkozó sokáig eseménytelenül telt, egészen a 68. percig, amikor Ádám Ferenc góljával vezetést szerzett a vendégcsapat. A Barcika egy perc múlva emberhátrányba került, de megtudta őrizni előnyét és 1–0-s győzelmével a legjobb nyolc közé jutott.

 

MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
CEGLÉDI VSE (NB III)–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC (NB III) 0–1 (0–0)
Cegléd,
Zsengellér Gyula Sporttelep, 350 néző.Vezette: Takács Tamás (Varga Gábor, Tőkés Róbert)
CEGLÉD: Mikler D. – Bagó, Kocsis B., Szabó R., Polyák – Kuti K. (Kelemen L., 88.), Markó – Annus, Ficsor, Ángyán (Pleszkán, 57.) – Hamar Á. (Horváth B., 78.)Vezetőedző: Ványi Zsolt
KAZINCBARCIKA: Megyeri – Szemere B., Ur, Heil, Süttő – Nagy J., Szabó B. – Székely K., Ádám F. (Keményffy, 83.), Kovács D. (Dvorschák, 72.) – Kristófi (Vladul, 90+2.)Vezetőedző: Varga Attila
Gólszerző: Ádám F. (68. – 11-esből)
Kiállítva: Süttő (69.)
MESTERMÉRLEG
Ványi Zsolt: – Fegyelmezetten játszottunk, a fiúk betartották, amit kértem, de probléma volt, hogy sokszor veszítettünk labdát, illetve a megszerzett labdákat könnyen eladtuk. Emberelőnyben aztán már másik meccs lett ebből, voltak is lehetőségeink, hogy hosszabbításra mentsük a meccset. Sajnálom, hogy egy tizenegyesgóllal estünk ki a kupából.
Varga Attila: – Küzdöttünk a széllel, amihez az első félidőben sokáig nem tudtunk alkalmazkodni. A szünet után felpörögtünk és sokkal minőségibb játékot nyújtottunk, de a kiállítás megnehezítette a dolgunkat. A piros lap után személyi és taktikai alapelvekben is váltottunk, és kijelenthető, hogy végül megérdemelten jutottunk tovább.

ÖSSZEFOGLALÓ

Két harmadosztályú csapat, a Cegléd és a Kazincbarcika összecsapása jelentette a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek kezdetét. Az első félidő eseménytelenül telt, a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben a 45 perc során.

A második játékrészt a Barcika úgy kezdte, hogy mindenképpen szerette volna gyorsan eldönteni a továbbjutást kérdését. A 68. percben a vezetést is megszerezték a borsodiak, miután a Szabó Balázs buktatásáért megítélt büntetőt Ádám Ferenc váltotta gólra (0–1). A barcikaiak nem sokáig lehettek nyugodtak az előny tudatában, hiszen a 69. percben Süttő Attila a kiállítás sorsára jutott egy erősen vitatható műesést követően. Az emberelőnyben játszó Cegléd mindent megtett az egyenlítés érdekében, azonban a masszív barcikai védelmet nem sikerült feltörniük. A találkozó lefújását követően a Barcika játékosai közösen örülhettek azzal a közel 60 szurkolóval, akik ellátogattak a mérkőzésre. Az öröm nem kicsi, hiszen a borsodi csapat a 2008/2009-es idényt követően jutott be újra a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

A barcikai szögletek kevés veszélyt jelentettek a ceglédi kapura (Fotó: Róth Zoltán)
A barcikai szögletek kevés veszélyt jelentettek a ceglédi kapura (Fotó: Róth Zoltán)

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: VÉGE!! A Barcika ott van a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között!

90+2. perc: Cserélt a Barcika, Kristófi helyére Vladul érkezett.

90. perc: Négy perc lesz a hosszabbítás!

89. perc: Egy ceglédi szögletet követően alakult ki veszély a barcikai kapu előtt, de előbb Ur mentett nagyot, majd les miatt állt meg a játék.

88. perc: Ismét cserélt a Cegléd, Kuti Krisztián helyére Kelemen László érkezett.

86. perc: Nagy János bal oldali szögletét a szél majdnem a kapuba fújta, de Mikler éber volt és szögletre tolta a labdát.

83. perc: Cserélt a Barcika, a gólszerző Ádám Ferencet Keményffy Máté váltotta.

83. perc: Markó rántotta le Kristófit, sárga.

78. perc: Cserélt a Cegléd, Hamar Ádám helyére Horváth Bence érkezett.

78. perc: Egy jobb oldali barcikai szöglet után Dvorschák elé került a labda, a védő lövése azonban elakadt a hazai hátvédek sűrűjében.

75. perc: Pleszkán fordult le védőjéről, de közeli lövésébe Heil beleblokkolt, így nem talált kaput a labda.

72. perc: Cserélt a Barcika, Kovács Dávid helyére Dvorschák Gábor érkezett.

71. perc: Gyors hazai támadás végén Hamarhoz került a labda, azonban 11 méteres lövését Megyeri könnyedén hárította.

69. perc: Megfogyatkozott a Barcika!Süttő lábára csúszott rá az egyik hazai védő, a játékvezető azonban műesésnek ítélte az esetet, így második sárga lapja után kiállította a barcikai védőt. Az esetnél reklamáló barcikai edző, Varga Attila sárga lapot kapott.

68. perc: GÓÓÓL! Ádám Ferenc állt a labda mögé és a balra vetődő kapus mellett higgadtan a jobb alsó sarokba gurította a labdát, 0–1!

66. perc: Barcikai 11-es! Szabó Balázst rúgták fel a 16-oson belül.

64. perc: Ádám Ferenc kapu elé ívelt labdája megpattant egy hazai védőn, a lecsorgót Kristófi Sándor ollózta a kapu fölé.

62. perc: Kovács Dávid tört be a balszélről, majd 17 méterről csúnyán a kapu fölé lőtt.

60. perc: Egy jobb oldali beadás követően Ur László fejese csak centikkel kerülte el a hazai kapu bal felső sarkát.

57. perc: Cserélt a Cegléd, Ángyán helyére Pleszkán érkezett.

55. perc: Jobb oldali hazai szögletet követően Szabó Richárd lábáról szállt a kapu mellé a labda.

50. perc: KAPUFA! Szemere ugratta ki Kristófit, aki a kilépő Mikler felett kapura emelte a labdát, amely a keresztlécről vágódott le.

49. perc: Süttő buktatta Annust, újabb barcikai sárga lap.

46. perc: Egyből egy nagy barcikai helyzettel indult a második félidő, de les miatt nem tudott lövéssel befejeződni az akció.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, csere egyik oldalon sem volt.

Szabó Balázs (fehérben) aktív volt az első percekben (Fotó: Róth Zoltán)
Szabó Balázs (fehérben) aktív volt az első percekben (Fotó: Róth Zoltán)

45. perc: Véget ért az első félidő, reméljük a folytatásban azért több izgalomban lesz részünk.

45. perc: Egy jobbról kapu elé ívelt labdát Ádám csúsztatott meg, a labda centikkel szállt a bal kapufa mellé.

40. perc: Nagy János 16-oson belülre ívelt szabadrúgása után Ur László két védő között felugorva fejelt a kapu mellé.

37. perc: Kristófi rántotta le Kocsist, sárga lap.

36. perc: Süttő jobb oldali szöglete veszélyesen érkezett az ötösön belülre, de Mikler mindenkit megelőzve magához ölelte a labdát.

28. perc: Markó is megpróbálkozott egy lövéssel, de 18 méterről kapura csavart labdája a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

27. perc: Hamar fordult kapura a 16-oson belül, de gyenge lövését Megyeri könnyedén fogta.

26. perc: Szemere a jobb szélről becselezte magát a 16-os előterébe, majd 17 méterről kapura lőtt, de Mikler könnyedén hárított.

24. perc: Süttő a bal szélről becselezte magát a 16-os sarkáig, majd a hosszún érkező Székely felé ívelte a labdát, ami a barcikai játékos feje felett elszállva az alapvonalon túl landolt.

22. perc: Sérülés miatt állt a játék, a ceglédi Markó Ádámot kellett ápolni.

Az első 10 perc egyértelmű barcikai fölényt hozott, a Cegléd jobb oldalát többször is megfutotta Kovács és Süttő is, azonban beadásaik rendre pontatlanok voltak.

7. perc: Kovács Dávid kapta az első sárgát a meccsen, műesésért.

6. perc: Székely cselezte be magát a 16-oson belülre, de 15 méteres lövése a kapu mellé gurult.

A Cegléd sárga-kékben, a Kazincbarcika fekete-fehérben lépett pályára.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Kazincbarcika indította útjára a labdát.

Harmadosztályú csapatok csatájával kezdődik az újabb kupaforduló (Fotó: Róth Zoltán)
Harmadosztályú csapatok csatájával kezdődik az újabb kupaforduló (Fotó: Róth Zoltán)

A két csapat legutóbb a 2018/2019-es NB II-es bajnokságban mérkőzött meg egymással. Akkor a Kazincbarcika idegenben 3–1-s, hazai pályán 3–0-s győzelmet aratott.

Kiváló őszt tudhatott maga mögött az NB III Keleti csoportjában a Kolorcity Kazincbarcika. A borsodi kék-sárgák 20 mérkőzésen 17 győzelmet arattak, kétszer döntetleneztek és csak egy alkalommal szenvedtek vereséget. A csapat legeredményesebb játékosa a 17 gólos Laczkó Milán, aki korábban éppen a Cegléd csapatában is szerepelt. A gólerős csatár a tavaszi szezonban biztosan nem fogja gyarapítani góljainak számát, hiszen a felkészülés során súlyos sérülést szenvedett, és legalább fél évet ki kell majd hagynia. Pótlására a Dorog csapatából Pálinkás Gergő érkezett, aki korábban a Jászberényben volt az NB III Keleti csoportjának egyik legeredményesebb támadója. A Kazincbarcika leigazolta még Pinyaskó Lászlót és Rjasko Viktort az ukrán másodosztályból, távozott Kálmán Szilárd.

Tudjuk, hogy komoly bravúr kellene a nagyszerű Kazincbarcika kiejtéséhez, de úgy készülünk, hogy megizzasztjuk őket. A Ceglédnek amúgy sem megy rosszul a kupában, 2017-ben Nagy Misi irányításával ugyanígy bejutottunk a legjobb tizenhat közé” –mondta Ványi Zsolt, a Cegléd vezetőedzője a molkupa.hu-nak a negyedik forduló után.A Cegléd csapata három helyen változott a téli átigazolási időszak során. Távozott a csapatból Papp Gyögy, Takács Krisztofer és Lukács Richárd, érkezett Ficsor Richárd, Annus Árpád és Horváth Bence. Érdekesség, hogy utóbbi játékos korábban több évadon keresztül is a Kazincbarcika csapatát erősítette.

Mind a két csapat négy kört tudott már le sikeresen az idei kupasorozatban. A házigazda Cegléd, a Taksonyt (10–2), a Törökszentmiklóst (5–2), a Kaposvárt (3–0) és a Szegedi VSE-t (2–0) búcsúztatta. A vendég Barcika sorsolása nehezebb volt, hiszen Varga Attila tanítványainak már magasabb osztálybeli ellenfelek is útjukba akadtak. A Keleti csoport listavezetőjének ellenfelei a Csenger (2–0), a Hidasnémeti (4–0), a Szolnok (2–1) és a DVTK (3–2) voltak.

A Magyar Kupa legutóbbi kiírásában az utolsó NB III-as csapat, a Tállya a nyolcaddöntőben búcsúzott, idén viszont biztosan lesz a legjobb nyolc között is harmadosztályú csapat, hiszen a Cegléd a Kazincbarcikát fogadja. A korábban a másodosztályban is megfordult csapatok csatáját a Kazincbarcika várhatja kedvezőbb helyzetből, hiszen a borsodiak meggyőző fölénnyel vezetik az NB III Keleti csoportját, ellenben a Cegléd a Közép csoportban csak a 15. helyet foglalja el.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, hogy melyik harmadosztályú csapat lesz a MOL Magyar Kupa negyeddöntőinek első biztos résztvevője.

A MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőinek további párosításai:
február 8., kedd:
17:15: Újpest FC–Kisvárda MG
20:00: Szeged-Csanád GA (NB II)–MOL Fehérvár FC
február 9., szerda:
13:00: FC Nagykanizsa (NB III)–ETO FC (NB II)
17:00: Aquital FC Csákvár (NB II)–Paksi FC
17:00: Békéscsaba 1912 Előre (NB II)–Gyirmót FC Győr
17:15: Kecskeméti TE (NB II)–Budapest Honvéd
20:00: Vasas (NB II)–Ferencváros

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik