Nem született gól az Ajka és a Szeged rangadóján

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.08.13. 18:50
null
Az előző bajnokság meglepetéscsapata, az Ajka (fehérben) nem kezdte jól az új idényt (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB II 3. fordulójában az Ajka a Szegedet fogadta. A kiegyenlített találkozón a Tisza-parti csapat állt közelebb a győzelemhez, de Óváriék még az üres kapuba sem tudtak betalálni a 0–0-s eredménnyel záruló összecsapáson.

 

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ

FC AJKA–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0–0
Ajka,
Városi Sportcentrum, 700 néző. Vezette: Görög Márió (Horváth Zoltán, dr. Bede Tamás)
AJKA: Horváth D. – Tóth G., Kenderes, Jagodics B., Csemer – Tajthy (Vogyicska Bálint, 70.), Babos B., Zsolnai R. (Doncsecz, 69.), Csizmadia Z. – Szarka Á. (Borsos F., 75.), Sejben (Gaál B., 75.). Vezetőedző: Jeney Gyula
SZEGED: Molnár-Farkas – Gera N. (Fábiánkovics, 90+4.), Szilágyi Z., Nagy Zs., Tóth B. – Bíró B., Nyári P. (Radics M., 79.), Óvári (Palincsár, 90+4.) – Prosser (Magyar Zs., 79.), Borvető (Könczey M., 79.), Gajdos. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
MESTERMÉRLEG
Jeney Gyula: – Hiába a mezőnyfölény, mit sem ér gól nélkül. Nagy fölényben játszunk mérkőzések óta, de betalálnunk valamiért nem sikerült. Nem adjuk fel a stílusunkat, továbbra is támadólag lépünk fel. Reméljük, megfordul a szerencsénk, és legközelebb már nyerni tudunk.
Alekszandar Sztevanovics:– Sok érzelem munkálkodik bennem, nehéz most értékelnem. Mindkét csapat túlságosan tisztelte a másikat, ezért volt sok ki nem kényszerített hiba a játékban, sokszor cserélt gazdát a labda. Csalódott vagyok, mert nem voltunk elég türelmesek az utolsó passzoknál, túlságosan kapkodtunk. A találkozó előtt többet reméltünk, de összességében igazságos döntetlen született. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy ilyen messzire is elkísértek bennünket, és támogatták a fiatal és bátor csapatunkat.

ÖSSZEFOGLALÓ

2019 októberében tudta legutóbb legyőzni az Ajka a Szegedet, az előző idény meglepetéscsapata a gyenge rajtot követően ezúttal sem számított a mérkőzés esélyesének a hibátlanul kezdő alföldi gárda ellen. Két nagy helyzettel indult a találkozó, a második percben a vendégek részéről Gajdos Zsolt hibázott ziccert, majd a harmadik percben a hazaiak játékosa, Babos Bence lőtt a kapu mellé. A félidő legnagyobb helyzetét a Szeged hibázta el, Borvető Áron egy labdaszerzést követően az üres kapuval szemben álló Óvári Zsolthoz passzolt, a szegediek játékosa azonban a kapu mellé lőtt. A félidő utolsó perceiben az Ajka próbált többet támadni, de nem tudták a hazaiak nyomás alá helyezni a Szegedet.

A második játékrészben jobbára az Ajka birtokolta többet a labdát, de a hazaiak mezőnyfölénye végig meddőnek bizonyult – helyzetek adódtak Szarka Ákosék előtt, de a vendégkapusnak egyszer sem kellett védenie. A Szegedből Prosser Dániel nevét érdemes kiemelni, a Dániát is megjáró szélső beadásai rendre veszélyt jelentettek, szép egyéni megmozdulásából pedig a lécet is eltalálta. A zöld-fehérek egyetlen kapura lövésére a 89. percig kellett várni, de Csemer Gyula kísérlete nem okozott gondot Molnár-Farkas Tamásnak. 0–0

3. FORDULÓ (augusztus 13.)
Nyíregyháza–Budapest Honvéd 0–0
BVSC-Zugló–Soroksár 1–2
Gyirmót FC Győr–Budafok 1–1
Kozármisleny–Szombathelyi Haladás 2–0
Csákvár–ETO FC Győr 1–2
Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–0
Vasas–Mosonmagyaróvár 5–1
Kazincbarcika–PMFC 0–0
Siófok–Tiszakécske 1–1

AZ ÁLLÁS
1. ETO FC Győr339–3+69
2. Budafoki MTE3214–1+37
3. Szeged-Csanád Grosics Akadémia3215–3+27
4. Soroksár SC3214–2+27
5. Pécsi MFC3212–0+27
6. Kozármisleny3215–3+26
7. Nyíregyháza Spartacus3123–1+25
8. Tiszakécske3124–3+15
9. Kazincbarcika31113–1+24
10. Budapest Honvéd31113–304
11. Vasas FC3128–6+23
12. FC Csákvár3126–603
13. BVSC Zugló3122–6–43
14. FC Ajka3211–3–22
15. Gyirmót FC Győr3123–5–21
16. BFC Siófok3121–4–31
17. Szombathelyi Haladás332–7–50
18. Mosonmagyaróvár331–9–80

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: VÉGE! Nem született gól az Ajka és a Szeged összecsapásán. Köszönjük figyelmüket!

90+4. perc: Kettőt cserélt még a Szeged, Óvári helyére Palincsár, Gera helyére Fábiánkovics állt be.

90+3. perc: Csemer beadása tekeredett veszélyesen a szegedi kapu elé, de a legmagasabbra emelkedő Gaál sem tudott fejelni, a labda a kapu mellé szállt.

90+1. perc: A szegedi kispadon a reklamáló Sztevanovics mester kapott sárga lapot.

90. perc: Három perc hosszabbítás következik.

90. perc: Csemer vette célba a szegedi kaput, de Molnár-Farkas kiöklözte a labdát. Ez volt az Ajka első kapura lövése a mérkőzésen...

86. perc: Gaál tartott rá Magyar lábára, sárga lap.

79. perc: Hármat is cserélt a Szeged, Borvető helyére Könczey, Prosser helyére Magyar, Nyári helyére Radics állt be.

77. perc: KAPUFA! Prosser egy esernyőcselt követően 18 méterről, ballal lőtt kapura, a labda a keresztlécen csattant.

75. perc: Kettőt cserélt az Ajka, Szarka helyére Borsos, Sejben helyére Gaál állt be.

75. perc: Prosser kapu elé emelt szabadrúgása után óriási tűzijáték alakult ki az Ajka kapuja előtt, de Gajdosék nem tudták a kapuba juttatni a labdát, a hazai védők tisztázni tudtak.

74. perc: Jagodics rántotta le Borvetőt, sárga lap.

70. perc: ...Tajthy helyére Vogyicska állt be.

69. perc: Cserélt az Ajka, Zsolnai helyére Doncsecz, majd...

68. perc: IVÓSZÜNET

63. perc: Gera buktatta Babost, sárga lap.

61. perc: Csemer a szélről tört be középre, majd 18 méterről a kapu mellé lőtt.

59. perc: Szarka kapu elé lőtt labdája az ötösnél érkező Zsolnai lábáról perdült a kapu mellé.

51. perc: Csizmadia a bal szélről remekül játszotta át a labdát a jobb szélen fellépő Tóth irányába, a hazaiak hátvédje azonban a 16-os sarkának közeléből a kapu mellé lőtte a labdát.

48. perc: Szarka az alapvonal közeléből emelte a 16-oson belülre a labdát, Csizmadia érkezett középen, de lemaradt a labdáról.

46. perc: Folytatódott a mérkőzés, csere egyik oldalon sem volt a szünetben.

45+1. perc: Véget ért az első játékrész, Óvári révén a Szeged járt közelebb a gólhoz, a hazaiak nem sok veszélyt jelentettek a kapura ezidáig.

45. perc: Egy perc hosszabbítás következik.

39. perc: Tóth lőtte el keresztbe a Szeged ötöse előtt a labdát, a hosszún érkező Zsolnai azonban nem találta el a kaput ígéretes helyzetből.

37. perc: A Horváth által kiöklözött labdát Gera egyből kapura lőtte, de nagyon célt tévesztett a lövés.

36. perc: Tajthy rúgta meg hátulról Gajdost, sárga lap.

33. perc: Jagodics billent ki az egyensúlyából, majd úgy tűnt, hogy kézzel ütötte el a labdát a kilépő Borvető elől, de a játékvezető sípja néma maradt.

25. perc: Folytatódott a játék.

24. perc: IVÓSZÜNET!

20. perc: MI MARADT KI!?? Borvető vette el a labdát Jagodicstól, majd kapura tört, a kilépő Horváth mellett Óvárihoz passzolt, aki 11 méterről, jobbal az üres kapu mellé lőtte a labdát.

18. perc: Óvári passzolt Prosserhez, aki ráfordult a kapura az ötös vonalánál, majd a jobb alsót vette célba, de Horváth gyors vetődéssel szögletre tolta a labdát.

12. perc: Egy szabadrúgás után a kifejelt labda Csizmadia elé került, de a hazai játékos 19 méterről a kapu fölé lőtt.

11. perc: Óvári bukatta Csizmadiát, sárga lap.

9. perc: Egy ajkai akció végén ide-oda pattogott a labda a szegedi kapu előtt, de a hazai támadók nem jutott lövéshez, Tóth pedig tiszázni tudott.

3. perc: Gyorsan érkezett a hazai válasz, Szarka passza után Babos került helyzetbe, de 12 méterről a kapu mellé lőtt.

2. perc: Egy hosszan előrevágott labdát követően Gajdos billentette ki egyensúlyából védőjét, majd kapura tört, de lövését Horváth védeni tudta.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az Ajka indította útjára a labdát.

Ünnepélyes kezdőrúgással előzte meg a találkozót.

Érkeznek a csapatok, az Ajka tiszta fehérben, a Szeged kék-feketében játszik.

ELŐZMÉNYEK

„Nagy tiszteletet érdemel az ellenfelünk, hiszen a legutóbbi szezonban megmutatták, hogy milyen erőt képviselnek és a nyár folyamán egyben tartották a keretet. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés. Az Ajka hasonló stílust képvisel, mint mi, csupán a játékmodellt tekintve van némi különbség, a játékosok adottságaiból kifolyólag. A siker érdekében a legjobb teljesítményt kell nyújtanunk, alázattal és szenvedéllyel kell pályára lépnünk. Továbbra is vannak hiányzóink, remélem, hogy a sérültjeink hamarosan felépülnek és teljes kerettel készülhetünk majd. Ez egy lehetőség minden játékos számára, hogy bebizonyítsák, nem véletlenül vannak itt. Hiszek a csapatban és az elvégzett munkában, megfelelő hozzáállással Ajkán is sikeresek lehetünk!” – árulta el Alekszandar Sztevanovics, a Szeged trénere.

„Most már abban a helyzetben vagyunk, hogy mindenképpen nyernünk kell a hétvégén, nincs mellébeszélés, itthon kell tartanunk a 3 bajnoki pontot! Remélem, hogy az eddig mutatott domináns és nagy fölényű játékunk mellé most már eredmény is párosul.” – árulta el Jeney Gyula, az Ajka vezetőedzője.

ASzeged-Csanád Grosics Akadémia honlapján olvasható beharangozóbanmindkét edzőt sikerült megszólaltatni. Lássuk, hogyan várják ők az összecsapást.

Legutóbb a 2021–2022-es bajnokságot indította két győzelemmel a Szeged, a csapat akkor a bajnoki tabella negyedik helyén végzett. Idén azonban a szezon előtti várakozások alapján az alföldi gárda magasabbra vágyik.

A magyarfutball.humeccstörténeti adati szerinta két csapat eddig 11 alkalommal találkozott egymással. három ajkai siker és három döntetlen mellett a Szeged öt alkalommal is nyerni tudott. Az Ajka mindhárom sikerét hazai pályán aratta az otthonában lejátszott hat mérkőzés során, a Szeged két alkalommal nyert otthonától távol, egy alkalommal döntetlen eredmény született. Hozzá kell tenni azt is, hogy az Ajka utoljára 2019 októberében tudott diadalmaskodni aktuális riválisa ellen.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az előző idény harmadik helyezettje, az idei rajtnál azonban kissé beragadó Ajka a két meccsből kettőt nyerő Szeged ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik