NB II: nem hibázott a Kisvárda és az MTK; budaörsi gólfesztivál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.23. 21:08
null
Nagy győzelmet aratott a Budaörs (Fotó: bsc1924.com)
Hétközi fordulót rendeztek a labdarúgó NB II-ben, a 2017–2018-as kiírás során az elsőt. Az újoncként eddig veretlen Kazincbarcika hat gólt kapott Budaörsön, a másik két éllovas, az MTK és a Kisvárda azonban nem hibázott. Megszerezte első gólját a Sopron, otthon fordított a Cegléd és izgalmas meccsen nyert a Gyirmót. 

ÖSSZEFOGLALÓ

Veretlen újoncként látogatott az idáig bukdácsoló Budaörshöz a Kazincbarcika, amely az eddig lement négy fordulóban csak két gólt kapott – na de most! A hazaiak már a 4. percben megszerezték a vezetést, és bár a KBSC ezt a hátrányt még eltüntette, az ezután következő gólzuhatagra már nem tudott érdemben válaszolni Vitelki Zoltán együttese. A Budaörs végül hat góllal ünnepelte első győzelmét a mostani kiírásban, ráadásul Bognár György fiai elkerültek a kiesőzónából.

Kevésbé eseménydús összecsapást hozott a Budafok és a Szeged 2011 találkozója, amelyen hiába támadta végig a második játékrészt a vendégcsapat, gólt nem sikerült lőnie. Sőt, a végén még majdnem az egy pontról is le kellett mondaniuk a szegedieknek, Pölöskei Péter fejese után azonban hiába kotorták a labdát a kapuba a hazaiak, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt, így maradt a döntetlen.

Habár jól kezdte a bajnokságot az MTK, a kék-fehérek mégsem számíthattak könnyű meccsre Szolnokon. A kontratámadásra berendezkedő hazaiak zártan védekeztek, a vendégek ennek ellenére még a szünet előtt fel tudták törni a reteszt: Korozmán Kevin szépen gurította vissza a labdát Torghelle Sándor elé, a rutinos támadó pedig nem hibázott. A Szolnok nem adta fel, és még az első játékrész hajrájában egyenlített tizenegyesből. A fordulást követően sokáig csak lesgólra futotta az MTK erejéből, azonban – amikor már úgy tűnt, hogy pontosztozkodás lesz – a csereként beállt Hrepka Ádám az utolsó pillanatokban közelről a kapuba pofozta a labdát, megszerezve mindhárom pontot csapatának.

Egyaránt két győzelemmel hangolt az egymás elleni meccsre a Cegléd és az ETO FC Győr. A szünet előtt pár perccel a zöld-fehérek kerültek előnybe egy szabadrúgásgóllal, erre azonban még a félidő végét jelző sípszó előtt válaszolt a pályaválasztó. A kiegyenlített találkozót végül a csereember Farkas János döntötte el a Cegléd javára, így Klausz László fordítani tudó gárdája gyűjtötte be zsinórban a harmadik sikerét.

A Vác–Sopron és a Nyíregyháza Spartacus–Soroksár összecsapások forgatókönyvei egymáshoz hasonlóan alakultak: hiába szerezte meg a vezetést mindkét meccsen a hazai együttes, a vendégek mindkét esetben egyenlíteni tudtak – utóbbi mérkőzésen különösen fájó lehetett a nyírségiek számára, hogy Lakatos István lövése után elég balszerencsés módon, a gólvonalon álló védő peches megmozdulása által került a labda a gólvonal mögé.

A hét órakor kezdődő találkozók is tartogattak némi izgalmat. A gól nélküli első félidőt követően eggyel magasabb fokozatba kapcsolt a Békéscsaba a Mosonmagyaróvár ellen, ennek pedig két találat, valamint a lila-fehérek első diadala lett a jutalma.

Az éllovas Kisvárda nem hibázott Siófokon, a Csákvár ellenben hiába vezetett, nem tudta megszerezni első győzelmét, a ZTE fordítani tudott.

Két háromgólos vereséget követően hazai pályán, a Dorog ellen készült javításra a Gyirmót. Az NB I-től tavasszal búcsúzó csapat ellen kétszer is egyenlíteni tudott Schindler Szabolcs együttese, Nagy Patrik találatára azonban már nem érkezett válasz, így a ZTE 5–0-s legyőzése után megszerezték második sikerüket is a győriek.

LABDARÚGÓ NB II
5. FORDULÓ

BUDAÖRSI SC–KAZINCBARCIKA 6–2 (2–1)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 100néző. Vezette: Molnár Attila (Bertalan Dávid, Baghy Csaba)
BUDAÖRS: Bese – Menyhárt, Kékesi, Tányéros Á., Medgyes – Sajbán Máté, Bakos Sz., Szántó (Lengyel B., 77.), Czvitkovics – Horváth R. (Sajbán Miklós, 57.), Deli (Pethő, 83.). Szakmai igazgató: Bognár György
KAZINCBARCIKA: Somodi – Palmes, Heil, Süttő (Varga M., 69.) – Szemere (Kristófi, a szünetben), Hegedűs D., Takács P., Micsinai – Tóth Sz., Engel (Bene, 55.), Boros. Vezetőedző: Vitelki Zoltán
Gólszerző: Deli (1–0) a 4., Takács P. (11-esből, 1–1) a 17., Szántó (2–1) a 42., Deli (3–1) a 47., Takács P. (11-esből, 3–2) a 61., Sajbán Máté (4–2) a 68., Tányéros Á. (5–2) a 89., Lengyel B. (6–2) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György: – A négygólos siker ellenére közepes teljesítményt nyújtottunk, ebben a bajnokságban játszottunk már jobban is.
Vitelki Zoltán: – Rossz felfogásban futballoztunk. Átbeszéljük a játékosokkal a történteket, mert még egyszer nem játszhatunk ennyire rosszul a másodosztályban. Már látjuk, nem minden fenékig tejfel. Megérdemelt győzelmet aratott a Budaörs.

BUDAFOKI MTE–SZEGED 2011-GA 0–0
Budafok, Promontor utca, 400 néző. Vezette: Bogár Gergő (Szert Balázs, Varga Gábor)
BUDAFOK: Somogyi Cs. – Harsányi I., Vaszicsku, Csizmadia Cs., Vég B. – Vass M. (Margitics, 55.), Veszelinov (Pölöskey, 81.) – Kovács D., Nagy T., Ihrig-Farkas (Vankó, 69.) – Kerekes K. Vezetőedző: Prukner László
SZEGED: Szántai – Coroian, Causic, Farkas M., Zabari (Kasuba, 55.) – Horváth A. – Molnár J., Nicorec (Germán, 66.), Pászka, Balázs R. (Balogh G., 62.) – Zádori. Vezetőedző: Supka Attila
MESTERMÉRLEG
Prukner László: – Az elmúlt két hétben öt olyan pontot veszítettünk, amelyet megszerezhettünk volna. Szomorú, hogy az ellenfelek nem játékban, hanem lelkesedésben vertek meg bennünket. Nekünk ez a döntetlen nem jó, van még tennivalónk.
Supka Attila: – A második félidőben megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, s ha játékosaim rutinosabbak, megnyerhettük volna a mérkőzést. A döntetlen nem igazságtalan, de egyik csapatnak sem jó eredmény.

SZOLNOKI MÁV FC–MTK BUDAPEST 1–2 (1–1)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 1600 néző. Vezette: Takács János (Lovas László, Berényi Ákos)
SZOLNOK: Hrabina – Molnár R., Horgosi, Papp Sz., Lakatos Cs. – Berdó, Farkas A. – Jasarevic (Tóth B., 90.) Kenderes, Pintér N. (Laczkó M., 86.) – Angyal N. (Katona Gy., 83.). Vezetőedző: Balogh Pál
MTK: Szentpéteri – Bori (Hrepka, 81.), Balogh B., Gengeliczki, Deutsch – Gera D. (Vass P., 69.), Vass Á., Schäfer, Lencse (Jakab, 62.) – Torghelle, Korozmán. Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Torghelle (0–1) a 35., Pintér N. (11-esből, 1–1) a 45. Hrepka (1–2) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál: – Amit elterveztünk, majdnem mindent végrehajtottunk. Ha a végjátékban pontosabbak vagyunk, meglepetést is szerezhettünk volna.
Feczkó Tamás: – Az első félidőben, amikor lehetőségünk lett volna, nem döntöttük el a mérkőzést. A másodikban kiélezett meccset játszottunk, de mentálisan erősek voltunk, s jól sikerültek a cseréink is.

CEGLÉDI VSE–ETO FC GYŐR 2–1 (1–1)
Albertirsa, 600 néző. Vezette: Nagy Norbert (Horváth Róbert, Szilágyi Norbert)
CEGLÉD: Mursits – Valkovszki (Virág Á., 55.), Nánási, Preklet, Farkas A. – Törtei – Damásdi, G. Bíró (Farkas J., 75.), Asztalos, Peres (Hujber, 86.) – Albert I. Vezetőedző: Klausz László
ETO: Szatmári Z. – Vadász, Bagi, Gyagya (Szatmári L., a szünetben) – Pongrácz – Kovács K., Csizmadia Z., Tajthy, Kiliti (Szimcsó, 68.) – Kabát, Zamostny (Rokszin, 82.). Vezetőedző: Bekő Balázs
Gólszerző: Gyagya (0–1) a 40., Damásdi (1–1) a 45., Farkas J. (2–1) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Klausz László: – Elégedett vagyok, mert kialakult a stabil csapategység. Nagy győzelmet arattunk az ETO ellen, mivel az NB II-ben bármelyik csapat ellen nehéz fordítani, de szerencsére csapatomnak ismét volt tartása.
Bekő Balázs: – Nem tudom megmondani, hogyan kaptunk ki. Meccslabdánk volt, jól is játszottunk, ám amíg óvodás gólokat kapunk helyezkedési hibákból, addig ilyen „se íze, se bűze” csapat maradunk.

VÁC FC–SOPRONI VSE 1–1 (1–1)
Hévízi út, 400 néző. Vezette: Horváth Tibor (Szécsényi István, Szalai Balázs)
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs., Tóth F., Szabó N., Major – Tóth G., Búrány (Rása, 74.) – Kákonyi (Borvető, 61.), Nagy R. (Havasi, 73.), Zsolnai – Balajti. Vezetőedző: Horváth Károly
SOPRON: Molnár M. – Fazakas, Koronczai, Fehér Z., Ágh, Bor – Tóth M., Kővári (Angyal Zs., 83.), Szabó L., Winkler (Garda, 52.) – Varga Sz. (Gyürki, 62.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Nagy R. (1–0) a 15., Fazakas (1–1) a 33. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Károly: – Hangyaszorgalommal gyűjtjük a pontokat, nem vagyok elégedett a látottakkal. Ha gólra gólt rúgnánk, az ehhez hasonló mérkőzéseket megnyernénk.
Németh Szabolcs: – Két ellentétes félidőt láthattunk, az elsőben a Vác, a másodikban mi álltunk közelebb a győzelemhez, ezért igazságosnak tartom a döntetlent.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–SOROKSÁR SC 1–1 (0–0)
Nyíregyháza, 2840 néző. Vezette: Németh Ádám (Ring György, Vígh-Tarsonyi Gergő)
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Hinora, Fodor F., Kelemen D., Rubus – Csilus T. (Gajdos, 85.), Kártik – Pekár, Rudolf G., Rezes (Gréczi, 62.) – Bajzát (Kesztyűs, 74.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
SOROKSÁR: Kovács D. – Fülöp N., Dvorschák, Gyepes, Valencsik – Derekas, Gyömbér – Gárdos (Orosz M., 58.), Tamási Zs. (Pál A., 73.), Lakatos I. – Albert Á. (Csillag D., 80.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Rubus (1–0) a 65., Hinora (öngól, 1–1) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás: – Nyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből, pedig nem lett volna szabad. Eleinte idegesek voltunk, majd a vezetésünk után belealudtunk az ellenfél kontratámadásába. A hasonló mérkőzéseket kapott gól nélkül kellene lejátszani.
Lipcsei Péter: – Az első félidőben nagyon jól védekeztünk, jól semlegesítettük a hazai csapat támadóit. A kapott gól után felálltunk, de a második félidő alapján a Nyíregyháza talán közelebb állt a győzelemhez, boldog vagyok az egy ponttal.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–ZTE FC 1–2 (1–1)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 500 néző. Vezette: Kovács Gergely (Király Zsolt, Kis Zoltán)
CSÁKVÁR: Markek – Csonka, Tar, Baranyai Á. – Mészáros D., Bokros – Oldal (Sejben, 80.), Daróczi (Papp M., 85.), Sándor Gy., Galambos (Molnár T., 63.) – Jelena. Vezetőedző: Szanyó Károly
ZTE: Szappanos – Szabó M., Koszó, Forgács, Bedi – Dubek – Fujsz, Végh G. (Ekker, 53.), Babati – Balázs Zs. (Kertész, 64.), Vernes. Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Jelena (1–0) a 13., Balázs Zs. (1–1) a 31., Babati (1–2) a 81. percben
Kiállítva: Csonka (második sárga lap után) a 40., Vernes (második sárga lap után) az 59. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly: –
Amíg kihagyjuk a helyzeteinket, szenvedünk a bajnokságban. Ezúttal a vezetésünk után lezárhattuk volna a mérkőzést, de elhibáztuk a lehetőségeinket.
Zoran Szpisljak: – Kiszenvedtük a győzelmet, ám sokat is dolgoztunk érte. Nem játszottunk igazán jól, de ezúttal a három pont a lényeg.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 2–0 (0–0)
Békéscsaba, 1000
néző. Vezette: Ducsai József (Varga Zsolt, Garai Péter)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Kiss L., Dlusztus, Mészáros M. – Pilán (Ilyés, 35.), Nagy S., Király P., Szatmári I. – Birtalan B. (Gyurján B., 65.), Urbin (Gránicz, 61.), Eszlátyi. Vezetőedző: Boér Gábor
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Huszárik, Szpirulisz, Szépe, Juhász Gy. – Vágó, Kovács B. (Kószás, a szünetben), Lőrinczy (Kapacina V., 75.) – Bartos, Tóth M., Zsigmond (Katona K., 39.). Vezetőedző: Várhidi Péter
Gólszerző: Szatmári I. (1–0) az 56., Gyurján B. (2–0) a 80. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor: – A korábbi mérkőzéseinken is érvényesült az akaratunk, mégsem nyertünk mindig. Ezúttal mindvégig irányítottuk a játékot, ezért megérdemeltük a győzelmet, amely remélhetőleg plusz energiát ad a folytatáshoz.
Várhidi Péter: – Bár szünet után kaptuk a gólokat, mégis az első félidőben veszítettük el a meccset a Békéscsaba elképesztően energikus játéka miatt, amelyet a játékvezető tétlenül szemlélt. Amíg hasonló lesz a szemlélet, gladiátorok harcolnak a pályán, nem futballisták.

GYIRMÓT FC GYŐR–DOROGI FC 3–2 (1–1)
Győr-Gyirmót, 580
néző. Vezette: Szőts Gergely (Tóth II Vencel, Kepe Arnold)
GYIRMÓT: Sebők Zs. – Achim Sz., Szőcs, Lázár P., Présinger – Kiss M. – Szegi, Nagy P. (Lengyel D., 87.), Stieber A. (Czár, 58.), Szalánszki (Varga P., 64.) – Simon András. Vezetőedző: Molnár László
DOROG: Vajda D. – Grabant P., Csató, Bora, Németh Á. – Mészáros Á. – Faragó, Szellák, Kovács D. (Göblyös, 68.), Kamarás (Szedlár, 72.) – Simon Attila (Sitku, 82.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Szalánszki (1–0) a 38., Mészáros Á. (1–1) a 41., Simon András (2–1) a 68., Simon Attila (2–2) a 82., Nagy P. (3–2) a 83. percben
MESTERMÉRLEG
Molnár László: –
Nehéz mérkőzés volt, de a játékosaim sokat dolgoztak a sikerért, s az akarattal, küzdeni tudással nem volt probléma. Pszichikailag is nagyon fontos győzelmet arattunk, mert tovább kell harcolnunk, hogy visszakerüljünk az élbolyba.
Schindler Szabolcs: – Győzni utaztunk Gyirmótra, és meg is volt az esélyünk. Az óriási egyéni hibák azonban megpecsételték a sorsunkat, s amíg ezeket nem tudjuk kiküszöbölni, nem nyerünk mérkőzést.

BFC SIÓFOK–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–2 (0–1)
Siófok, 400
néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Iványi István)
SIÓFOK: Balajcza – Szilágyi Z., Lorencz, Hidvégi, Farkas N. – Gál M., Lázár Zs. – Nagy D., Petneházi, Kovács D. (Bévárdi, 83.) – Elek B. Vezetőedző: Disztl László
KISVÁRDA: Molnár F. T. – Zanko, Izig, Papucsek, Fodor Á. – Lucas, Misic – Hej (Lukács R., 81.), Brana, Oláh G. (Oltean, 40.) – Horváth Z. (Délczeg, 67.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Horváth Z. (11-esből, 0–1) a 44., Kovács D. (1–1) az 51., Horváth Z. (1–2) a 66. percben
MESTERMÉRLEG
Disztl László: – Az első félidőben nem voltunk elég gyorsak és dinamikusak, ráadásul egy szerintünk jogtalan tizenegyesből gólt kaptunk. A második játékrészben sokat dolgoztunk, egyenlítettünk, mindent elkövettünk a fordításért is, de lehetőséget adtunk az ellenfélnek egy ajándék gólra.
Kondás Elemér: – Taktikusan, fegyelmezetten futballoztunk, s azért nem nyertünk több góllal, mert a beadásaink nem sikerültek. Nehéz mérkőzést játszottunk, mert korábban is láttam, hogy az ellenfél eddig is éppen csak veszített, s ezúttal is bizonyította az erősségét.

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 5 4 1 12–5 +7 13
2. MTK Budapest 5 4 1 9–3 +6 13
3. Nyíregyháza Spartacus FC 5 3 1 1 10–6 +4 10
4. Kazincbarcika 5 3 1 1 7–8 –1 10
5. Ceglédi VSE 5 3 2 7–5 +2 9
6. Békéscsaba Előre 5 2 2 1 6–2 +4 8
7. Gyirmót FC Győr 5 2 1 2 9–9 0 7
8. ETO FC Győr 5 2 1 2 6–6 0 7
9. Szeged 2011 5 2 1 2 5–6 –1 7
10. ZTE FC 5 2 1 2 7–9 –2 7
11. Soroksár SC 5 1 3 1 4–4 0 6
12. Budaörs 5 1 2 2 12–11 +1 5
13. Dorogi FC 5 1 2 2 9–9 0 5
14. Budafoki MTE 5 1 2 2 4–5 –1 5
15. Mosonmagyaróvár 5 1 2 2 5–7 –2 5
16. Szolnoki MÁV FC 5 1 2 2 4–6 –2 5
17. Vác FC 5 1 2 2 3–6 –3 5
18. BFC Siófok 5 1 4 4–10 –6 3
19. Soproni VSE 5 3 2 1–4 –3 3
20. FC Csákvár 5 2 3 4–7 –3 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik