Csákváron is folytatta remek sorozatát a Nyíregyháza

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2021.03.07. 14:20
null
Baranyai Ádám a bal oldalon száguldozva próbálta meg zavarba hozni a szabolcsi védelmet (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
A labdarúgó NB II 28. fordulójában a Csákvár hiába hajtott, darált, ezúttal nem tudott egyetlen igazi gólhelyzetet sem kialakítani a Nyíregyháza ellen. Ugyan a Szpari sem brillírozott, ám szervezett, egységes játékának köszönhetően újabb három pontot szerzett.

LABDARÚGÓ NB II
28. FORDULÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 0–1 (0–0)
Csákvár,
Tersztyánszky Ödön Sportközpont, zárt kapuk mögött. Vezette: Németh Ádám (Aradi József, Baghy Csaba)
AQVITAL: Markek– Murka (Major, 74.), Csató, Albert I., Baranyai (László, 74.) – Mészáros D. (Posztobányi, 59.), Madarász – Sejben, Mim, Kocsis B. (Nándori, 84.) – Baracskai (Vörös, 74.). Vezetőedző: Visinka Ede
SPARTACUS: Fadgyas – Szokol, Fodor F., Jánvári, Svedyuk – Paku, Márkus A. (Végső, a szünetben.) – Kalocsai, Gresó, Yasin (Györgyi, 27., Galambos, 60.) – Zamostny (Hornyák, 60.). Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Szokol (57.)
Visinka Ede:
Nem érdemeltünk vereséget, az egy pontra rászolgáltunk volna… Nem ízlett a Nyíregyháza furcsa stílusa, nagyon mélyen védekezett, hiába mentünk előre, nem találtunk rést védvonalán
Gálhidi György: Óriási küzdelem volt a pályán, mindkét együttes nagyon sokat tett a győzelemért. Egységesek, szervezettek voltunk. Büszke vagyok, hogy ismét kapott gól nélkül hoztuk le a meccset, miközben mi egyszer betaláltunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

A kiesés rémétől fenyegetett, az utolsó négy fordulóban hét pontot szerző csákváriakra nem várt könnyű feladat vasárnap délután, hiszen a négyes győzelmi sorozatban lévő Nyíregyháza ellen kellett (volna) újabb pontokat szerezniük. Ennek megfelelően nagyon megszervezte csapata védekezését Visinka Ede, játékosai a legkisebb kockázatot sem vállalták. A szabolcsiak ugyanakkor az első félidőben elmaradtak az elmúlt meccseken mutatott formájuktól, így igazából egyik csapat sem tudott komoly helyzetet kidolgozni a szünetig.

A szünet után óriási küzdelem zajlott a pályán, ám helyzeteket továbbra sem tudtak kidolgozni a csapatok. Aztán az 57. percben egy pontrúgás után „talált” egy gólt a Nyíregyháza, ezzel elvitte a három pontot. A hazaiaknak a második félidőben egyetlen kaput eltaláló lövésük sem volt – így nehéz pontot szerezni…

PERCRŐL PERCRE

Vége a találkozónak.

93. perc: Albert kapott sárga lapot reklamálásért.

Három perc a hosszabbítás.

90. perc: Posztobányi 11 méteres lövését önfeláldozóan bevetődve blokkolta Paku.

85. perc: Galambos kapott sárga lapot, miután felrúgta Mimet.

84. perc: Kocsis helyére Nándori érkezik a hajrára.

81. perc: Paku 20 méteres jobb lábas lövését a jobb kapufa hárította.

80. perc: Utolsó cseréjét is kihasználja Gálhidi György, Gresó helyére Farkas Aurélt küldte pályára.

Murka Benedek tehetetlenül őrlődött a szabolcsi védők között  (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)
Murka Benedek tehetetlenül őrlődött a szabolcsi védők között (Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)

74. perc: Hármas hazai csere: Murka-Major, Baranyai-László, Baracskai-Vörös.

60. perc: Kettőt cserél a Nyíregyháza: Zamostnyt Hornyák, a cserejátékos Györgyit Galambos váltja.

59. perc: Csákvári csere, Mészáros helyére Posztobányi érkezett.

57. perc: Paku jobb oldali szabadrúgását középen Fodor lefejelte, a csákvári védők késlekedtek a felszabadítással, Szokol pedig az ötösről, lesgyanús szituációból a bal sarokba emelt, 0-1.

53. perc: Mim fellökte Györgyit a bal oldali vonal mellet, ez is sárga.

46. perc: Kezdődik a második félidő: cserél a Spartacus, Márkus helyett Végsó jött ki a folytatásra.

Egy perc lesz a hosszabbítás.

40. perc: Györgyi Arthur a nyakánál fogva rántotta le Mimet a felezővonalnál, azonnal villant a sárga lap.

34. perc: Murka kapott eemek labdát Mimtől a jobbösszekötő helyén, keményen belőtt labdáját bátor kivetődéssel fogta a rövid saroknál Fadgyas.

31. perc: Ez is helyzet! Kalocsai jobb oldali alapvonalról jól tálalt Györgyi elé a tizenegyesponton, a cserecsatár jobb lábas lövése Alberten felpörögve centikkel kerülte el a csákvári kaput.

27. perc: Kényszerű nyíregyházi csere: a megsérült Hamed Yasin helyére Györgyi Arthúr érkezik.

24. perc: Jobb oldali szabadrúgás után a kifejelt labdát Murka félfordulatból, 16 méterről a léc fölé vágta,

22. perc: Óriási lehetőséget hibázott el a hazai gárda: Kocsis Bence a bal oldali alapvonalról pontosan gurított vissza a tizenegyes pontra érkező Madarászhoz, aki tiszta lövőhelyzetben lövés helyett inkább át akarta venni a labdát, rosszul ...

20. perc: Gresó 22 méteres, életerős lövése elsuhant a bal sarok mellett.

18. perc: Gresó futotta meg Mészáros Dávidot a jobb oldali vonal mellett az alapvonalról belőtt labdája akadálytalanul suhant el a gólvonal előtt.

A sérüléséből felépült Baranyai Ádám téli visszatérése után először kezdett a Csákvárban (Fotó: Kriskovics Antal/Fejér megyei Hírlap)
A sérüléséből felépült Baranyai Ádám téli visszatérése után először kezdett a Csákvárban (Fotó: Kriskovics Antal/Fejér megyei Hírlap)

12. perc: Baracskai birkózott ki magának egy labdát a bal oldali szögletzászlónál, estében azonnal középre lőtte, Madarász a balösszekötő helyén átvette, majd 8 méterről a kapu mellé bombázott.

4. perc: Mim húzta meg a bal szélt, betört a tizenhatoson belülre, de átadását Baracskai elől kivágta Fodor.

2. perc: Kocsis Bence veszítette el a labdát a felezővonalnál, hibáját csak szabálytalansággal tudta

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés: A hazaiak tiszta sárgában, a vendégek fehérben léptek pályára.

Három egykori csákvári játékos is ellenfélként tér ma vissza Fejér megyébe. Papp Máté, Galambos Ádám és Farkas Aurél immár a Nyíregyháza keretét erősíti, miközben a télen éppen ellentétes utat járt be Kártik Bálint, mikor a Spartacustól az Aqvitalhoz igazolt. Igaz, utóbbi január végén súlyos térdsérülést szenvedett, így ebben a szezonban már nem léphet pályára.

A kiesés elől menekülő Csákvár nem panaszkodhat formájára, hiszen utolsó négy meccsén hét pontot szerzett, ám a Nyíregyháza még ezt is messze felülmúlja. Gálhidi György csapata négyes győzelmisorozatban van, mi több az elmúlt 360 perc alatt csupán egyetlen gólt kapott. Ugyanakkor az Aqvital ritkán játszik olyan mérkőzést, hogy ne venné be legalább egyszer ellenfel kapuját.

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a bennmaradásért küzdő, de jelenleg még kieső helyen álló Aqvital FC Csákvár a legutóbbi négy bajnokiját mind megnyerő és ezzel a hetedik helyre felkapaszkodott Nyíregyháza ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik