Gólgazdag mérkőzésen döntetlent játszott a Budafok a Soroksárral

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.11.07. 12:50
null
A képen is látható küzdelem volt jellemző az egész mérkőzésre (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB II 15. fordulójában a 14. helyen álló Budafok a 15. Soroksárt látta vendégül, és a mérkőzés 2–2-es döntetlennel ért véget.

 

LABDARÚGÓ NB II
15. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–SOROKSÁR SC 2–2 (1–1)
Budapest,
Budafoki MTE Sporttelep, 300 néző. Vezette: Rúsz Márton (Varga Gábor, Máyer Gábor)
BUDAFOK: Bese – Szalai D., Jagodics M., Fótyik, Margitics – Soltész I., Nándori (Adorján, 70.) – Ihrig-Farkas (Szabó M., 70.), Zuigéber, László D. (Papp M., 56.) – Kovács D.Vezetőedző: Csizmadia Csaba
SOROKSÁR: Varga Á. – Ternován P., Gyömbér (Valencsik, 79.), Csontos D., Pászka – Redzics (Magyari Sz., 75.), Haris, Hudák M., Szerető (Lovrencsics B., 85.) – Lőrinczy, Korozmán.Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Kovács D. (29., 78. – mindkettőt 11-esből), ill. Hudák M. (19.), Szerető (50.)
Kiállítva: Gyömbér (90., a kispadról)
MESTERMÉRLEG
Csizmadia Csaba
: – Örülnünk kell az egy pontnak, viszont ennél sokkal több akciót kell kidolgoznunk. Kevés a helyzetünk, ami nagyon bánt. Nem volna szabad ilyen hibákat elkövetnünk, nem futhatunk az eredmény után, de ezen dolgozunk tovább a következő két hétben.
Lipcsei Péter: – Büszke vagyok a játékosaimra, mivel mindent megtettek azért, hogy három ponttal menjünk haza. A játékvezetők azonban nem, két büntetőt is befújtak ellenünk, így nagyon nehéz játszani.

Lipcsei Péter (balra) és Csizmadia Csaba sem lehetett elégedett az eredménnyel (Fotó: Meder István)
Lipcsei Péter (balra) és Csizmadia Csaba sem lehetett elégedett az eredménnyel (Fotó: Meder István)

ÖSSZEFOGLALÓ

Meddő hazai mezőnyfölényt követően gyors és veszélyes soroksári kontratámadások jellemezték a találkozó első 15 percét. Mivel a vendégek kontráikból rendre veszélyeztették Bese kapuját, egyáltalán nem volt meglepő, hogy a 19. percben Hudák Martin találatával a Soroksár szerzett vezetést. Érdemes megemlíteni Pászka Lóránd nevét is, aki jó 30 méterről ívelte pontosan a soroksári gólszerző lábára a labdát. A kapott gól felrázta a Budafokot, a hazaiak fokozatosan átvették a játék irányítását, de kapura kevés veszélyt jelentettek. A 29. percben Kovács Dávid büntetőjével mégis sikerült egyenlíteniük (1–1), ráadásul ha a 42. percben Ihrig-Farkas szabálytalan mozdulatok mellőzésével fejelt volna a kapuba, akkor a hazaiak a vezetést is megszerezhették volna.

A második félidő gyakorlatilag tökéletes leképzése volt az elsőnek. A különbség csupán annyi volt, hogy a Soroksár már a játékrész ötödik percében vezetést szerzett Szerető Krisztofer góljával (1–2), a veszélyes, de újabb gólt nem hozó kontratámadásokat csak ezután vezette. Hogy ez a félidő se maradjon budafoki gól nélkül, arról Kovács Dávid gondoskodott, aki a 78. percben kiharcolt, majd értékesített egy büntetőt. A kedélyeket az utolsó percekben még egy soroksári piros lap borzolta, de ez már nem szólt bele a mérkőzés kimenetelébe, mivel a kiállított játékos a már kispadon ülő Gyömbér Gábor volt. 2–2

A látszat csal, nem nőtt ellenfele fölé a Budafok (Fotó: Meder István)
A látszat csal, nem nőtt ellenfele fölé a Budafok (Fotó: Meder István)

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a találkozó! Köszönjük a figyelmüket!

90+3. perc: Még egy budafoki játékos kapott sárga lapot, miután Papp Marcell rúgta fel Haris Attilát.

90. perc: Villant a piros lap a soroksári kispad irányába! Ha jól láttuk a lecserélt Gyömbér Gábor kapta.

86. perc: Repkednek a sárga lapok, ezúttal Hudák Martin kapott egyet.

85. perc: Ismét cserélt a Soroksár, Lovrencsics Balázs érkezett Szerető Krisztofer helyére.

84. perc: Csontos buktatta Zuigébert, sárga.

80. perc: A budafoki Szabó Máté kapott sárga lapot.

79. perc: A gól után egyből cserélt a Soroksár, Gyömbér Gábor helyére Valencsik Dávid állt be.

Varga Ádám egyszer sem tudott büntetőt hárítani (Fotó: Meder István)
Varga Ádám egyszer sem tudott büntetőt hárítani (Fotó: Meder István)

78. perc: GÓÓÓL!! Bár Varga Ádám ezúttal érezte az irányt, de Kovács Dávid pontos lövése a jobb alsó sarokban kötött ki, 2–2!

77. perc: Haris Attila buktatta a 16-oson belül Kovács Dávidot, újabb hazai büntetőt következik!

75. perc: Cserélt a Soroksár, Redzics Damir helyére Magyari Szilárd állt be.

74. perc: Zuigeber buktatta Harist, sárga.

73. perc: Margitics keveredett a kapu elé, és ha már ott volt lövéssel próbálkozott, de erőtlen kísérlete nem okozott gondot Vargának.

70. perc: Kettőt cserélt a Budafok, Nándori Botondhelyére Adorján Krisztián, Ihrig-Farkas Sebestyénhelyére Szabó Mátéállt be.

68. perc: Gyors budafoki kontra végén Papp Marcell tört be a 16-oson belülre, de lövés helyett Kovács Dávid felé passzolt, aki azonban a hosszún későn érkezett és lemaradt a labdáról...

67. perc: Kitámadott a Budafok, így a Soroksár kontrázhatott. Szerető futott el a bal szélen, majd Korozmán felé ívelt, de Fótyik az utolsó pillanatban menteni tudott.

65. perc: Lőrinczy passza után Hudák lőtt kapura 15 méterről, a hazai védők blokkolták a lövést.

64. perc: Ihrig-Farkas passza után Zuigéber lőtt csúnyán a kapu fölé.

61. perc: Bal oldali soroksári támadás végén középen Fótyik mentett nagyot az üresen érkező Lőrinczy elől.

56. perc: Cserélt a Budafok, Papp Marcell érkezett László Dávid helyére.

55. perc: MEKKORA VARGA-BRAVÚR! Kovács Dávid végzett el szabadrúgást 18 méterről, a jobb felső sarokba tartó labdát a levegőben "úszó" Varga nagy bravúrral öklözte ki.

Ha az első soroksári találatnál kiemeltük, akkor most is érdemes megjegyezni utólag, hogy Hudák jó 35 méterről ívelte a labdát Szerető irányába.

52. perc: Ismét Szerető került helyzetbe, egy cselt követően betört a 16-oson belülre, majd éles szögből kapura lőtt, de Beséről szögletre pattant a labda.

Szerető Krisztofer volt a soroksári csapat legjobbja a mérkőzésen (Fotó: Meder István)
Szerető Krisztofer volt a soroksári csapat legjobbja a mérkőzésen (Fotó: Meder István)

50. perc: GÓÓÓÓL! ÚJRA VEZET A SOROKSÁR! Hudák ívelte a labdát a 16-oson belülre, ahol Szerető mintha kicsit kilökte volna a labda alól Besét, de a játékvezető sípja néma maradt, így a vendégek játékosa az üres kapuba gurított, 1–2!

49. perc: László Dávid reklamált, jutalma sárga lap lett.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, csere egyik oldalon sem történt a szünetben.

45. perc: Véget ért az első félidő! Zárásként még Ihrig-Farkas ollózta kapu fölé a labdát. Miután a félidő második felében a Budafok átvette a játék irányítását, így a félidei eredmény igazságosnak mondható.

45. perc: Haris rántotta le Zuigbert, sárga lap.

42. perc: Korai volt a budafoki öröm...Kovács bal oldali szöglete után Ihrig-Farkas 7 méterről fejelt a kapuba, de a játékvezető szabálytalanságot látott az ötösön belül, így szabadrúgást ítélt kifelé.

40. perc: Jagodics ütközte le a meglóduló Redzicset, sárga lap.

38. perc: MI MARADT KI! Szerető a jobb szélen üresen törhetett előre, majd középre passzolt Lőrinczyhez, aki senkitől sem zavartatva, 13 méterről a kapu fölé lőtt.

29. perc: GÓÓÓL! EGYENLÍTETT A BUDAFOK! Kovács Dávid állt a labda mögé, és magabiztosan a bal alsóba lőtt, Varga a másik irányba mozdult, 1–1!

28. perc: Bal oldali budafoki szögletet követően Nándorit rúgták fejbe a 16-oson belül, büntető!

A játék eddigi képe alapján egyáltalán nem érdemtelen a vendégek előnye, a Budafok játéka nagyon döcögős...

23. perc: Jobb oldali, budafoki szöglet után Nándori közeli fejesét védte Varga. Ha bemegy a labda, akkor sem ért volna a gól, mivel a játékvezető lökés miatt szabadrúgást ítélt kifelé.

Hudák (középen) góljával szerzett vezetést a Soroksár (Fotó: Meder István)
Hudák (középen) góljával szerzett vezetést a Soroksár (Fotó: Meder István)

19. perc: GÓÓÓÓÓÓL!! Egy jobb oldali szögletet követően Csontos csúsztatott Hudákhoz, akinek közeli lövését Bese még hárítani tudta. A kilőtt labda a jobb szélen Pászkához került, aki közel 35-40 méterről mesterien ívelt a kapu elé, ahol Hudák ezúttal 3 méterről már nem hibázott, és a kapu jobb oldalába lőtt, 0–1.

17. perc: Szerető a jobb szélen két védőt is átvert, majd kicsit meggondolatlanul az oldalhálóba bombázta a labdát.

15. perc: Újabb gyors soroksári kontra futott a pályán, de a lövés – ezúttal Redzicstől – ismét pontatlan volt.

14. perc: Rendkívül jól kontrázik a soroksári csapat, most egy jobb oldali támadás végén Lőrinczy tekert 17 méterről a kapu fölé. Talán, ha passzolt volna, nagyobb helyzet is lehetett volna.

13. perc: Gyors soroksári támadás végén Korozmán került a kapu elé, de a kimozduló Bese mellett a kapu fölé emelte a labdát.

8. perc: Bal oldali szabadrúgás kombináció végén László ívelt a kapu elé, de a veszélyesnek ígérkező beadást követően a labda a kapu mellé szállt.

4. perc: László ugratta ki Kovácsot, aki éles helyzetből, 13 méterről kapura lőtt, Varga szögletre tolta a labdát.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Budafok indította útjára a labdát.

Érkeznek a pályára a csapatok, a Budafok piros-feketében, a vendég soroksáriak tiszta fehérben lépnek majd pályára.

A Soroksár múlt vasárnap hazai pályán kapott ki a Budaörstől, Lipcsei Péter három helyen is változtatott az akkori kezdőhöz képest. Ezúttal csak a kispadon kapott helyet Lovrencsics Balázs, Nagy Olivér és Valencsik Dávid. Bekerült a kezdőbe Redzics Damir, Csontos Dominik és Hudák Martin.

A két csapat a bajnokságban legutóbb a 2019/2020-as idényben találkozott, akkor mindkét mérkőzést a Budafok nyerte.

"A legfontosabb, hogy gyarapítanunk kell a pontjaink számát, mert egyre sűrűbb a mezőny elöl és hátul is, mi pedig nem szeretnénk hátrafelé nézni" – jelentette kia Budafoki MTE honlapjának adott nyilatkozatábanCsizmadia Csaba vezetőedző. A visszatérő szakember eddig két mérkőzésen ült a Budafok kispadján az idei bajnokság során, mérlege egy döntetlen és egy vereség. Érdekesség, hogy ezen a két mérkőzésen a Budafok még gólt sem tudott szerezni.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az egyaránt eddig 15 pontot szerző Budafok és Soroksár egymással!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik