A Tiszakécske ellen szerezte meg első gólját és pontját a Siófok

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2023.08.13. 18:50
null
A harmadik fordulóig kellett várni a sárga mezes siófokiak első góljára és pontjára (Fotó: Németh András – archív)
Ellentétes félidőket hozott a Tiszakécskei LC balatoni vendégjátéka a labdarúgó NB II 3. fordulójában: a dél-alföldiek a szünet előtt Torvund góljával szereztek vezetést, majd a nagyot küzdő BFC Siófok a második játékrész derekán Vékony révén egyenlített, kialakítva az 1–1-es végeredményt.

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ

BFC SIÓFOK–TISZAKÉCSKEI LC 1–1 (0–1)
Siófok, Városi Stadion, 600 néző. Vezette: Gaál Ákos (Bertalan Dávid, Ország Péter)
SIÓFOK: Winter – Vágó G., Vékony, Debreceni Á. – Polényi, Varjas Z., Kitl M., László D. (Girsik, 61.), Böndi – Tóth T. (Dénes Cs., 61.), Nagy R. (Major G., 61.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
TISZAKÉCSKE:
Prokop – Balázs B., Máté Zs., Fodor F., Bekker – Erdei C. (Márkus A., 76.), Szekér, Kocsis D. (Krivocjuk, 76.), Bencze M. (Kiss B., 71.) – Zamostny (Horváth Z., 76.), Torvund (Cipf, 63.). Vezetőedző: Vas László
Gólszerző: Vékony (67.), ill. Torvund (45.)
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir:
– Végig nagy küzdelmet vívtunk a vendégekkel, az első félidő véleményem szerint egál volt, de a végén kaptunk egy nehezen minősíthető gólt. A második félidőben felpörgettük a játékot, sok helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos csak egyet sikerült értékesítenünk.
Vas László: – Két ellentétes félidőt láttam, amíg azt játszottunk, amire készültünk, a vezetést is meg tudtuk szerezni. A második játékrészben megvoltak a lehetőségeink, hogy növelhessük az előnyünket, de belementünk a Siófok rohanós játékába, ami azzal járt, hogy sikerült kiegyenlíteniük. Összességében, úgy gondolom, több volt ebben a találkozóban.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nosztalgiaest a Balaton partján – vezethettük volna fel rendhagyó módon a dél-alföldiek tóparti vendégjátékát. Ritkán fordul elő, hogy az ellenfél oldalán egyszerre tér vissza korábbi sikerei színhelyére több olyan labdarúgó is, aki egykoron alapembernek számított a házigazdáknál. Márpedig most ez történt, hiszen a Bencze Márk, Cipf Dominik, Kiss Balázs, Zamostny Balázs négyes korábban meghatározó szerepet töltött be a balatoniaknál.

Az egykori közönségkedvencek közül Bencze és Zamostny a kezdőcsapatban kapott helyet, a 14. percben utóbbi nevéhez fűződött az első nagy lehetőség, ám az élesen középre lőtt beadásáról Torvund lemaradt, Winter pedig magabiztosan hárított. A vendégek a folytatásban is többet tettek a vezető gólért, és ezt a szünet előtt meg is szerezték. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Vékony véleményes körülmények között vesztett el egy párharcot a jobb oldalon Erdeivel szemben, akinek középre tekert labdájából Torvund Alexander juttatta előnyhöz csapatát (0–1).

A második félidőben nagyot változott a játék képe, egyre többet volt a vendégek térfelén a labda, s a 67. percben a balatoniak kilencedik szögletéből jött is az egyenlítés: Böndi beadása után Vékony Viktor megelőzte a védőket, majd hat méterről a kapu bal oldalába fejelt – a tópartiaknak az új idényben 247 perc kellett ahhoz, hogy bevegyék az ellenfél kapuját (1–1). A folytatásban mindkét együttes megnyerhette volna a találkozót. A meccslabda azonban a 89. percben Cipfé volt, akinek jobb felső sarokra tartó löketét azonban Winter a levegőben úszva szögletre ütötte, hozzátéve a magáét az idény első siófoki pontjához.

3. FORDULÓ (augusztus 13.)
Nyíregyháza–Budapest Honvéd 0–0
BVSC-Zugló–Soroksár 1–2
Gyirmót FC Győr–Budafok 1–1
Kozármisleny–Szombathelyi Haladás 2–0
Csákvár–ETO FC Győr 1–2
Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–0
Vasas–Mosonmagyaróvár 5–1
Kazincbarcika–PMFC 0–0
Siófok–Tiszakécske 1–1

AZ ÁLLÁS
1. ETO FC Győr339–3+69
2. Budafoki MTE3214–1+37
3. Szeged-Csanád Grosics Akadémia3215–3+27
4. Soroksár SC3214–2+27
5. Pécsi MFC3212–0+27
6. Kozármisleny3215–3+26
7. Nyíregyháza Spartacus3123–1+25
8. Tiszakécske3124–3+15
9. Kazincbarcika31113–1+24
10. Budapest Honvéd31113–304
11. Vasas FC3128–6+23
12. FC Csákvár3126–603
13. BVSC Zugló3122–6–43
14. FC Ajka3211–3–22
15. Gyirmót FC Győr3123–5–21
16. BFC Siófok3121–4–31
17. Szombathelyi Haladás332–7–50
18. Mosonmagyaróvár331–9–80

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: A jelzett hosszabbítást követően 1–1-es döntetlennel véget ért a mérkőzés. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Gaál Ákos három percet hosszabbít.

89. perc: Egy hosszú felívelés után Cipf szedte össze a labdát, majd két védő mellett tisztára játszotta magát, s 17 méterről kapura tekerte a ladát: a jobb felső sarokra tartó löketet Winter a levegőben úszva ütötte szögletre. A sarokrúgás után Cipf elé került a labda, aki középre tette, majd Horváth Zoltán 5 méterről a kapu fölé fejelte.

79. perc: Márkus Attila gondolt egyet, majd váratlanul, 20 méterről kapura lőtte a labdát: a szitáló kísérletet Winter csak elütni tudta, ám a kipattanó után tisztáztak a siófoki védők.

76. perc: Tripla csere a kécskeiek oldalán: Erdei Carlo helyett Márkus Attila a pályán, Zamostny Balázs helyére Horváth Zoltán érkezett, Kocsis Dominiket pedig Denisz Krivocjukváltotta.

A közös múlttal kapcsolatban megemlíthetjük, hogy a két együttes az 1997–1998-as idényben az NB I-ben is játszott két mérkőzést egymás ellen: 1997. augusztus 25-én Siófokon 3–2-es hazai győzelem született, míg 1998. március 31-én Tiszakécskén 1–1-re végeztek a felek. Az örökmérleg arról tesz tehát tanúbizonyságot, hogy a dél-alföldiek történetük során eddig soha nem nyertek bajnoki találkozót Siófokon!

73. perc: Rövid időn belül ismét villant a sárga kártya: Dénes Csanád Vilmos buktatta hátulról Máté Zsoltot.

72. perc: A találkozó harmadik sárga lapját Vágó Gábor kapta, miután a siófoki térfél közepén lerántotta Zamostny Balázst.

71. perc: Korábbi siófoki játékos váltotta a korábbi siófokit a vendégek oldalán: Bencze Márk helyére Kiss Balázs érkezett.

Vékony Viktor találata egyben azt is jelentette, hogy a siófokiaknak az új idényben 247 perc kellett ahhoz, hogy bevegyék az ellenfél kapuját.

67. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A BFC SIÓFOK! A balatoniak kilencedik szögletét Böndi tekerte középre a jobb oldalról: Vékony Viktor megelőzte a vendégek védőit, majd 6 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát. 1–1!

63. perc: Cseréltek a tiszakécskeiek is: Torvund Alexander helyett Cipf Dominik a pályán.

61. perc: Hármas cserével frissített a siófokiak szakmai stábja: Nagy Richárd, László Dávid és Tóth Tamás le – Major Gergő, Girsik Áron és Dénes Csanád Vilmos be.

A két klub ezen a délutánon 8. egymás elleni bajnoki mérkőzését vívja meg a másodosztályban, a közös történelmük nem tekint vissza olyan hosszú múltra. Az örökmérleget kettő siófoki győzelem mellett három döntetlen, valamint kettő kécskei győzelem teszi teljessé, a gólkülönbség (9–6) a házigazdáknak kedvez(ett). A Balaton–parton a ma esti a negyedik egymás elleni találkozó a második vonalban, ezt megelőzően egy siófoki győzelem és kettő döntetlen született.

47. perc: Nagy Richárd indította Tóth Tamást, aki a tizenhatoson belül átvette a labdát, ám nem tudta góllal lezárni az akciót, mert a jó ütemben kilépő Prokop útját állta a 10 méteres lövésnek.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A szünetben egyik szakvezető sem cserélt.

45+1. perc: A jelzett hosszabbítást követően véget ért az első félidő, melyet követően a Tiszakécskei LC Torvund Alexander 45. percben szerzett góljával 1–0-ra vezet. Hamarosan jövünk a második felvonással!

Egy perc ráadás lesz az első félidő végén.

45. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A TISZAKÉCSKEI LC! Véleményes körülmények között Vékony vesztett el egy párharcot a jobb oldalon Erdeivel szemben, aki elvitte a labdát a siófokiak középső védője mellett, majd középre tekerte: az érkezőTorvund Alexander 5 méteres lövését Winter kiütötte, ám a kipattanót a vendégek játékosa 3 méterről a jobb alsó sarokba kanalazta. 0–1!

34. perc: A lapok tekintetében gyorsan egyenlítettek a házigazdák: Debreceni Ákos buktatta a jobb oldalon meglépni igyekvő Torvundot.

32. perc: Megszületett a mérkőzés első sárga lapja, miután Szekér Ádám a félpályán hátulról buktatta a megiramodó Lászlót.

A rövid frissítés után már folytatódik is a játék.

Kicsivel több mint 25 perc elteltével ivószünetet rendelt el a játékvezető.

25. perc: Balázs jobb oldali bedobását követően Erdei vette át a labdát, majd 19 méterről a bal alsó sarkot vette célba: a kaput eltalálta, de Winternek nem okozott gondot a löket.

A tiszakécskei együttes keretében több olyan labdarúgót is találunk, akik korábban a siófoki sikerekért küzdöttek: Bencze Márk, Cipf Dominik, Kiss Balázs, illetve Zamostny Balázs is ismerős környezetbe térhetett vissza. Közülük Bencze és Zamostny a kezdőcsapatban kapott helyett, míg Cipf és Kiss a kispadról szállhat be. A teljességhez tartozik, hogy a vendégkispadon helyet foglaló Polyák Kristófnak is van balatoni kötődése, hiszen a 2017–2018-as idényben a Siófoki Bányász SE színeiben 30 mérkőzésen lépett pályára az U14-es I. osztályú bajnokságban.

14. perc: Bencze indította a bal oldalon Zamostnyt, aki Vágó mellett kapura tört, majd a tizenhatoson belül élesen középre lőtte a labdát: a beadásról Torvund lemaradt, Winter így magabiztosan tisztázott.

A meccset Gaál Ákos vezeti, munkáját Bertalan Dávid és Ország Péter segíti. A 34 esztendős szentgotthárdi játékvezető pályafutása 84. másodosztályú bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 386 sárga mellett 18 piros lap a mérlege. Gaál Ákos a Siófoknak korábban tizenhárom bajnokit vezetett, melyeken a lehetséges harminckilencből tizenkilenc pontot gyűjtöttek be a balatoniak. A kécskeiek eddig négyszer találkoztak vele vezetőbíróként, az említett fellépéseken egy-egy győzelmet és vereséget, valamint két döntetlent számlálnak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a BFC Siófok indította 90 perces útjára a labdát!

Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A házigazdák ezen a napon tetőtől talpig citromsárgában szerepelnek, Winter Dániel pedig narancssárga dresszben véd. A vendégek sötétkék szerelésben játsszák le az előttünk álló találkozót, Prokop Rostislav piros dresszben áll a gólvonal elé.

A balatoniakat ezen a mérkőzésen már a vezetőedző, Dragan Vukmir irányítja, miután letöltötte kétmeccses eltiltását. A 45 esztendős szakembert még az előző idény utolsó bajnokijának 86. percében állította ki piros lappal Berényi Tamás játékvezető.

Augusztus második vasárnapjára visszatért az igazi nyár: háromnegyed órával a kezdés előtt derült égbolt alatt 28 Celsius-fokot mérhetünk. Az előrejelzések szerint csapadéktól nem kell tartanunk, így a csapatok ideálisnak mondható körülmények mellett, remekül előkészített pályán szállhatnak harcba a pontokért.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol az eddig pont nélkül álló BFC Siófok az első két fordulóban egy-egy győzelmet és döntetlent elkönyvelő, tabella hatodik Tiszakécskei LC együttesét fogadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik