Csak a szokásos: döntetlent játszott a Soroksár Siófokon

Vágólapra másolva!
2023.03.05. 13:50
null
Varjas Zoltán idénybeli harmadik gólja egy pontot ért a házigazdáknak (Fotó: Németh András – archív)
Az első fél órát leszámítva remek mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott egymással a BFC Siófok és Soroksár SC a labdarúgó NB II 26. fordulójában: a 65 percet emberhátrányban futballozó fővárosiak kétszer is megszerezték a vezetést, de a balatoniak mindkétszer egyenlíteni tudtak.

LABDARÚGÓ NB II
26. FORDULÓ

BFC SIÓFOK–SOROKSÁR SC 2–2 (1–2)
Siófok, Városi Stadion, 150 néző. Vezette: Horváth Tibor (Mohos Milán, Vörös Dániel)
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi, Horváth M., Debreceni Á., Varga B. – Kerezsi (Girsik, 77.), Vágó G. (Nyitrai, 58.), Varjas Z., Horváth P. (Hegedűs M., 58.) – Volter, Farkas B. Szakmai igazgató: Dragan Vukmir
SOROKSÁR: Kovács M. – Nagy O. (Ternován, 89.), Ikonomou, Valencsik, Vincze Á. (Kékesi, 78.) – Németh E., Vass Á., Hudák M. – Halmai (Varga S., 78.), Lovrencsics B., Hajdú R. (Króner, 63.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Farkas B. (33.), Varjas Z. (84.), ill. Lovrencsics B. (15.), Halmai (41.)
Kiállítva: Hudák M. (35.)
MESTERMÉRLEG
Dragan Vukmir:
– Az első félidőben belementünk egy olyan lassú tempóba, ami nem nekünk kedvezett, ráadásul két kapura lövésből két gólt kaptunk. Sajnos végig futottunk az eredmény után, ami kapkodó játékot eredményezett. A hajrában keservesen megszerzett gólnak köszönhetően örülhetünk az egy pontnak.
Lipcsei Péter: – Az első félidei játékunkkal elégedett vagyok, hiszen előnnyel mehettünk a szünetre. A kiállítás miatt azonban a második játékrész számunkra értékelhetetlen, hiszen csak a védekezésre összpontosítottunk, így a végén megérdemelten egyenlített a Siófok.

ÖSSZEFOGLALÓ

Hosszú múltra visszatekintő párharc újabb fejezetéhez érkeztünk a meteorológiai tavasz első vasárnapján, amikor a Soroksár siófoki vendégjátéka az egymási elleni tizenkilencedik másodosztályú bajnokit jelentette. A múltbeli adatokból kiindulva újfent eseménydús találkozóra volt kilátás, függetlenül attól, hogy a csapatok Siófokon a legutóbbi négy alkalomból háromszor sem tudták eldönteni a három pont sorsát.

A XXIII. kerületiek a Pécsi MFC mellett a második legtöbb, szám szerint tíz döntetlennel rendelkeztek, s az idegenben lejátszott tizenkét mérkőzésük fele iksszel zárult. Mindent figyelembe véve tehát nem lett volna meglepő, ha a Balaton fővárosában újabb remi születik.

Az első fél óra ennek szellemében, csendesen telt, csupán három sárga lapot jegyezhettünk fel, majd alaposan felpörögtek az események: nyolc perc leforgása alatt egy siófoki, valamint két soroksári gólt láthattunk amellett, hogy Hudákot egy durva szabálytalanságért azonnali piros lappal kiállította Horváth játékvezető.

A történtek intenzív második félidőt vetítettek elő, ami végül be is igazolódott. Az emberhátrányban futballozó vendégek alapvetően csak a védekezésre fókuszáltak, míg a siófokiak folyamatosan dolgozták ki a lehetőségeket. A látottak alapján csak idő kérdése volt, mikor születik meg a hazaiak egyenlítő találata, amelyhez többször nagyon közel kerültek, de előbb Lovrencsics, majd nem sokkal később Vincze tisztázott a gólvonalról.

A tizenhét szögletig jutó siófokiak erőfeszítései a 84. percben érettek góllá, amikor a védőkről lepattanó labdát Varjas a jobb alsó sarokba zúdította. A legvégén aztán a meccslabda is a sárga-kékeké volt, ám Volter öt méterről a bal felső sarok mellé fejelt, így a már-már hagyományosnak mondható döntetlennel ért véget a fővárosiak siófoki vendégszereplése. 2–2

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: 2–2-es végeredménnyel véget ért a mérkőzés, amely alaposan felpörgött az első fél óra után, de a csapatok nem tudták eldönteni a három pont sorsát. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+3. perc: Ez volt a meccslabda! Varga bal oldali beadását Farkas megcsúsztatta, így lett jó Volter Patriknak, aki 5 méterről a bal felső sarok mellé fejelte a labdát.

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Horváth Tibor három percet hosszabbít.

89. perc: Lipcsei Péter újabb cserét eszközölt, Nagy Olivér helyett Ternován Patrik kap lehetőséget.

84. perc: GÓL! EGYELÍTETT A BFC SIÓFOK! Eddig húzta ki az emberhátrányban futballozó Soroksár: Girsik vezette keresztbe a labdát, majd a passza lepattant a vendégek védelméről, s így lett jó Varjas Zoltánnak, aki 6 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 2–2!

78. perc: Kettős csere a soroksáriaknál: Vincze Ádám helyett Kékesi Alexander kap lehetőséget, Varga Stefan pedig Halmai Ádámot váltotta.

77. perc: Ismét változtatott a balatoniak szakmai stábja: Kerezsi Zalán le – Girsik Áron-Róbert be.

Nézzük a kapott gólokat: a siófokiak neve mellett a forduló előtt 37 állt, melyek közül 18 az első, 19 a második félidőben született (0–30. perc között: 7, 31–59. perc között: 14, 60–90. perc között: 16). A sárga-feketék védelme 39 alkalommal kapitulált, melyek közül az ellenfelek tizennégyszer az első félidőben, huszonötször a második játékrészben találtak be (0–30. perc között: 11, 31–59. perc között: 12, 60–90. perc között: 16).

73. perc: Egyre jobban érik a tópartiak második gólja! A tizedik hazai szöglet után Kovács röviden ütötte el a labdát, így Varjas 6 méterről az üresen tátongó kapura fejelhette, ám ezúttal Vincze tisztázott a gólvonalról.

A Balaton–partiak az eddig lejátszott 25 forduló alatt 26 gólt szereztek, melyek közül 16 az első félidőben, 10 pedig a második felvonásban született (0–30. perc között: 9, 31–59. perc között: 7, 60–90. perc között: 10). Ezzel szemben a vendégek 38 alkalommal találtak az ellenfelek kapujába, az első játékrészben 16, míg a másodikban 22 gólt jegyezve (0–30. perc között: 9, 31–59. perc között: 12, 60–90. perc között: 17).

67. perc: Ismét közel járt az egyenlítéshez a Siófok! Hegedűs cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd éles szögből, 4 méterről lövésre szánta el magát – próbálkozását Kovács bravúrral ütötte oldalra.

A XXIII. kerületiek idegenben legutóbb 2022. november 13-án, azaz 111 napja a Békéscsaba 1912 Előre otthonában kaptak ki (3–1), ugyanakkor a teljességhez tartozik, hogy utoljára 2022. november 6-án, vagyis 119 napja győztek vendégeként, méghozzá Szentlőrincen (0–2).

63. perc: Az első soroksári csere alkalmával Króner Martin váltotta Hajdú Rolandot.

58. perc: Kettős csere a siófokiak oldalán: Horváth Péter helyett Hegedűs Márk a pályán, Vágó Gábort pedig Nyitrai Bence váltotta.

56. perc: Közel került az egyenlítéshez a Siófok! Egy jobb oldali szabadrúgás után Debreceni 8 méterről a kapu bal oldalára fejelt, de Lovrencsics elképesztő mozdulattal húzta ki a gólvonalról a labdát!

54. perc: Varga bal oldali beadására Horváth Péter érkezett, majd alig 2 méterről a kapu mellé fejelte a labdát. Az eset után a tópartiak futballistája nekiesett a kapufának, melyet követően ápolásra szorult.

A BFC Siófok a mögöttünk hagyott 25 forduló alatt hét – pályaválasztóként négy – mérkőzésen nem szerzett gólt, míg a Soroksár SC négy alkalommal – vendégként kétszer – maradt lőtt gól nélkül. A házigazdák eddig hat találkozót hoztak le kapott gól nélkül – ebből ötöt hazai környezetben –, míg a vendégek öt alkalommal – idegenben kétszer – tudták nullán tartani az ellenfelet.

46. perc: Alig telt el tíz másodperc a második játékrészből, amikor megszületett a találkozó ötödik sárga lapja: a pálya közepén Farkas Balázs találta el Valencsik bokáját.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész. A szünetben egyik szakvezető sem változtatott csapata összeállításán.

45+1. perc: Véget ért az első félidő. Unalmas fél óra után felpörögtek az események, kilenc percen belül három gólt és egy piros lapot láthatott a közönség. Maradjanak velünk, hamarosan jövünk a második felvonással!

A tartalék játékvezető egyperces hosszabbítást jelzett.

A Sori több gólgazdag találkozót vívott a mögöttünk hagyott 25 forduló alatt: a sárga-feketék 38 szerzett és 39 kapott gólja egyaránt a negyedik legtöbb a mezőnyben.

Halmai emberhátrányban is előnyhöz juttatta a fekete mezes vendégeket (Fotó: Soroksár SC)
Halmai emberhátrányban is előnyhöz juttatta a fekete mezes vendégeket (Fotó: Soroksár SC)

41. perc: GÓL! ISMÉT MEGSZEREZTE A VEZETÉST A SOROKSÁR SC! Vincze indítását Halmai Ádám vette át, majd a kifutó Hutvágner mellett 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 1–2!

38. perc: A színes délután újabb sárga lapját Lovrencsics Balázs kapta, miután Volter Patrikot faultolta.

A két együttest négy pont és három hely választotta el egymástól a fordulót megelőzően. A BFC Siófok a megszerzett 31 pontjából tizenkilencet szerzett pályaválasztóként, míg a Soroksár SC 34 pontjából tizenkettőt zsebelt be vendégként. Ha csak az első félidőket vesszük figyelembe, akkor a tópartiak neve mellett 29 pont szerepel, míg a vendégek az első felvonások alapján 37 ponttal rendelkeznek.

37. perc: Horváth Péter bal oldali beadását követően Volter elé került a labda, a hazaiak játékosa 10 méterről nem sokkal lőtt a jobb felső sarok mellé.

35. perc: EMBERHÁTRÁNYBA KERÜLT A SOROKSÁR SC! A siófoki tizenhatos előterében Hudák Martin buktatta Polényi Gábort, amiért Horváth Tibor a vendégek futballistájának azonnal felmutatta a piros lapot. Polényi az eset után ápolásra szorult, de folytatni tudta a játékot.

A BFC Siófok tizenkét hazai fellépésén 10 gólt kapott, ami a második legjobb mutatónak számított a mezőnyben. Az érem másik oldalához tartozik, hogy a tópartiak az említett tizenkét hazai mérkőzésükön 12 találatot szereztek, ami a harmadik legkevesebb volt a húszcsapatos bajnokságban.

33. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A BFC SIÓFOK! Polényi mintaszerű jobb oldali beadását Farkas Balázs vette át, majd 5 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtte a labdát. 1–1!

A közös múlttal kapcsolatban érdekesség, hogy a BFC Siófok legutóbb 2017. november 5-én, azaz 2191 napja győzött saját közönsége előtt a Soroksár SC ellen. Az azóta eltelt időszakban a csapatok négyszer találkoztak a Balaton fővárosában, ahol egy sárga-fekete győzelem mellett három döntetlen született.

31. perc: Megszületett a látogatók első sárga lapja is, amit nem meglepő módon Németh Erik gyűjtött be. A XXIII. kerületiek játékosa idénybeli tizenharmadik (!) ilyen jellegű figyelmeztetését kapta.

31. perc: Egy hosszú indítással Kerezsi lépett ki, majd az éles szögből, 6 méterről leadott lövését Kovács Marcell védte. A kipattanóra Horváth Péter startolt, ám Ikonomou gyorsabb volt, s felszabadította a vendégek kapuját.

A két klub ezen a délutánon egymás ellen a 19. alkalommal szállt harcba a győzelemért, közös történelmük 2006 óta íródik. Az azóta eltelt tizenhat évben hat siófoki győzelem és hét döntetlen mellett öt soroksári siker született, a gólkülönbség pedig a vendégeknek kedvezett (24–26). A Révész Géza utcai Stadionban lejátszott kilenc bajnokin három hazai és vendéggyőzelmen kívül három döntetlen teszi teljessé a mutatót.

18. perc: A mérkőzés második sárga lapját is egy siófoki játékos kapta, Volter Patrikot talpalásért büntette Horváth játékvezető.

15. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A SOROKSÁR SC! Hudák passzát Hajdú vette át a tizenhatos bal oldalán, majd középre gurított, a szabadon álló Lovrencsics Balázs egy cselt követően, 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. 0–1!

10. perc: Horváth Péter buktatta a bal oldalon Nagy Olivért, amiért a siófokiak játékosa megkapta a mérkőzés első, összességében idénybeli negyedik sárga lapját.

A mérkőzést Horváth Tibor vezeti, munkáját Mohos Milán és Vörös Dániel segíti. A 38 esztendős, Komárom-Esztergom vármegyei játékvezető 49. NB II-es mérkőzésén működik közre vezetőbíróként, 223 sárga mellett 8 piros lap a mérlege. Horváth egyik csapat előtt sem ismeretlen, hiszen hiszen pályafutása során a siófokiaknak kilenc, míg a soroksáriaknak mérkőzést vezetett a másodosztályban. Az együttesek ebben az idényben egyszer–egyszer találkoztak vele játékvezetőként: a balatoniak tavaly augusztus 7-én 1–0-ra kikaptak Csákváron, míg a sárga-feketék 2022. november 13-án 3–1-re maradtak alul Békéscsabán.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a BFC Siófok indította 90 perces útjára a labdát!

Érkeznek a csapatok! A házigazdák tiszta fehérben szerepelnek a mai napon, míg a vendégek tiszta feketében lépnek pályára. A hazaiak hálóőre, Hutvágner Gergely piros dresszben áll a gólvonal elé, a vendégek részéről Kovács Marcell kék szerelésben véd.

Eltiltás miatt ezúttal egyik csapatból sem hiányzik senki, viszont a hazaiaknál a Debreceni Ákos, Polényi Gábor duó (4–4 sárga), míg a vendégeknél Hudák Martin (9 sárga), Erdélyi László, Konstantinos Ikonomou, valamint Lovrencsics Balázs (4–4 sárga) van veszélyben. A teljességhez tartozik, hogy a BFC Siófok játékosai az eddigi 25 forduló alatt 49 sárgát kaptak (ami az ötödik legkevesebb a mezőnyben), míg a Soroksár futballistái 55 kártyával gazdagodtak (52 sárga + 3 piros).

A feleket szeles, borult idő, s alig 8 Celsius-fok fogadta a Révész Géza utcai Stadionban, ahol javában tartanak már az előkészületek. Maradjanak velünk, hiszen hamarosan kezdődik a mérkőzés!

A siófokiak több mint öt év után győznék le hazai pályán a soroksáriakat (Fotó: Németh András – archív)
A siófokiak több mint öt év után győznék le hazai pályán a soroksáriakat (Fotó: Németh András – archív)

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol az eddig 31 pontot gyűjtő, ezáltal a tabella 13. helyén álló BFC Siófok a 34 egységgel a 9. pozícióban állomásozó Soroksár SC együttesével találkozik. Meglátjuk, mire megy a tavaszi idényt öt mérkőzésen nyolc ponttal indító balatoni csapat a négy forduló óta veretlen XXIII. kerületiekkel szemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik