Megvan az ETO harmadik győzelme, a győriek ezúttal Csákváron nyertek

Füzesi BálintFüzesi Bálint
Vágólapra másolva!
2023.08.13. 18:50
null
Christopher Kröhnék ismét begyűjtötték a három pontot (Fotó: ETO FC Győr)
A labdarúgó NB II 3. fordulójában a játéknap előtt a 3 ponttal 9. helyen álló Aqvital FC Csákvár a 6 pontos és egyben éllovas ETO FC Győrt fogadta. Lacza és Szépe góljára Babós válaszolt, így a hajrát izgalmassá tette a Csákvár, de egyenlíteni már nem tudott (1–2).

LABDARÚGÓ NB II
3. FORDULÓ

AQVITAL FC CSÁKVÁR–ETO FC GYŐR 1–2 (0–1)
Csákvár, 800 néző. Vezette: Derdák Marcell (Kulman Tamás, Nagy Viktor)
CSÁKVÁR:
Pécsi – Murka (Nathaniel, 54.), Papucsek (Babós, 54.), Karacs D., László N. – Farkas A. (Major M., 79.), Mészáros D., Szakály D. – Tamás N., Nagy Z. (Simon András, 65.), Fejős (Juhász L., 65.). Vezetőedző: Tóth Balázs
ETO: Pap E. – Vera, Szépe, Keresztes K., Csontos D. – Bumba (Kovács M., 88.), Anton (Riquelme, 88.), Vingler (Tóth R., 64.) – Lacza, Huszár M. (Kröhn, 64.), Skvarka (M. Diarra, 73.). Vezetőedző: Antonio Munoz
Gólszerző: Babós (62.), ill. Lacza (42.), Szépe (53.)
MESTERMÉRLEG
Tóth Balázs:
– Jól kezdtük a meccset, rögtön ziccerünk volt, amely sajnos kimaradt. Tudtuk, hogy sok hosszú labdával operál majd az ETO, az első gólig ezeket jól védekeztük le, de tény, hogy az első játékrészben több helyzete is volt a győrieknek. Hiába jöttünk ki jól a szünet után, az ellenfél szerzett újabb gólt, de utána ziccereink voltak, szépítettünk, és kisebb szerencse hiányzott csak az egyenlítéshez. A cserék jól szálltak be a játékba. Büszke vagyok a srácokra, hiszen a második félidőben kifejezetten jól futballoztunk.
Antonio Munoz: – Ismét jó mérkőzést játszottunk. Az első félidőben három góllal kellett volna vezetnünk, utána a második játékrészben azt kértem a srácoktól, hogy játsszák tovább ugyanezt a futballt. Megrúgtuk a második gólt, de utána egy rögzített szituációt követően szépíteni tudott a Csákvár. Visszaálltunk védekezni, és az volt a fontos, hogy megtartsuk az eredményt. Ismét nagy köszönet a szurkolóknak, megyünk tovább!

ÖSSZEFOGLALÓ

Győztes csapaton ne változtass! Antonio Munoznak, az ETO FC Győr spanyol trénerének biztosan ez a jelszava, ugyanabban az összeállításban küldte pályára csapatát az Aqvital FC Csákvár ellen, mint az első két, sikerrel végződő mérkőzésen – a kezdőben tehát most is öt idegenlégiós kapott helyet. A túloldalon Tóth Balázs egy helyen változtatott az előző hétvégéhez képest, Gruber Zsombor helyett Fejős Áron került be a kezdőbe. A csákváriak is bizakodva várhatták harmadik hazai találkozójukat, hiszen az előző körben 4–2-re legyőzték a Szombathelyi Haladást.

A szép számú közönség előtt a találkozó első lehetősége rögtön a kezdés után a Csákvár előtt adódott, de Nagy Zoárd ziccerben hibázott, ezt követően pedig az ETO folyamatosan vette át a játék irányítását. A csákvári védelem egy darabig jól tette a dolgát, illetve Huszár Marcell próbálkozásainál kétszer is a kapufa segítette ki a 18 esztendős Pécsi Ármint, de egyre nagyobb lett a győri nyomás, s az első játékrész végén Lacza Alex lövésénél már a fiatal kapus sem segíthetett. A szünet után gyorsan megduplázta előnyét az ETO Szépe János révén, és úgy tűnt, hogy simán megnyeri a mérkőzést. A csereként beálló Babós Levente gólja azonban megváltoztatta a játék képét, a hazaiak egyre bátrabbá váltak, helyzeteket dolgoztak ki, és Pap Eduárdnak többször is bravúrral kellett közbeavatkoznia, hogy megóvja kapuját a góltól. Az ETO érthetetlen módon nagyon visszavett, a cserék sem igazán lendítettek a játékán – a La Ligában szereplő Cádiztól szerződtetett Mamady Diarra is csak ügyetlenkedésével hívta fel magára a figyelmet. Ennek ellenére a szerencse a hajrában is a győriek mellé állt, a Csákvár ugyanis minden lehetőségét elrontotta.

Úgy tűnik, az ETO-nak egyelőre beválik a légiósok szerződtetése (hiába mondott le ezzel mintegy 200-300 millió forintnyi központi támogatásról), ugyanis harmadik meccsét is megnyerte, és menetel a kitűzött célja, a feljutás felé. 1–2

3. FORDULÓ (augusztus 13.)
Nyíregyháza–Budapest Honvéd 0–0
BVSC-Zugló–Soroksár 1–2
Gyirmót FC Győr–Budafok 1–1
Kozármisleny–Szombathelyi Haladás 2–0
Csákvár–ETO FC Győr 1–2
Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–0
Vasas–Mosonmagyaróvár 5–1
Kazincbarcika–PMFC 0–0
Siófok–Tiszakécske 1–1

AZ ÁLLÁS
1. ETO FC Győr339–3+69
2. Budafoki MTE3214–1+37
3. Szeged-Csanád Grosics Akadémia3215–3+27
4. Soroksár SC3214–2+27
5. Pécsi MFC3212–0+27
6. Kozármisleny3215–3+26
7. Nyíregyháza Spartacus3123–1+25
8. Tiszakécske3124–3+15
9. Kazincbarcika31113–1+24
10. Budapest Honvéd31113–304
11. Vasas FC3128–6+23
12. FC Csákvár3126–603
13. BVSC Zugló3122–6–43
14. FC Ajka3211–3–22
15. Gyirmót FC Győr3123–5–21
16. BFC Siófok3121–4–31
17. Szombathelyi Haladás332–7–50
18. Mosonmagyaróvár331–9–80

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: Vége a mérkőzésnek, 2–1-re győzött az ETO FC Győr a Csákvár otthonában!

Öt perc lesz a hosszabbítás!

88. perc: Bumba helyett Kovács Márk, míg Anton helyett Riquelme a győrieknél.

87. perc: Újabb hazai lehetőség, most Simon András lőtt 13 méterről a jobb sarok mellé!

84. perc: Újabb nagy csákvári lehetőség maradt ki! Egy bal oldalról átívelt labda Majorhoz szállt, aki kapásból kapura lőtt, de Pap bravúrral ezt a lövést is kiütötte!

80. perc: Tóth Rajmund az újabb „sárgás” az ETO-nál.

79. perc: Csákvári csere, Farkas Aurél helyett Major Marcell a pályán.

78. perc: Egy továbbfejelt labdát a csereként beállt Juhász szúrt hat méterről kapura, de Pap óriási bravúrral fölé ütötte a labdát! Az ellentámadás során aztán Lacza húzott el, beadása után azonban Diarra elügyetlenkedte a helyzetet.

77. perc: Tamás Nándor
buktatta Keresztest, amelyért ő is sárgát kapott.

74. perc: A csákvári Mészáros Dávid az újabb „sárgás”.

73. perc: Újabb győri csere, Skvarka helyett Diarra érkezett a pályára .

72. perc: Lacza
lövése nem sokkal zúgott el a jobb alsó sarok mellett!

71. perc: Újabb győri sárga, ezúttal Csontos Dominik kapta Tamás buktatásáért.

66. perc: Bumba kapott sárgát a győrieknél

65. perc:
Kettőt cserélt a Csákvár is, Fejős Áron helyett Juhász Levente, míg Nagy Zoárd helyett Simon András folytatja.

64. perc: Kettős csere az ETO-nál, Vingler helyett Tóth Rajmund és Huszár helyett Kröhn érkezett.

62. perc: GÓÓÓÓÓÓL szépít a Csákvár! László Noel jobb oldali szögletére mintaszerűen érkezett középen a frissen beállt Babós Levente, és a bal sarokba fejelt! 1–2

54. perc: Papucsek Barna helyett Babós Levente, illetve Murka Benedek helyett Noel Nathaniel folytatja a hazaiaknál.

53. perc: GÓÓÓÓL, már kettővel vezet az ETO! Anton bal oldali beadása után Szépe János három méterről fejelt előrevetődve a kapuba! 0–2

47. perc: Lacza került helyzetbe Skvarka passza után, de lövését Pécsi szögletre mentette!

46. perc: Elkezdődött a második félidő, a győriek kezdték a játékot.

45+2. perc: Vége az első félidőnek, a játékrész végén szerzett góllal vezet az ETO.

42. perc: A gól után Karacs Dániel sárga lapot kapott.

42. perc: MEGSZERZI A VEZETÉST AZ ETO FC GYŐR! Skvarka cselezte ki védőjét a bal oldalon, laposan beadott, Lacza Alex megelőzte védőjét, és a vetődő Pécsi mellett az öt és felesről a bal alsó sarokba lőtt! 0–1

35. perc: Itt az első sárga lap, Murka Benedek kapta a csákváriaktól.

30. perc: Újabb győri lehetőség, most is Huszár 21 méteres lövése vágódott ki a bal kapufáról!

25. perc: Igazi tűzijáték alakult ki a csákvári kapu előtt! Először Bumba lövését hárította Pécsi, majd Skvarka lövését védte, végül Huszár lövése a felső lécről vágódott ki!

A győri szurkolók szépen elfoglalták a számukra fent tartott szektor nagy részét, és végig buzdítják csapatukat.


19. perc:
Bumba kevergetett a jobb oldalon, majd laposan középre adott, ahol érkezett Skvarka, de lövése úgy pattant szögletre, hogy Papucsek még beleért a labdába. A szöglet után pedig Bumba fejelt a tizenegyespontról fölé.

14. perc: Anton
25 méteres szabadrúgása Nagy Zoárd fejéről pattant szögletre.

11. perc: Lacza passza után az előző fordulóban duplázó Huszár került helyzetbe, de 10 méteres lövése a jobb sarok mellett gurult el.

3. perc: Máris itt az első lehetőség, Nagy Zoárd egy passz után kicselezte védőjét, ziccerbe került, de hétméteres lövését Pap lábbal hárította!

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a hazaiak kezdték a játékot.

Érkeznek a csapatok, a hazaiak fehérben, míg a győriek zöld mezben lépnek pályára. A csákváriak kezdője egy helyen változott az egy héttel korábbihoz képest (Gruber helyett Fejős került be), míg a vendégek pontosan ugyanabban az összeállításban kezdenek, mint a BVSC ellen.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az eddig mindkét meccsét megnyerő ETO a Honvédot megszorongató, míg a Haladást felül is múló Csákvár otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik