NB II: a ZTE-nél nem tudnak kapusuk FIFA-feljelentéséről

Vágólapra másolva!
2012.12.28. 14:03
Nagy Ferenc, a labdarúgó NB II Nyugati csoportjának ötödik helyén telelő ZTE FC elnöke meglepődött Safet Jahic állítólagos lépésén. Szerbiai sajtóhírek szerint a zalaiak kapusa feljelentette klubját – írja a Zalai Hírlap internetes kiadása.

Nagy Ferenc szerint valószínűleg a szlovén kapus menedzserei állhatnak az ügy hátterében, akiknek célja, hogy Jahic ingyen igazolható legyen.

Az egyik szerb internetes portál szerint Safet Jahic négyhavi járandóságának elmaradása miatt fordult a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséghez (FIFA), abban a reményben, hogy az kimondja az egerszegi klub szerződésszegését.

„Semmiféle eljárásról nem kaptunk értesítést, és nem tudok másra gondolni, csak arra: a kapus menedzsere, menedzserei állhatnak az ügy hátterében – idézi a zaol.hu Nagy Ferencet. – Safet Jahic az alapjuttatásait mind megkapta, de van egy bizonyos tétel, amely egyeztetés alatt áll. Méghozzá azért, mert szeptember óta kértük a menedzserét, hogy látogasson el hozzánk, hiszen az NB II-be történő kiesésünkkel a személyi juttatásokat is kénytelenek voltunk csökkenteni. Jahic esetében is, de azóta sem találkoztunk a képviselőjével. Ezen felül, ha jól emlékszem, Safet Jahic volt az, aki kiállíttatta magát a Videoton elleni hazai találkozón, és kapott négy hónapos eltiltást, amiért nem számíthattunk a játékára. Már elnézést kérek, de ez végképp ne a mi hibánk legyen...”

A szerbiai írásban az is szerepel: Jahic a nyáron az angol QPR-nál járt próbajátékon, és az átigazolás azért hiúsult meg, mert a ZTE elnöke túl magas összeget kért érte.

Nagy Ferenc erre úgy reagált: a zalaiaknak elemi érdekük lett volna eladni Jahicot, hiszen angliai ajánlatát komolyan vették, biztosra vették nyári távozását, és a szlovák Pavol Penksa személyében igazoltak is a helyére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik