NB II: a PAFC nem bírt a sereghajtóval, ikszelt a Soroksár is

Vágólapra másolva!
2017.03.19. 15:00
null
Tischlerék nem bírtak a sereghajtóval (Fotó: <a href="http://www.puskasakademia.hu/" target="_blank">puskasakademia.hu</a>)
A labdarúgó NB II 26. fordulójában a listavezető Puskás Akadémia 1–1-es döntetlent játszott a sereghajtó SZEOL otthonában. A Nyíregyháza hazai pályán kapott ki az újon Dorogtól, az első két helyre hajtó Balmazújváros pedig Zalaegerszegen futott bele csúnya vereségbe. A Cigánd a Szolnokkal, a Siófok a Szegeddel, a Békéscsaba a Kisvárdával, a Sopron pedig a Kozármislennyel játszott döntetlent. A Vác a Budaörsöt győzte le, míg a Cegléd Mosonmagyaróvárról távozott három ponttal. A játéknap utolsó meccsén a Soroksár a hajrában mentett meg egy pontot a Csákvár vendégeként.

 

 

ÖSSZEFOGLALÓK

A Puskás Akadémia Szakály Péter góljával az első félidő hajrájában vezetést szerzett a SZEOL otthonában, a sereghajtó szegediek azonban fél órával a vége előtt Kéri Tamás révén egyenlítettek. A gól után hiába rohamozott a PAFC, Pintér Attila csapatának nem sikerült újra a hálóba találnia (1–1), így egymás után négy győzelmet követően fontos pontokat hullajtott el a négy vereség után újra pontot szerző SZEOL vendégeként.

A Soroksár abban a tudatban léphetett pályára, ha nyernek, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően újra a tabella élére állhatnak. Ez azonban nem sikerült a budapesti együttesnek, sőt kis híján pont nélkül maradtak Csákváron: mindössze a 88. percben sikerült egyenlíteniük Lorentz Márton révén (1–1), így maradtak a tabella második helyén, három ponttal lemaradva a PAFC-tól.

A Zalaegerszeg nagy meglepetést okozva, hazai pályán könnyedén nyert az élvonalra hajtó Balmazújváros ellen. A hazaik az első félidő végére már kétgólos előnyt szereztek, a második játékrészben pedig még kétszer mattolták a vendégeket, míg a balmaziak erejéből csak a szépítésre futotta (4–1). A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a 75. percben a vendégek kapusát, Horváth Lászlót kiállította a játékvezető, az esetet követő büntetőt azonban Bobál Gergely kihagyta. A ZTE legutóbbi tíz bajnokiján mindössze második győzelmét aratta, míg a Balmazújváros első vereségét szenvedte el 2017-ben – legutóbb tavaly novemberben, pont a zalaiaktól kaptak ki hazai pályán a Magyar Kupában.

A Nyíregyháza hazai pályán sokáig gól nélküli döntetlenre állt az újonc Dorog ellen, ám a 74. percben Simon Attila gólra váltott egy bal oldali beadást, ezzel pedig mind a három pontot megszerezte a csapatának (0–1). Véber Görgy csapata 2017-ben ötből mindössze két meccset nyert meg a másodosztályban.

A Békéscsaba nem Zoran Szpisljak vezetésével fogadta a Kisvárdát, miután a vezetőedző felajánlotta lemondását a hétközi Felcsúton elszenvedett vereség után, a vezetőség azonban még nem döntött a sorsáról. A találkozón jóval kevesebb izgalmat hozott, mint a felvezetése: egyik csapat sem talált a hálóba, így senkinek sem jó gól nélküli döntetlen született (0–0). A csabaiak sorozatban ötödik bajnokijukon maradtak három pont nélkül, azonban három vereség után szereztek ismét pontot.

A Siófok hamar vezetést szerzett a a Szeged 2011 ellen, Nagy Dániel már a 7. percben bevette a szegediek kapuját – érdekesség, hogy ez tavasszal eddig még senkinek sem sikerült. Sokáig úgy tűnt, három nyeretlen meccs után újra győzelmet ünnepelhetnek a Balaton partján, a 62. percben emberelőnybe is kerültek, igaz, Mogyorósi József kiállítása után egyenlő létszámmal mentek a hajrába a csapatok. Ez pedig a Szegednek kedvezett, a 86. percben Germán Tamás büntetőből egalizált (1–1), így a Szeged veretlenségi sorozata már nyolc bajnokit ölel fel.

A gól nélküli első félidő után a Kozármisleny Miroszlav Grumics találatával szerzett vezetést Sopronban, Supka Attila csapata azonban nagyot küzdött, és a 93. percben Erdélyi László révén egy pontot megmentett (1–1). A Sopron két vereség után szerzett újra pontot, azonban a bajnokságban már nyolc meccse nyeretlen.

A Vác Dunaújvárosban Balajti Ádám tizenegyesből szerzett góljával szerzett vezetést a Budaörs ellen, az előnyt pedig Niedermüller Ákos duplázta meg a szünet után. A találkozó hajrájában Horváth Roland ugyan szépített, az egyenlítésre azonban már nem futotta a Budaörs erejéből (2–1). A Vác sorozatban hetedik meccsén maradt veretlen ideiglenes otthonában.

A héten edzőt váltó Cegléd Tóth Levente 85. percben szerzett góljával győzött 1–0-ra a Mosonmagyaróvár vendégeként, a Csákvár pontszerzése után azonban továbbra is kieső helyen áll. Külön pikantériát adott a meccsnek, hogy a Nemzeti Sport Online információja szerint a Ceglédről távozó Nagy Mihály az mosonmagyaróvári kispadon köthet ki.

A kiesőzónában tanyázó Cigánd a rendes játékidőn túl mentett meg egy pontot Szolnok ellen (1–1), így sorozatban harmadik döntetlenjét könyvelhette el. A Szolnok – a Szeged 2011-hez hasonlóan – nyolcmeccses veretlenségi szériával rendelkezik.

JEGYZŐKÖNYVEK

LABDARÚGÓ NB II
26. FORDULÓ

SZEOL SC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 1–1 (0–1)
Szeged, 500 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Albert István, Kovács II Gábor)
SZEGED: Leindler – Buzási, Ikonomu, Gál Sz., Fehér I. – Burány – Tomisics (Péter A., 79.), Vágó L., Ferkó (Mihály D., 90.), Makszimovics – Kéri (Mendebaba, 88.). Vezetőedző: Zoran Kuntics
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedűs L. – Csilus Á., Vanczák, Hegedűs J., Forró (Nagy Zs., 66.) – Gyömbér (Szatmári L., 79.) – Prosser, Szakály P., Sándor Gy., Márkvárt – Tischler (Lencse, 54.). Vezetőedző: Pintér Attila
Gólszerző: Szakály P. (0–1) a 40., Kéri (1–1) a 61. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Kuntics: – Büszke vagyok játékosaimra, mert nagyot küzdöttek. Az NB I-es kerettel rendelkező Puskás Akadémia elleni pontszerzés nagy siker a számunkra.
Pintér Attila: – Az előző két mérkőzésünkön nagyszerűen futballoztunk, s bár a lehetőségeink ezúttal is megvoltak, nem éltünk velük.

AQVITAL CSÁKVÁR–SOROKSÁR SC 1–1 (1–0)
Csákvár, 300 néző. Vezette: Bognár Tamás (Szalai Balázs, Szécsényi István)
CSÁKVÁR: Kovács D. – Pintér B., Szalai T., Dulló, Baranyai Á. – Fényes, Kékesi – Molnár T., Bakos (Gottfried, 85.), Oldal (Molnár Cs., 65.) – Sejben (Lipcsei Á., 93.). Vezetőedző: Vincze István
SOROKSÁR: Jova – Fülöp N. (Pál A., 70.), Lorentz, Gyepes, Gengeliczki, Valencsik – Haris, Sándor I., Peszmeg (Huszák, 79.) – Gárdos, Szilágyi P. (Nagy O., 50.). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gólszerző: Szalai T. (1–0) a 40., Lorentz (1–1) a 88. percben
MESTERMÉRLEG
Vincze István: – Nagy fegyvertény, hogy a mezőny egyik legjobb csapata ellen nyerési esélyünk volt. Óriási munkát végeztek játékosaim, sajnálom, hogy egy nullnál kihagytuk a meccs legnagyobb helyzetét.
Lucsánszky Tamás: – Elrontottuk a hetet, pedig mindkét találkozón óriási mezőnyfölényben futballoztunk, mégsem tudtunk nyerni.

ZTE FC–BALMAZÚJVÁROS 4–1 (2–0)
Zalaegerszeg, 824 néző. Vezette: Pintér Csaba (Kóbor Péter, Király Krisztián)
ZTE: Szappanos – Angyal, Króner, Polényi, Deutsch (Oláh B., 86.) – Nagy T., Bedi – Paudits (Szatmári I., 90.), Végh (Ágoston, 67.), Babati – Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Bokros, Rus, Papp F., Németh Á. – Hadházi, Sigér – Kapacina, Farkas B. (Szécsi, 77.), Virág A. (Belényesi, a szünetben) – Fekete Á. (Vólent, 69.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Gólszerző: Paudits (1–0) a 31., Nagy T. (2–0) a 45., Paudits (3–0) az 59., Angyal (4–0) a 63., Belényesi (4–1) a 72. percben
Kiállítva: Horváth L. (megrúgta Babati Benjamint) a 75. percben
MESTERMÉRLEG
Csató Sándor: – Az első félidőben megteremtettük a lehetőségét annak, hogy a folytatásban nyugodtan játsszunk. Akik ezúttal a csapatba kerültek, éltek a lehetőséggel. Frissebbek és lényegesen harcosabbak voltunk, mint legutóbb.
Feczkó Tamás: – Az első játékrészben jól futballozott a ZTE, és jelentős előnyre tett szert. A térfélcsere után futottunk az eredmény után, kockáztattunk, hibáztunk, s ez lett a vége.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DOROGI FC 0–1 (0–0)
Nyíregyháza, 1000 néző. Vezette: Szultan Szalem Alrualile – katari (Tóth Vencel, Ring György)
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Szokol, Ur, Rubus, Törtei – Kártik, Holdampf – Szinanovics, Tamási Zs. (Vámos M., 78.), Harsányi (Szécsi M., 75.) – Takács T. (Dragóner F., 60.). Vezetőedző: Véber György
DOROG: Demjén – Kővári, Berkó, Csató M., Bora, Füredi – Mészáros Á., Tomás, Grabant B. (Hartyán, 92.), Medgyes (Szedlár, 62.) – Simon A. (Sitku, 80.). Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Simon A. (0–1) a 74. percben
MESTERMÉRLEG
Véber György: – A látottak alapján három dologra gondolok. Vagy nagyon gyenge edző vagyok és ennyit tudok kihozni a csapatból, vagy igaza volt az elődömnek a múlt heti nyilatkozatában, vagy csak olyan dolgok történtek, amelyekre nem tudok magyarázatot adni. Egyiket sem tudom elhinni, hogy valós lenne, így egyet tudok tenni, megpróbálok dolgozni tovább.
Németh Szabolcs: – Nagyon egységesek voltunk és ez a szív diadala volt. El kell ismerni, a mezőnyben jobb volt a Nyíregyháza, de a gólt mi szereztük. Nagyon fontos három ponthoz jutottunk, büszke vagyok a csapatra!

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–0
Békéscsaba, 837 néző. Vezette: Farkas Ádám (Berettyán Péter, Szert Balázs)
BÉKÉSCSABA: Hrabina – Fehér Zs., Kelemen D., Szélpál N., Juhász Gy. – Bagi, Viczián, Birtalan B. – Gyurján B. (Gránicz, 80.), Urbin (Spitzmüller, 69.), Szalai D. (Pilán, 60.). Megbízott edző: Boér Gábor
KISVÁRDA: Ivanics – Izimg, Riasko, Papucsek, Fodor F. – Lucas, Minczér – Hei, Szabó P. (Gosztonyi, 72.), Bacsa (Talabér, 89.) – Rajczi (Horváth Z., 54.). Szakmai igazgató: Révész Attila
Kiállítva: Horváth Z. (a második sárga lap után) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Boér Gábor: – Vegyes érzéseim vannak. Az osztály legstabilabban védekező csapatát fogadtuk, amely ellen kevés lehetőséget tudtunk kialakítani. Persze, az idő is kevés volt felkészülni a Kisvárdára. Szerettük volna a közönségünket visszacsalogatni egy jó mérkőzéssel, de ez most nem igazán sikerült. A gólképtelenségünkön jó lenne javítani.
Révész Attila: – Bosszús vagyok, mert győzni jöttünk Békéscsabára, bár azt tudtuk, hogy a hazaiaknak ez a mérkőzés élet halál kérdés lesz. Sok kontránk elhalt a rossz beadások miatt. Gondoltuk, hogy a vége felé elfárad a Békéscsaba, így is volt, ám Rajczi Péter kényszerű cseréje, majd Horváth Zoltán kiállítása miatt nem tudtunk jól hajrázni az egyébként küzdelmes mérkőzésen.

VÁC FC–BUDAÖRSI SC 2–1 (1–0)
Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Barna Gábor (Iványi István, Kiss Balázs)
VÁC: Halasi – Görgényi, Tóth F., Dlusztus, Gulyás – Tóth G. – Niedermüller (Bőgér, 90.), Nagy R. (Kákonyi, a szünetben), Zsolnai R., Major – Balajti (Rusvay, 81.). Vezetőedző: Nagy Tibor
BUDAÖRS: Vajda – Menyhárt A., Tányéros, Kinyik, Papp M. – Csobánki, Csillag – Marques-Airosa (Horváth R., 53.), Stieber A., Sajbán Máté – Pethő (Deli, a szünetben). Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Balajti (11-esből, 1–0) a 40., Niedermüller (2–0) az 50., Horváth R. (2–1) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor: – A győzelemnek örülök, mert ez az akarat diadala volt. A játékunkra viszont nem vagyok büszke, van két hetünk, hogy visszatérjünk a helyes útra. Sokkal bátrabban kell futballoznunk, ha nálunk van a labda.
Bognár György: – Nem kellett futballozniuk a váciaknak ahhoz, hogy meg tudják nyerni a mérkőzést. Kaptak egy kis segítséget, legközelebb talán mi…

SIÓFOK–SZEGED 2011 1–1 (1–0)
Siófok, 300 néző. Vezette: Bogár Gergő (Pápai Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő)
SIÓFOK: Tajti – Tamaskó (Szalai V., a szünetben), Mogyorósi, Czingráber, Farkas N. – Gál M., Lázár Zs. – Nagy D., Petneházi, Czvitkovics (Berde, 81.) – Elek B. (Kovács D., a szünetben). Vezetőedző: Disztl László
SZEGED: Szántai – Achim A., Farkas M., Tóth G. (Jagodics B., 20.), Mészáros M. – Coroian (Geiger, 56.), Horváth A. – Zádori (Balogh G., 44.), Király P., Zabari – Germán. Vezetőedző: Klausz László
Gólszerző: Nagy D. (1–0) a 8., Germán (11-esből, 1–1) a 85. percben
Kiállítva: Geiger (a második sárga lap után) a 62., Mogyorósi (a második sárga lap után) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Disztl László: – Jól kezdtük a meccset, az első tizenöt percben sikerült agresszíven, harcosan és magabiztosan játszani. Az ellenfél semmi veszélyt nem jelentett ebben az időben. A második félidőben, főleg a kiállítás után megpróbáltuk eldönteni a mérkőzést, de volt néhány egyéni védelmi hiba, ami miatt felhoztuk az ellenfelet, és egy megnyert meccset végül is kiengedtünk a kezünkből.
Klausz László: – Egyik szemem sír, a másik nevet. Természetesen, az idegenben szerzett pontnak és a nyolc mérkőzés óta tartó veretlenségünknek örülök, de az első félidei játékkal nem voltam megelégedve, sem a hozzáállással, sem az akarattal. De aztán a második félidőben megmutattuk azt, hogy az elsőben hogyan kellett volna játszani.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–CEGLÉD 0–1 (0–0)
Mosonmagyaróvár, 500 néző. Vezette: Kovács Gergely (Huszár Balázs, Szalai Dániel)
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Bohner, Deák I. (Mundi, a szünetben), Koszó, Galambos – Lázár P. – Bartos, Czár, Schmatovich (Kószás, 71.), Darázs (Katona K., 81.), Jasarevic. Vezetőedző: Király József
CEGLÉD: Mursits – Nagy S., Albert I., Preklet, Farkas A. – Takács P. – Peres (Kovács L., 64.), Fröhlich, Lengyel (Szabó V., 61.), Albert Á. (Asztalos, 75.) – Tóth L. Vezetőedző: Miskei Attila
Gólszerző: Tóth L. (0–1) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Király József: – Próbáltunk győzelemre játszani, a „pontrúgásaink” is veszélyesek voltak. Egy kontratámadásból sikerült az ellenfélnek megszerezni a győztes gólt, de mi is eldönthettük volna a magunk javára a mérkőzést. Ma így sikerült. Tipikus egygólos mérkőzés volt.
Miskei Attila: – Mindkét csapat a győzelemért játszott, mindkét oldalon alakultak ki veszélyes helyzetek. Szerencsére nekünk sikerült gólt szereznünk. Az életünkért futballoztunk ma.

CIGÁND SE–SZOLNOKI MÁV 1–1 (0–0)
Cigánd, 500 néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Kulcsár Judit)
CIGÁND: Sánta – Molnár R., Raducu (Baksa, a szünetben), Csicsvári, Szilágyi L. – Varga K. (Balogh A., 62.), Kuti (Nicorec, 63.), Oltean, Angyal N. – Popescu, Barcsay. Szakmai igazgató: Szénay Péter
SZOLNOK: Molnár F. T. – Hajba T., Horgosi, Papp Sz., Magyar – Kenderes (Tóth B., 83.), Kovács O. (Berdó, 63.) – Csirmaz, Pintér N. (Tóth L., 70.), Pantovics – Olasz. Vezetőedző: Balogh Pál
Gólszerző: Hajba T. (0–1) az 54., Popescu (1–1) a 92. percben
MESTERMÉRLEG
Szénay Péter: – Sajnos, ezen a mérkőzésen sem tudtuk megtartani a labdát, úgy látszik, itthon nekünk a rövid passzos játék nem megy, amikor dominálnunk kellene. Örülhetünk, hogy a végén sikerült egyenlítenünk.
Balogh Pál: – Megpróbáljuk levonni a mérkőzés tanulságát, nekünk is volt már ilyen, hogy az összecsapás végén szereztünk győztes gólt. Most ezt mi kaptuk. Amiatt bosszantó, hogy eldönthettük volna korábban a mérkőzés sorsát, de az utolsó tizenöt percben átengedtük a Cigándnak a területet.

SWIETELSKY SOPRON–KOZÁRMISLENY 1–1 (0–0)
Sopron, 400 néző. Vezette: Abdal Hade Al Ruili (katari) (Zahi Asemeri (katari), Lémon Oszkár)
SOPRON: Heinrich – Tóth D. (Deme, 69.), Sifter, Póti, Németh M. – Fazakas, Szabó L. (Kapacina, 14.), Harangozó – Eszlátyi (Garda, 53.), Erdélyi, Gyürki. Szakmai igazgató: Supka Attila
KOZÁRMISLENY: Horváth D. – Kiss M., Racskó, Lantos, Varga M. – Pajor (Városi, 67.), Nagy E., Kirchner (Tóth M., 84.), Kocsis A. – Grumics, Beke (Gubacsi, 92.). Vezetőedző: Szanyó Károly
Gólszerző: Grumics (0–1) a 67., Erdélyi (1–1) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Supka Attila: – Nem igazán sikerült hozni a hazai mérkőzéseinket. Ma sérülés miatt idő előtt meg kellett bontani a csapatot, ami még tovább rontotta a helyzetünket. Képességbeli hibáink vannak, amiket a szünet alatt megpróbálunk helyrehozni.
Szanyó Károly: – Azért távozunk egy ponttal Sopronból, mert elvettek tőlünk két pontot. Nem vagyok reklamáló típusú, főleg játékvezetőkkel szemben, de ha a végén normális hangon megkérdezünk dolgokat, és ezért elküldenek a kispadról, ezt végképp nem értem. A mai mérkőzésen, amit láttam a fiúktól, az dicséretes, le a kalappal előttük.

AZ ÁLLÁS
1. Puskás Akadémia FC 26 15 7 4 46–30 +16 52
2. Soroksár SC 26 14 8 4 46–22 +24 50
3. Balmazújváros 25 14 5 6 30–22 +8 47
4. Vác FC 26 13 6 7 31–22 +9 45
5. Kisvárda 25 12 6 7 34–20 +14 42
6. Szeged 2011 26 10 10 6 32–16 +16 40
7. ZTE FC 26 10 9 7 41–33 +8 39
8. Mosonmagyaróvári TE 26 11 5 10 35–27 +8 38
9. Békéscsaba Előre 25 11 5 9 31–27 +4 38
10. Szolnoki MÁV FC 25 11 5 9 31–30 +1 38
11. Nyíregyháza Spartacus FC 26 10 5 11 29–31 –2 35
12. Dorogi FC 26 9 7 10 27–27 0 34
13. Soproni VSE 26 7 11 8 26–28 –2 32
14. Budaörs 26 9 3 14 27–40 –13 30
15. BFC Siófok 26 8 5 13 26–34 –8 29
16. Kozármisleny FC 26 8 5 13 22–32 –10 29
17. FC Csákvár 26 6 10 10 30–42 –12 28
18. Ceglédi VSE 26 8 3 15 33–42 –9 27
19. Cigánd SE 26 5 8 13 17–39 –22 20
20. SZEOL SC 26 4 3 19 14–44 –30 15
Cigánd SE: 3 pont levonva

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik