NB II: 70 százalékkal csökkentik Siófokon a béreket – sajtóhír

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.24. 16:44
null
Siófokon hetven százalékkal csökkentették a fizetéseket (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Egy e heti kormányrendelet lehetővé teszi, hogy maximális lehetőségként 70 százalékkal csökkenthetők a sportolók és a szakemberek fizetései – a csakfoci.hu információi szerint az NB II-es Siófoknál nem is habozott a vezetőség, éppen ennyivel redukálta a labdarúgók és a szakmai stáb bérét.

 

A Balaton-partiaknál hetek óta téma a játékosok és a szakmai stáb fizetéscsökkentése. Mint korábban beszámoltunk róla, a vezetőség 70 százalékos mérséklési ajánlatát nem fogadták el az érintettek, így valós veszély volt a csődhelyzet kialakulása. Bár az egyeztetések ezt követően is zajlottak – szó volt 50 százalékos csökkentésről is –, megállapodás azóta sem született a felek között.

A magyar kormány e heti rendelete azonban a siófoki vezetőség számára új lehetőséget teremtett. Mint ismeretes, ez alapján az MLSZ által kiírt versenyrendszerben részt vevő klubok egyoldalúan – legfeljebb – 70 százalékkal csökkenthetik a sportolók és a szakemberek béreit a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnéséig. Ezt a siófoki vezetőség most meg is teszi, pont a maximálisnak tekinthető 70 százalékkal csökkenti az alkalmazottak fizetését. Ezzel a Siófok az első magyar klub, amely él a rendelet által nyújtott lehetőséggel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik