Labdarúgás: a magyar klubok egyoldalúan legfeljebb 70 százalékkal csökkenthetik a béreket

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.04.23. 10:52
null
Egyoldalúan, legfeljebb 70 százalékkal csökkenthetik a futballisták bérét (Fotó: Meder István)
A szerdán a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet értelmében a labdarúgásban és a többi látvány-csapatsportban a szakszövetségek által kiírt versenyben szereplő sportszervezetek egyoldalúan csökkenthetik a játékosok és a szakemberek fizetését a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idejére.

 

A magyar kormány rendelete alapján az MLSZ által kiírt versenyrendszerben résztvevő klubok egyoldalúan legfeljebb 70 százalékkal csökkenthetik a sportolók és a szakemberek béreit a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnéséig.

A többi látvány-csapatsportágban is lehetősége van a sportszervezeteknek a hivatásos sportolók és sportszakemberek fizetését egyoldalúan csökkenteni. A labdarúgással ellentétben itt nincs korlátozás a csökkentés mértékére vonatkozóan.

Az NB I-es labdarúgóklubok közül a Ferencvárosnál a játékosok a fizetésük húsz százalékáról lemondtak, míg a Dósgyőri VTK-nál harminc százalékkal csökkentek a bérek. A Zalaegerszegi TE vezetősége 20 százalékos bércsökkentésben állapodott meg a futballistákkal, s ugyanekkora mértékkel lett kevesebb a Mol Fehérvár FC játékosainak fizetése is.

Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója szerint nincs értelme csökkenteni a labdarúgók fizetését.

Az NB II-ben listavezető MTK-nál ugyancsak húszszázalékos bércsökkentést jelentett be Polyák Balázs sportigazgató.

Kézilabdában a férfiaknál a Telekom Veszprémnél és a Mol-Pick Szegednél egyaránt 25 százalékkal csökkentek a játékosbérek, míg Balatonfüreden 40 százalékos csökkentésben egyeztek meg. A nőknél a Debreceni VSC vezetősége 30 százalékban állapodott meg a játékosokkal, a Dunaújvárosnál a felére csökkentették a béreket.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet – kattintson a képre a nagyobb mérethez!
A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet – kattintson a képre a nagyobb mérethez!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik