NB II: 600 milliós állami stadionfejlesztés Gyirmóton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.29. 12:46
null
A gyirmóti stadion (Fotó: <a href="http://www.magyarfutball.hu">magyarfutball.hu</a>)
Hatszázmillió forintos állami támogatással felújítják az NB II-ben 8. helyen álló Gyirmót FC Győr stadionját.

 

„A magyar kormány a gyirmóti focicsapat sportlétesítmény-fejlesztéséhez 600 millió forinttal támogatja az idei esztendőben – írja a márciusi győri önkormányzati közgyűlésre hivatkozva a kisalfold.hu – Hivatalosan a támogató az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a támogatás kedvezményezettje pedig a győri önkormányzat.”

A cikk kifejti, hogy első körben az irodai, szociális helyiségeket, öltözőket tartalmazó főépület újítják fel, második ütemben megépítik a centerpálya északkeleti (Ménfői úti) lelátóját, majd végül a tétmérkőzéseknek otthont adó pálya délnyugati lelátóját.


Az állami támogatási összeg a második és harmadik ütem megvalósítására teremt lehetőséget; az első ütemet a Gyirmót FC Kft. saját beruházásában valósítja meg. A jogerős építési engedélyek rendelkezésre állnak.

Az ügylet részeként a győri önkormányzatnak 15 évig biztosítania kell a létesítmény üzemeltetését. „A sportcélú fenntartást, üzemeltetést bérleti konstrukcióban lehet megvalósítani” – olvasható a közgyűlési előterjesztésben.

„Bár a gyirmóti focicsapat tulajdonosa, a Horváth család a megye egyik leggazdagabb famíliája, nem szabad elfelejteni, hogy egy másodosztályú labdarúgóegyesület fenntartása óriási összegeket emészt fel éves szinten. Azt pedig kijelenteni, hogy bármelyik másodosztályú magyar focicsapat biztosan a közvetlen élvonalban tud maradni az elkövetkező tizenöt évben – merész vállalás” – teszi hozzá kisalfold.hu.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik