nemzetisport.hu 2014.03.29 12:46 Frissítve: 2015.03.30 02:24

NB II: 600 milliós állami stadionfejlesztés Gyirmóton

Hatszázmillió forintos állami támogatással felújítják az NB II-ben 8. helyen álló Gyirmót FC Győr stadionját.

A gyirmóti stadion (Fotó: magyarfutball.hu)

 

„A magyar kormány a gyirmóti focicsapat sportlétesítmény-fejlesztéséhez 600 millió forinttal támogatja az idei esztendőben – írja a márciusi győri önkormányzati közgyűlésre hivatkozva a kisalfold.hu – Hivatalosan a támogató az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a támogatás kedvezményezettje pedig a győri önkormányzat.”

A cikk kifejti, hogy első körben az irodai, szociális helyiségeket, öltözőket tartalmazó főépület újítják fel, második ütemben megépítik a centerpálya északkeleti (Ménfői úti) lelátóját, majd végül a tétmérkőzéseknek otthont adó pálya délnyugati lelátóját.


Az állami támogatási összeg a második és harmadik ütem megvalósítására teremt lehetőséget; az első ütemet a Gyirmót FC Kft. saját beruházásában valósítja meg. A jogerős építési engedélyek rendelkezésre állnak.

Az ügylet részeként a győri önkormányzatnak 15 évig biztosítania kell a létesítmény üzemeltetését. „A sportcélú fenntartást, üzemeltetést bérleti konstrukcióban lehet megvalósítani” – olvasható a közgyűlési előterjesztésben.

„Bár a gyirmóti focicsapat tulajdonosa, a Horváth család a megye egyik leggazdagabb famíliája, nem szabad elfelejteni, hogy egy másodosztályú labdarúgó egyesület fenntartása óriási összegeket emészt fel éves szinten. Azt pedig kijelenteni, hogy bármelyik másodosztályú magyar focicsapat biztosan a közvetlen élvonalban tud maradni az elkövetkező tizenöt évben – merész vállalás” – teszi hozzá kisalfold.hu.

2021.06.04 11:35:40

Labdarúgó NB II MALONYAI PÉTER

A Vasas elnöke feljelenti klubját, a csapat nem játszhat otthon, az adósság örök…

2021.05.26 21:43:36

Labdarúgó NB II CS. P.

A megdöbbentő kép a múlté: a szatmári falu polgármestere eltakaríttatta a sportterepre hordott hulladékot

2021.05.21 11:38:25

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

A Loki nem roppant össze és aranyérmes lett • Remekelt a Pécs és az Ajka • A Kaposvár az NB I után a másodosztályból is kiesett.