nemzetisport.hu 2014.03.29 12:46 Frissítve: 2015.03.30 02:24

NB II: 600 milliós állami stadionfejlesztés Gyirmóton

Hatszázmillió forintos állami támogatással felújítják az NB II-ben 8. helyen álló Gyirmót FC Győr stadionját.

A gyirmóti stadion (Fotó: magyarfutball.hu)

 

„A magyar kormány a gyirmóti focicsapat sportlétesítmény-fejlesztéséhez 600 millió forinttal támogatja az idei esztendőben – írja a márciusi győri önkormányzati közgyűlésre hivatkozva a kisalfold.hu – Hivatalosan a támogató az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a támogatás kedvezményezettje pedig a győri önkormányzat.”

A cikk kifejti, hogy első körben az irodai, szociális helyiségeket, öltözőket tartalmazó főépület újítják fel, második ütemben megépítik a centerpálya északkeleti (Ménfői úti) lelátóját, majd végül a tétmérkőzéseknek otthont adó pálya délnyugati lelátóját.


Az állami támogatási összeg a második és harmadik ütem megvalósítására teremt lehetőséget; az első ütemet a Gyirmót FC Kft. saját beruházásában valósítja meg. A jogerős építési engedélyek rendelkezésre állnak.

Az ügylet részeként a győri önkormányzatnak 15 évig biztosítania kell a létesítmény üzemeltetését. „A sportcélú fenntartást, üzemeltetést bérleti konstrukcióban lehet megvalósítani” – olvasható a közgyűlési előterjesztésben.

„Bár a gyirmóti focicsapat tulajdonosa, a Horváth család a megye egyik leggazdagabb famíliája, nem szabad elfelejteni, hogy egy másodosztályú labdarúgó egyesület fenntartása óriási összegeket emészt fel éves szinten. Azt pedig kijelenteni, hogy bármelyik másodosztályú magyar focicsapat biztosan a közvetlen élvonalban tud maradni az elkövetkező tizenöt évben – merész vállalás” – teszi hozzá kisalfold.hu.

2022.06.26 10:44:00

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER, SZABÓKY ZSOLT

Diósgyőri csillagok a Hátsó füves futballmentő túrán: „Ha a füzéri meccsel tehetünk azért, hogy több gyerek focizzon itt, már megérte.”

2022.05.28 08:45:57

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER, SZABÓKY ZSOLT

Hátsó füves futballmentő túra: kilenc év után támadt fel Makkoshotyka, Pisont István a helyi cigány közösségnek is üzent.

2022.05.21 06:45:31

Labdarúgó NB II GAJDÁCS PÁL

Lukács Raymond találata döntött, a lila-fehérek maradtak benn a másodosztályban.

2022.05.21 06:45:31

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Az első negyedórában szerzett gól győzelmet eredményezett a Fejér megyei együttes számára.