Felkészülés: kikapott a DVTK a Karlsruhétől

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.10. 00:01
null
Hiába szerzett vezetést a Diósgyőr Molnár Gábor révén, a Bundesliga 2-es csapat fordított és nyert (Fotó: dvtk.eu)
Hiába szerzett vezetést a labdarúgó NB II-ben szereplő Diósgyőr Molnár Gábor révén, a német másodosztályban szereplő Karlsruhe fordított, és 2–1-re megnyerte a Spanyolországban rendezett téli felkészülési meccset.

 

Ellentétes félidőket hozott a DVTK első spanyolországi felkészülési mérkőzése a Bundesliga 2-ben szereplő Karlsruhe ellen. Az első játékrészben inkább a DVTK akarata érvényesült, a vezetést is sikerült megszerezni a piros-fehéreknek, míg a második félidőben a (bajnoki főpróbájukat tartó) németek birtokolták többet a labdát, és végül meg is fordították a mérkőzést – adta hírül a Diósgyőr hivatalos oldala. „Egy teljesen más felkészültségi állapotban lévő csapattal találkoztunk, hiszen a Karlsruher SC jövő héten már bajnoki mérkőzést játszik. Ennek ellenére az első félidőben a kapusunknak egyet kellett védeni, mi több veszélyes és ígéretes támadást vezettünk, és meg is tudtuk szerezni a vezetést. A második félidőre Bárdos Bence kivételével kicseréltünk mindenkit, az a játékrész is jól indult, rögtön egy jó helyzettel nyitottunk, de utána sajnos belehibáztunk és ki tudott egyenlíteni az ellenfelünk. Ezt követően több helyzetet is kialakított a német csapat, a vezetést is megszerezték, a második félidő alapján pedig megérdemelten nyerték meg a találkozót. Ez volt az első edzőmérkőzésünk és a célnak tökéletesen megfelelt. Megy tovább a felkészülés, hétfőn edzünk, kedden pedig egy belga csapattal találkozunk" – értékelt a meccs után Kondás Elemér vezetőedző.

NB II-ES CSAPAT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Karlsruher SC (német II.)–DVTK 2–1
Estepona (Spanyolország)
A DVTK összeállítása
DVTK I. félidő:
Póser – Eperjesi, Hegedűs, Szatmári, Bárdos – Molnár G., Oláh, Zsolnai – Kocsis D., Horváth Z., Jurek. II. félidő: Danilovic – Polgár, Karan, Szűcs K. – Kispál, Zsemlye, Lukas, Németh M., Bárdos – Csatári, Hornyák. Vezetőedző: Kondás Elemér
G: Molnár G. (41.)

A DVTK FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
január 9., vasárnap
Edzőtábor: Estepona (Spanyolország), január 3-15.
Felkészülési mérkőzések
Spanyolországban
január 9., vasárnap

Karlsruher SC (német II.)–DVTK 2–1
január 11., kedd

15.30: KMSK Deinze (belga II.)–DVTK
január 14. péntek
15.30: Waasland-Beveren (belga II.)–DVTK
Itthon
január 19., szerda
DVTK–Békéscsaba 1912 Előre
január 23., vasárnap

Soroksár SC–DVTK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik