MTI/B. D. K. 2021.01.08 14:23 Frissítve: 2021.01.08 15:12

Angyalföld: Vasas-várossal és újabb elnöki ciklussal tervez Markovits László

Markovits László, a Vasas Sport Club elnöke az idei tisztújító küldöttgyűlésen ismét elindul a posztért, és szeretné, ha a Fáy utcai sporttelep területén megvalósulna a Vasas-város.

 

Markovits László ismét elindul a Vasas SC elnöki posztjáért (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

A sportvezető a klub honlapjának adott évindító interjúban arról beszélt, hogy ugyan a futballstadion fenntartása az anyaegyesülettől átkerült a Vasas FC-hez, a szervezet központjában, a Fáy utcában további fejlesztéseket szeretnének megvalósítani.

„A Vasas-város vagy, ahogy mi hívjuk, a Vasas-park lépésenkénti kialakítására gondolok, a Béke utca és a Fáy utca sarkához eső területen. Tervben van ide egy 3000 fős, nemzetközi mércének is megfelelő sportcsarnok létesítése, melyet többek között a Magyar Röplabdaszövetséggel közösen tudnánk kihasználni" – nyilatkozta Markovits. Hozzátette, szeretnének új felületeket létrehozni a küzdősportoknak, és egy Faragó Tamás nevét viselő uszoda „sem mutatna rosszul”.

„Nemcsak a vízilabda-hagyományok miatt, hanem mert a folyamatosan fejlődő paraúszó és úszószakosztályunk is megérdemelne egy saját otthont" – fogalmazott.

Markovits emlékeztetett, a magyar bajnok röplabdacsapat otthona, a Folyondár utcai sporttelep is felújításra szorul, míg a Pasaréti Sportcentrum kapcsán az önkormányzattal és a környékbeli lakók bevonásával készült egy konszenzusos beépítési koncepció, amely reményeik szerint eredményezheti a szabályozási terv idei módosítását. Ezt követően kezdődhet a további beruházások előkészítése, elsősorban a kosárlabda és a vívósportág feltételeinek javítása érdekében.

Arra a kérdésre, hogy az idén esedékes elnökválasztáson is elindul-e a klubot 2002 óta vezető Markovits, kijelentette, nem kérdés, hogy szeretné folytatni.

„Tizenkilenc év után azonban nyilvánvaló, hogy új impulzusokra van szükségem, ezért kicsit más vezetési modellben gondolkodom. A mostani elnöki ciklusban szisztematikus munkával sikerült felépíteni egy jól és eredményesen működő struktúrát, aminek köszönhetően gördülékeny az operatív munka, ezáltal jóval kevesebb múlik egy személyben az elnökön, a napi feladatokra megvan a csapatom, amelynek tagjai a meghatározott keretek között képesek önállóan is magas szinten képviselni a saját területüket" – mondta a sportvezető.

2021.03.03 00:11:24

Labdarúgó NB II MÁDI JÓZSEF

Második tavaszi sikerét aratta a másik Tisza-parti együttes, a Szolnok ellen.

2021.03.03 00:20:18

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

Amikor már mindenki elkönyvelte a gól nélküli döntetlent, a 93. percben jött a középpályás, és eldöntötte a három pont sorsát.

2021.03.03 00:31:31

Labdarúgó NB II HORVÁTH GÁBOR

Hazai bravúrral zárult a Loki bakonyi vendégjátéka.

2021.03.03 00:39:00

Labdarúgó NB II FERENCZ NORBERT

Közelebb álltak a vendégek a győzelemhez, de nagyot küzdöttek a végén a somogyiak.

2021.02.28 23:58:25

Labdarúgó NB II F. B., P. Gy.

Megszakadt a Gyirmót győzelmi sorozata • A Szeged legyűrte a Szolnokot • Hátrányból szerzett három pontot a Soroksár.