nemzetisport.hu
2017.07.20 15:31 Frissítve: 2017.07.21 16:14

Vasas: megkapta a játékengedélyt a cseh hátvéd

A labdarúgó NB I-ben szereplő Vasas a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megkapta a játékengedélyt a júniusban szerződtetett Vít Benes.

 

Mint ismert, a piros-kékek hosszú távú szerződést kötöttek a cseh légióssal, aki az első vizsgálatokon megfelelt. Később, a tüzetesebb vizsgálatok során Benes azonban bevallotta, tizenöt évvel ezelőtt súlyosabb operáción esett át (14 évesen kivették az egyik veséjét), ami miatt sokáig nem kapott játékengedélyt a magyar élvonalba.

A Vasas csütörtökön bejelentette, Benes egyedi elbírálás alapján most megkapta a magyarországi játékengedélyt, ezzel minden akadály elhárult, így a 28 éves játékos pályára léphet – igaz, a klub honlapja megjegyzi, Benes megsérült a szerdai, III. kerületi TVE elleni felkészülési mérkőzésen, ami miatt kivizsgálás vár rá.

A Vasas azt is bejelentette csütörtökön, hogy egy évre kölcsönvette az MTK-tól Vogyicska Bálintot. A 19 éves középpályás játékjogát 2018 nyarán „egy nem teljesíthetetlen összegért” meg is vásárolhatja az angyalföldi klub. Vogyicska vasárnap már pályára is léphet a Balmazújváros elleni idegenbeli bajnokin.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASASNÁL
Érkezők: Vít Benes (cseh, FK Jablonec – Csehország), Lubos Kamenár (szlovák, Slask Wroclaw – Lengyelország), Jan Simunek (cseh, Dukla Praha – Csehország)
Kölcsönbe érkezők: Vogyicska Bálint (MTK)
Kölcsönből visszatérők:
Czingráber Máté (BFC Siófok, ?)
Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Bognár István (Ferencváros), Hidi Patrik (Honvéd, szabadon igazolható), Iszlai Bence (Haladás, szabadon igazolható)
Távozók: Borvető Áron (Vác FC), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia, szabadon igazolhatóként), Novák Csanád (gyirmóti kölcsön után Mezőkövesd), Osváth Attila (debreceni kölcsön után Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók: –

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Vukasin Polekszics (montenegrói, Békéscsaba)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Ádám Martin
(Puskás Akadémia), Berecz Zsombor (Dinamo Zagreb – Horvátország), Manjrekar James (kanadai), Mahir Saglik (török)

2022.09.22 09:05:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

1922 – Elsősorban Szűcs János elnök érdeme, hogy kinőhetett a földből.

2022.09.19 22:34:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mérkőzést Szepesi György közvetítette a rádióhallgatóknak, s a lefújás után felvetette, hogy akkor lesz igazán esélyünk a kupákban, de főképp a BEK-ben, ha egy vagy legfeljebb két csapatba tömörítik az ország legjobb futballistáit.

2022.09.18 15:20:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő Bicske otthonában lépett pályára a címvédő Ferencváros.

2022.09.16 23:06:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Szűnjön meg ez a jelenlegi rendezetlen állapot.

2022.09.13 08:46:25

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A 110 esztendeje született világklasszis csatár 1937-ben felejthetetlent produkált a Hungária úton.