T. I. 2020.02.13 19:52 Frissítve: 2020.02.13 20:27

Újpest: pályaválasztói jogot cseréltek a Kaposvárral

Az Újpest FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy egyezségre jutottak a Kaposvári Rákóczival, az MLSZ pedig szintén áldását adta az ügyre, így a két klub felcseréli a labdarúgó NB I 22. fordulójára kiírt Újpest–Kaposvár találkozó pályaválasztói jogát. A lila-fehéreknek így nem kell ideiglenes otthont keresniük a meccsre a gyepproblémák miatt „bezárt” Szusza Ferenc Stadion helyett erre a mérkőzésre. Igaz, az előzetes információk szerint másik két bajnoki helyszíne továbbra is kérdéses.

Kire Risztevszki, Ádám Martin és Beliczky Gergő összecsapása az őszi Kaposvár–Újpesten (Fotó: Lang Róbert – Somogyi Hírlap)

 

Mint ismert, az Újpest Mol Fehérvár FC elleni bajnoki meccse után az MLSZ versenybizottsága úgy döntött, a Szusza Ferenc Stadion gyepszőnyege jelenleg nem alkalmas a játékra, ezért – a hiányosságok felszámolásáig – nem engedélyezi mérkőzések megrendezését a Megyeri úton. Emiatt új helyszínt kellett keresni a derbinek, amelyet az Újpest és a Ferencváros közös kérésére a szövetség elhalasztott. Ezt követően a lila-fehér együttes a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén Budapesttől 170 kilométerre, Szegeden fogadta a Mol Fehérvárt (0–0).

 
A Szusza Ferenc Stadion alkalmatlan az NB I-re, az FTC-t sem fogadhatja ott az Újpest
Elhalasztják az Újpest–Ferencváros derbit – hivatalos
Már a Fehérvár elleni bajnoki előtt jelezték, nem lett teljesen kész a pálya
Budapesttől 170 kilométerre fogadják a kupában a Fehérvárt
Műfű nélkül nem megy?! Ez történt a Megyeri úti pályával

A klub kommunikációja, illetve a kivitelező Garden Group ügyvezetője által a Nemzeti Sport Online-nak elmondottak szerint Zsótér Donáték a márciusi válogatott meccsek miatti szünet után, azaz április legelején térhetnek haza. Az alvállalkozó akkorra készülhet el a korábban elmaradt műszálbefűzéssel a Szusza-stadionban.

Az viszont nyitott kérdés volt eddig, hogy mi lesz az áprilisig még esedékes három hazai bajnokival, a Kaposvár, a Puskás Akadémia és a Paks elleni találkozóval. A klub mostani közleménye szerint a háromból egy meccs megoldódott: a 22. fordulóban vendégként, Kaposváron lép pályára az Újpest, cserébe pedig a 2019–2020-as idény utolsó körében a Kaposvár látogat majd az Újpesthez – utóbbi klub reményei szerint már ténylegesen a Megyeri útra.

Az újpestiek várhatóan hasonló megoldásra törekszenek a Puskás Akadémiával és a Pakssal is, ugyanis – mint korábbi közleményükben jelezték – hiába vették fel a kapcsolatot több budapesti és környékbeli csapattal is, egyelőre nem sikerült olyan pályát találniuk, amely ne lenne túl leterhelt, vagy hitelesíthető lenne NB I-es meccsekre a következő hetekben.

A lila-fehérek az idényben egyszer már játszottak Kaposváron, és 3–2-re nyertek a november 2-ai bajnokin.

Az szintén kérdés, hogy az elhalasztott Újpest–Ferencváros derbit mikor és hol pótolhatják.

2021.09.25 20:39:20

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szinte minden az Újpest ellen szól tehát, mégsem javasoljuk, hogy mindenki feltegye a házát a Fradi győzelmére.

2021.09.25 13:16:18

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Az első félidőben a felcsúti csapat állt közelebb a gólszerzéshez, majd Van Nieff piros lapja után is megtartotta az ikszet.

2021.09.25 13:16:18

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Horváth Ferenc csapata hatgólos mérkőzést nyert meg Csertői Aurél legénysége ellen.

2021.09.25 13:16:18

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

De legfőképpen az, hogy a Mezőkövesd több ziccer mellett egy büntetőt is elhibázzon a kék-fehérek otthonában.