Újabb futballabszurd: Kollert már megint felmentették a munka alól...

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2014.05.09. 21:02
null
A házi gólkirály Koller felépült, ám ismét felmentették (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Az ebben a szezonban 12 NB I-es góljával a házi góllövőlistát vezető Koller Krisztiánt áprilisban, a sérülése idejére felmentette klubja, a PMFC a munkavégzés alól. Azóta felgyógyult, teljes értékű munkát végzett, a hétvégén már játszani is szeretett volna, amikor egy érdekes születésnapi „ajándékkal" lepte meg a baranyai klubvezetés...

A PMFC középpályása, Koller Krisztián a hét elején arról nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak, hogy felépült korábbi sérüléséből, teljes értékű munkát végez, és a hétvégén már van esély a játékára is. Ma az iránt érdeklődtünk nála, hogy valóban vállalni tudja-e a játékot a Mezőkövesd elleni találkozón.

„Az egészségemet illetően teljesen rendben vagyok, nem rajtam múlik, hogy nem léphetek pályára. Feleki Attila ügyvezető ugyanis szerdán arról tájékoztatott, hogy az U21-es csapathoz irányítanak, és erről ma írásbeli tájékoztatást is kaptam” – fogalmazott a Nemzeti Sport Online mai megkeresésekor Koller, akit egy hónapon belül másodszor mentett fel a klubja a munkavégzés alól. Korábban, még április elején a sérülése időtartamára mentették fel.

„Alulírott Feleki Attila, mint a PMFC Sport Kft. Sportszervezet vezetője a következőkről tájékoztatom – idézte Koller a klubtól kapott hivatalos értesítést. – A PMFC Sport Kft. többségi tulajdonosának ügyvezetője elemezte a klub hosszú távú pénzügyi érdekeit, erről tájékoztatott, mint ügyvezetőt, ez alapján az alábbi döntés született: a PMFC felnőtt labdarúgócsapatánál a munkavégzési kötelezettsége alól felmentem. A sportszervezet döntése értelmében önt a PMFC U21-es csapatához irányítom, és utasítom, hogy munkáját ezentúl az U21-es labdarúgócsapatánál végezze. Értelemszerűen az U21-es csapathoz köthetően végezze munkáját az öltözés vagy egyéb kérdésekben kizárólag. Kérem a fentiek szíves tudomásulvételét.”

Ehhez talán már csak annyit fűzhetnénk hozzá, amolyan keltezés gyanánt, hogy magyar labdarúgás, 2014.

Részletes szövegelemzésbe nem is bocsátkoznánk, mert önmagukért beszélnek a sorok, de a magunk részéről nem igazán értjük, hogy akkor ki elemzett mit, kinek adott erről tájékoztatást, hány ügyvezető van Pécsen („a többségi tulajdonos ügyvezetője... tájékoztatott, mint ügyvezetőt”) és a pénzügyi helyzethez mi köze van Koller Krisztián munkavégzésének. Nem csak mi nem értjük a kialakult helyzetet...

„Azért vagyok meglepve, mert korábban azt kérte a klub, hogy tegyek meg mindet a gyógyulásom érdekében. Én mindent megtettem, felépültem és úgy készültem, hogy hétvégén már játszhatok is. Jelen állás szerint azonban erre nem lesz lehetőségem, és ahogy most állnak a dolgok, én azt a következtetést vonom le, hogy a jelenlegi vezetés mellett erre nekem már nem is lesz lehetőségem” – nyilatkozta Koller, akit először azt követően függesztettek fel a munkavégzés alól, hogy nem volt hajlandó meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését. Ráadásul azóta kétszer meg is büntette őt a klubvezetés (egyszer a többiekkel együtt, amikor a csúszó fizetések miatt elmaradt egy edzés, másodszor pedig azután, hogy a sajtóban megjelent felmentéséről szóló hír).

A középpályás egyébiránt éppen csütörtökön ünnepelte a 31. születésnapját, a klubtól kapott „ajándékot" alighanem sosem fogja elfelejteni.

Ugyanakkor nem csak neki van vitás ügye a klubbal, tegnap Márton Gábor edző jogi képviselője beszélt arról, hogy az MLSZ-hez fordultak, mert a szakembernek tartozik a PMFC.

Ezek után aligha Koller az egyetlen, aki nem látja a jövő(jé)t Pécsen...

LABDARÚGÓ NB I, 28. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezetők
Május 9., péntek
19.00
MTK Budapest–Puskás Akadémia FC 2–1
Solymosi Péter
Május 10., szombat
14.00
Ferencvárosi TC–Diósgyőri VTK (tv: Duna)
Kassai Viktor
16.00KTE-Phoenix Mecano–Lombard Pápa TFCBecséri Dániel
16.00
Pécsi MFC–Mezőkövesd-Zsóry (tv: Sport 1)
Vad II István
18.00Videoton FC–Kaposvári Rákóczi (tv: Sport 1)Farkas Ádám
20.00Debreceni VSC-Teva–Újpest FC (tv: Sport 1)Erdős József
Május 11., vasárnap
16.30Győri ETO FC–Budapest Honvéd (tv: M1)
Iványi Zoltán
18.30
Szombathelyi Haladás–MVM-Paks (tv: Sport 2)Németh Ádám
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik