A 12 gólos Kollert a PMFC felmentette a munkavégzés alól

Vágólapra másolva!
2014.04.08. 19:29
null
Kérdés, láthatják-e még a szurkolók a pécsiek piros-fekete szerelésében Koller Krisztiánt (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A Pécsi MFC labdarúgócsapata felmentette a munkavégzés alól az együttes legeredményesebb játékosát, a 12 góljával a házi góllövőlistát vezető, az NB I góllövőlistáján ötödik helyen álló Koller Krisztiánt  – a jelenleg sérüléssel bajlódó középpályás a Nemzeti Sport Online érdeklődésére megerősítette a hírt. Elmondta, addig mentették fel a munkavégzés alól, amíg nem gyógyul fel a sérüléséből.



A pecsiujsag.hu beszámolója szerint a PMFC legeredményesebb játékosa, Koller Krisztián a jövőben még a csapat öltözőjébe sem teheti be a lábát, miután nem hosszabbította meg lejáró szerződését. A baranyai honlap arról is ír, hogy a játékosokat a múlt heti edzéselmaradás miatt – amint arról a Nemzeti Sport Online elsőként beszámolt, a futballisták elmaradt fizetéseik miatt tiltakoztak – 150 ezer forintra megbüntette a klub. Koller az NSO-nak ma este saját ügyében nyilatkozott.

„Nem tudom, honnan származik az információ, hogy nem léphetek be a klub öltözőjébe, mert én senkivel sem beszéltem, de igaz a hír – erősítette meg a PMFC középpályása, a 12 gólos Koller Krisztián. – Pénteken beszélgetésre invitált Matyi Dezső tulajdonos, tett egy szerződéshosszabbítási ajánlatot, hiszen nyáron lejár a megállapodásom. Azt mondta, 72 órám van, hogy eldöntsem, elfogadom-e az ajánlatot. Ezt követően szombaton Pápán sajnos megsérültem, bokaszalag-szakadást szenvedtem, hétfőn pedig ismét találkoztam a tulajdonos úrral, és elmondtam neki, hogy jelenleg nem tudom elfogadni az ajánlatot. Ezután közölte velem, hogy felmentenek a munkavégzés alól, amíg nem gyógyulok fel teljesen a sérülésemből, később ezt írásban is megerősítette a klub.”

Adja magát a kérdés, hogy ez mit is jelent pontosan.

„Azt, hogy nem látogathatom a PMFC rendezvényeit, nem szállhatok fel a csapatbuszra, hogy elkísérjem a gárdát az idegenbeli mérkőzésekre, nem léphetek be az öltözőbe sem. Emellett mindent meg kell tennem a gyógyulásom érdekében. Ez előreláthatóan négy-öt hetet jelenthet, de jó esetben talán kevesebbet. Én eddig is mindent megtettem a csapatért, az ősszel szakadással a combhajlítómban is pályára léptem, szóval nem is lehet kérdés, hogy mielőbb szeretnék visszatérni és segíteni a társakat. Nem vagyok régóta NB I-es játékos, nem tudom megmondani, hogy ez az eljárás mennyire számít általánosnak, normálisnak. Számkivetettnek érzem magamat, de nem tehetek mást, elfogadom a helyzetet, járok a gyógykezelésekre, és igyekszem mielőbb felépülni" – nyilatkozta az NSO-nak Koller.

Nos, ami a PMFC eljárását illeti – miszerint a klubbal nem hosszabbító játékost még az öltözőbe sem engedik be –, a baranyai klubnál nem Koller az első, akivel ez megtörténik, korábban a Pécsről Pápára igazoló, azóta már a Lech Poznanban játszó Lovrencsics Gergő is így járt. De hallottunk már hasonlót fővárosi klubok háza tájáról is, legutóbb például Újpestről...

Hogy ez „mennyire normális”, azt döntse el mindenki maga, mindenesetre meglehetősen érdekes, hogy a Pécs kulcsjátékosa, a 12 góljával az NB I ötödik legeredményesebb futballistája nem szállhat fel a klub buszára, nem léphet be az öltözőbe se, azok után, hogy a pályán eddig mindent megtett a csapat sikereiért.

A PMFC-ben nevelkedő, de aztán kalandos utat bejáró Koller egy éve, nem sokkal a 30. születésnapja előtt mutatkozhatott be Pécsen az NB I-ben. Vajon látják még őt a szurkolók a piros-feketék szerelésében?

„Nem látom a jövőt. Vannak megkeresések, nyáron lejár a szerződésem. Most nagyon jó a csapat, a szurkolókkal is elfogadtattam magamat, pécsi vagyok, minden ideköt, de ha váltani kell, akkor váltani kell..." – fogalmazott Koller.

Ismerve a jelenlegi, bizonytalannak tűnő pécsi helyzetet (mint ismert, a klub tulajdonosa, Matyi Dezső decemberben bejelentette, nem finanszírozza tovább a klubot, de aztán mégsem távozott a PMFC-től), nem meglepő, hogy a középpályás nem fogadta el a klub hosszabbítási ajánlatát. Ugyanakkor Koller azt is elmondta, a vezetőség februárig rendezte a felé fennálló tartozásokat, így most valóban nincs más dolga, mint hogy mindent megtegyen a gyors felépülése érdekében, hogy újra munkára jelentkezhessen.

Koller Krisztián első gólja a Győr ellen (Győr–Pécs 2–5)

Koller Krisztián első gólja a Kaposvár ellen (Pécs–Kaposvár 3–1)...

...majd a második

Koller második gólja a DVSC-Teva ellen (Pécs–Debrecen 2–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik