Siófok: bennmaradás és rutinszerzés a kölcsönadott FTC-csatár célja

Vágólapra másolva!
2013.01.25. 08:01
Tavasszal a kiesőjelölt Siófoknál szerezne még több élvonalbeli rutint a Ferencváros kölcsönadott labdarúgója, Máté János, aki egyszersmind góljaival segítené hozzá a bennmaradáshoz a Balaton-partiakat.

„A szezon utolsó edzése után leültünk beszélgetni Ricardo Moniz vezetőedzővel és segítőjével, Máté Csabával – mondta a nemrég fél esztendőre a Siófokhoz kölcsönbe szerződő Máté János a Nemzeti Sportnak. – Ragaszkodtak hozzám, nem akartak eladni, pedig jó néhány közvetlen vetélytárs is megkereste a klubot. Abban maradtunk, hogy a fejlődésem érdekében eligazolok kölcsönbe, hiszen Siófokon biztosan sokkal többet játszom majd, mint a Fradiban. Az ősszel összesen nyolc mérkőzés jutott nekem, de csak háromszor lehettem kezdő, s egy gólt szereztem, a Pápa ellen."Máté János a Nemzeti Sportnak. – Ragaszkodtak hozzám, nem akartak eladni, pedig jó néhány közvetlen vetélytárs is megkereste a klubot. Abban maradtunk, hogy a fejlődésem érdekében eligazolok kölcsönbe, hiszen Siófokon biztosan sokkal többet játszom majd, mint a Fradiban. Az ősszel összesen nyolc mérkőzés jutott nekem, de csak háromszor lehettem kezdő, s egy gólt szereztem, a Pápa ellen."

S ha már gól(ok): az előző idénybenaz NB II Nyugati csoportjában a Videoton II-ből gólkirályi címet szerző csatár (17-ig jutott) találataira rendkívül nagy szükség lesz a sereghajtó Siófoknál.

„A lehető legtöbb góllal segíteném a csapatot a tavasszal – így a támadó. – Roppant nehéz helyzetben vagyunk, tíz pont választ el minket a már bennmaradó Pécstől. Ezzel együtt hiszünk abban, hogy alattunk húzzák meg a vonalat."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik