MTI, P. K. 2021.08.04 11:09 Frissítve: 2021.08.04 11:39

Puskás-Suzuki-kupa: ez volt a Puskás Akadémia előnye az igazgató szerint

Liszkai Dezső, a Puskás Akadémia akadémiai igazgatója az M1 aktuális csatornának értékelte az U17-es Puskás-Suzuki-kupa tapasztalatait. Mint ismeretes, a Puskás Akadémia első alkalommal nyerte meg a tornát.  

A Puskás-Suzuki-kupa-győztes felcsúti akadémisták (Fotó: Árvai Károly)

 

Liszkai Dezső, a Puskás Akadémia akadémiai igazgatója az M1 aktuális csatornának elmondta: a torna megszervezése általában nyolc-tíz hónapot vesz igénybe, a járványhelyzet miatt viszont ezúttal másfél-két hónapjuk volt erre. Ugyanakkor kiemelte: Magyarországon előnyt jelentett a riválisokkal szemben, hogy a járványügyi helyzet megoldásának köszönhetően már lehetett dolgozni.

 
Ígéretes generáció nyerte meg a Puskás–Suzuki-kupát

A többi országban nem tudtak edzeni ennyit, tehát mi egy picit lépéselőnyben voltunk, ami a csapatjátékunkon látszott is, mellette pedig a különböző fizikai mutatókban is érvényesült, hogy végig tudtuk dolgozni az elmúlt másfél évet” – nyilatkozta Liszkai Dezső.

Az akadémia igazgatója a torna tanulságaként kiemelte: a csapatjáték leegyszerűsödött, az együttesek sokkal kevesebb időt és teret hagynak a riválisoknak.

„Mindenki szeretné a saját játékát ráerőltetni a másikra, megnőtt azoknak a párharcoknak a száma, amit direkt kiharcolnak, kierőszakolnak a csapatok pont azért, hogy a labdát meg tudják szerezni. Emellett felgyorsult a játék, és sokkal rugalmasabbak lettek a posztok. A végleges konklúziót csak most vonjuk majd le, ha összeáll a kis szakmai csapatunk, akkor elemezzük a mérkőzéseket, és amiket tapasztalatként levonunk, azokat azonnal megpróbáljuk beépíteni a képzési rendszerünkbe.

Liszkai Dezső név szerint kiemelte Gruber Zsombort és Kocsis Dominikot, akiknek a játékán meglátszott, hogy az NB III-as csapatban már kipróbálhatták magukat a felnőttek mezőnyében is, és így kortársaiknál tapasztaltabban, rutinosabban teljesítettek. Hozzátette: nem szeretne sok nevet kiemelni, de megvannak azok a jelöltjeik, akik hamarosan be fognak majd lépni a felnőttfutball világába.

Az igazgató hangsúlyozta: a torna jövőjét illetően optimistán tekintenek a folytatásra, és úgy készülnek, hogy 2022 pünkösdjén meg tudják rendezni a 15. Puskás Suzuki-kupát, amire már most megkezdték U17-es csapatuk felkészítését.

A Puskás Akadémia az idei torna csoportkörében a Bayern Münchent (2–0), az FK Csíkszeredát (5–1), majd az NK Osijeket (3–0), a döntőben pedig a Sporting CP-t (1–0) is legyőzte.. A házigazda felcsúti klub hetedszer volt döntős a rangos U17-es nemzetközi tornán, amelyen először bizonyult a legjobbnak.

 

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Most mondhatnám, reménykedjünk, hogy rendbe jön.

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Hűség, alázat, szorgalom, a csapatérdek mindenek előtt, ezek nem csak üres szavak egy közösség életében.

2021.09.19 09:35:33

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló)

Könnyed győzelmet aratott a Hatvan ellen a Ferencváros, Gavrics, Loncar és Gera Zalán is betalált.