Puskás Akadémia: Felcsúton tartotta focitáborát a Real Madrid – videó

Vágólapra másolva!
2019.07.01. 15:18
null
A Copa Almán szerepelt magyar csapat (Fotó: pfla.hu)
Idén a Puskás Akadémián rendezte meg a Real Madrid alapítványa hagyományos integrációs focitáborát, a Copa Almát (Lélek-kupa) – írja a pfla.hu.

A tizenháromszoros BEK- és BL-győztes Real Madrid alapítványa által életre hívott Copa Almán a cél egyes társadalmilag fontos értékek integrálása. Az idén nyolc nemzet (Azerbajdzsán, Bulgária, Magyarország, Oroszország, Spanyolország, Ukrajna, Románia és Portugália) kilencven nebulója nyerte el egy-egy érték (az önállóság, az egyenlőség, a csapatmunka, tisztelet, az önbecsülés, az egészségmegőrzés, a tolerancia, a felelősségvállalás és a motiváció) jelképes képviseletét.

Az utolsó nap zárásként került sor az értékelésekre, a végeredményt ugyanis nem a hagyományos módon, az eredmények alapján döntötték el, hiszen a tábor nem a győzelemről vagy vereségről szólt, hanem arról, hogy ki felelt meg legjobban a Real alapítványa által támogatni kívánt társadalmi értékeknek.

A záró napra ellátogatott a Real Madrid Alapítvány egyik vezetője, Rafael García Cortés (Fotó: pfla.hu)
A záró napra ellátogatott a Real Madrid Alapítvány egyik vezetője, Rafael García Cortés (Fotó: pfla.hu)

A pfla.hu beszámolója szerint a gyerekek a jókedvű mérkőzések után délután ügyességi vetélkedőn mutathatták meg tehetségüket a Puskás Akadémia Sport- és Konferencia-központjában. A záró napra ellátogatott a Real Madrid Alapítvány egyik vezetője, Rafael García Cortés is, a királyi klub egykori spanyol bajnok játékosa, aki 312 mérkőzésen lépett pályára a La Ligában. A Puskás Akadémia részéről Takács Mihály igazgató tartott köszöntő beszédet, aki kiemelte: boldogok, hogy ilyen sok különböző országból érkező ifjú labdarúgónak sikerült örömet szerezni, és lehetőséget nyújtani, hogy más kultúrába, így a magyarba is bepillantást nyerhessenek.

A PUSKÁS AKADÉMIA VIDEÓJA A FOCITÁBORRÓL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik