Puskás Akadémia: értékes tapasztalatokkal gazdagodtak Madridban

Vágólapra másolva!
2019.03.08. 13:13
null
Eredményes volt a Puskás Akadémia madridi látogatása (Fotó: pfla.hu)
Mint megírtuk, a Puskás Akadémia ificsapata felkészülési mérkőzésen 1–0-ra legyőzte a Real Madrid korosztályos együttesét. A királyi klub valdebebasi edzőközpontjában a felcsútiak fiataljai mellett a magyar klub szakemberei is értékes tapasztalatokkal gazdagodtak.

 

Tavaly októberben a PFLA igazgatója, Takács Mihály és Papp Bence nemzetközi igazgató folytatott tárgyalásokat Emilio Butraguenóval, a Real Madrid nemzetközi kapcsolatokért felelős főnökével: a felek ekkor állapodtak meg arról, hogy a királyiak az U19-es csapat szokásos madridi túrája alkalmával négy területen betekintést engednek a náluk folyó munkába.

A Puskás Akadémia hivatalos oldalán olvasható beszámoló szerint az edzéslátogatások mellett szakmai konzultációk színesítették a programot, emellett a szakemberek az erőnléti edzők, a fizioterapeuták és a korosztályos edzők munkájából is ízelítőt kaphattak a Valdebebasban töltött négy nap alatt, ráadásul az Atlético Madrid–Real Madrid ifi BL-mérkőzésre is eljutottak.

„A szakmai konzultáció során megszerzett tapasztalatainkból leszűrhettük, hogy a Puskás Akadémián 2014 óta folyó munka megállja a helyét bármely európai elit akadémiával való összevetésben, egyes területeken pedig a Real Madrid utánpótlásképzésével hasonló irányba haladunk. Mindez megerősített minket abban, hogy akadémiánk jó úton jár, és ezt nem kizárólag a keddi mérkőzés eredménye mondatja velünk” – összegezte a látogatást Papp Bence nemzetközi igazgató.

„Európa öt legerősebb bajnokságába a legtöbb játékos innen, Valdebebasból kerül, nekünk pedig lehetőségünk volt betekinteni abba napi szintű munkába, abba a struktúrába, azokba folyamatokba, amelyek mindezt lehetővé teszik – a legfiatalabb korosztályoktól kezdve egészen a Real Madrid Castilláig. Akadémiánk alapításától kezdve fennálló szakmai kapcsolatunk során talán most éreztük először, hogy olyan ajtók nyíltak ki előttünk, melyeket korábban csak távolról csodálhattunk.”

A teljes beszámolót elolvashatja a Puskás Akadémia hivatalos oldalán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik