DIGI Sport/Sport 24/K. B. 2021.04.16 11:11 Frissítve: 2021.04.16 11:14

Paks: Hahn álma az, hogy magára ölthesse a címeres mezt

A Paksi FC labdarúgócsapata remekül teljesít az NB I mostani idényében, hiszen öt fordulóval a bajnokság vége előtt a tabella negyedik helyen áll. A góllövőlistát jelenleg 18 találattal vezeti a klub saját nevelésű játékosa, Hahn János, aki a DIGI Sport híradójának többek között arról is beszélt, nagy álma teljesülne azzal, ha meghívót kapna a válogatottba.

Hahn János 18 gólnál jár az NB I-ben (Fotó: Mártonfai Dénes/Tolnai Népújság)

 

„Első a csapat! kezdte Hahn János a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek. – Azt gondolom, hogy olyan helyet érünk el, amelyre büszkék lehetünk az évad végén. Természetesen nézem, hogyan állok a góllövőlistán; szerencsére offenzív csapatban játszom, ott vagyok a kapu előterében, sok helyzetem van, és arra kell törekednem, hogy azokból minél többet értékesítsek.”

A szezonkezdet nem a Paks diadalmenetéről szólt; az együttes az első négy fordulóban csupán egy pontot szerzett, azután edzőváltás történt: Bognár György állt a gárda élére, aminek hatására a paksiak játéka sokat változott.

„Bognár György bizalmával együtt jobb játék és több gól jött, valamint az a fajta filozófia, amely az én szívemhez is közel áll; ez a titok″ – mesélte Hahn.

A csatár ebben az évadban megszerezte első mesterhármasát az NB I-ben, de a Puskás Akadémia ellen például négy találatig jutott. Az álma az, hogy magára ölthesse a címeres mezt.

„Ebben a szezonban jól megy a játék, ám úgy vélem, a válogatottságért hosszú távon kell hoznom ugyanezt a szintet, hiszen a nemzeti csapatban olyan labdarúgók szerepelnek, akik a nemzetközi porondon is letették már a névjegyüket. Nyilván álmodozom a meghívóról, reménykedem abban, hogy egyszer sikerül, azonban azt gondolom, mindennek megvan a maga ideje.”

A 26 éves sportoló szerződése 2024 nyaráig szól nevelőegyesületében, Pakson. Elmondta, idehaza nem igazolna másik klubba, de külföldre azért igen.

Az interjúról készült felvételt ITT tekintheti meg.

2021.05.09 14:22:40

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A tolnaiak ezúttal se tudtak nyerni idegenben a Kisvárda ellen, de övék a gólrekord a bajnokságban.

2021.05.09 14:16:29

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), VÉGH JÁNOS (percről percre)

Négyet kapott a DVTK • Mivel a Puskás Akadémia is nyert, a Vidi bronzérmesként zárja az idényt.

2021.05.09 13:59:59

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Már az első negyedórában eldőlt a találkozó. A Budafok nagy vereséggel búcsúzott az NB I-től.

2021.05.09 00:06:25

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szekrénycsontvázak helyett már hús-vér, sőt szombat este a 32. bajnoki aranyérmet ünneplő FTC futballistákról szóltak a hírek.