D. S. B. 2022.07.01 08:26 Frissítve: 2022.07.01 12:09

NB II: U21-es válogatott kapust igazolt a PMFC

A labdarúgó NB II legutóbbi kiírásában 11. helyen végző Pécsi MFC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a korábbi U21-es válogatott kerettag kapus, Kovács Péter a klub első nyári igazolása.

Kovács Péter Pécsen folytatja (Fotó: pmfc.hu)

A 22 éves, debreceni születésű kapus a Lokinál nevelkedett, s bár a DVSC első csapatában nem lépett pályára, alig 17 évesen bemutatkozott a DVSC II felnőttcsapatában, eközben pedig szerepelt a korosztályos válogatottakban és tagja volt Gera Zoltán szövetségi edző U21-es keretének is.

Kovács 2020 januárjában a másodosztályú Budaörshöz került kölcsönbe, amelyben a tavasz első hat fordulójában kezdőként kapott lehetőséget, de a pandémia miatt félbeszakadt a bajnokság – Kovács fiatal kora ellenére 27-szer védte a Budaörs kapuját, amely hatodik helyen zárta az idényt. Ezt követően a kapus a szintén NB II-es Szolnoki MÁV FC-hez igazolt, és a másodosztályban tíz, a Magyar Kupában egy mérkőzésen kapott lehetőséget, de a Tisza-partiak kiestek a harmadosztálya, ahová Kovács már nem követi a csapatot.

„Az előző fél évem nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Kevés lehetőséget kaptam, valamint a Szolnok búcsúzni kényszerült az NB II-től. Próbáltam pozitívan kezelni a helyzetet, de azt nem gondoltam volna, hogy lehetőségem lesz Pécsre igazolni" – mondta a klubváltásról Kovács Péter a pmfc.-hu-nak. „A Budaörssel és a Szolnokkal korábban többször vendégeskedtünk itt a bajnokságban. A mérkőzések által a Stadion utcát ismerem és a belváros hangulata szintén nagyon megtetszett” – tette hozzá Kovács Péter.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL
Érkezők:
Bohata Ádám
(Nagykanizsa – kölcsönből vissza), Keresztes Barna (Kozármisleny – kölcsönből vissza), Kovács Péter (Szolnoki MÁV FC)
Távozók
:
Adamcsek Máté (Nyíregyháza), Bíró Bence (MTK – kölcsönből vissza), Hursán György (Haladás), Króner Martin (Soroksár), Zsemlye Balázs (DVTK – kölcsönből vissza), Geiger Norbert (Tiszakécskei LC)

 

2022.08.13 11:29:18

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hét év és öt hónap után nyert újra élvonalbeli bajnokit a KTE, és már öt ponttal áll.

2022.08.12 19:19:57

Labdarúgó NB I BERECZKY BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Sokáig vezetett Debrecenben a Vasas, a hajrában egyenlíteni tudott a Loki – pontosabban csak egyenlíteni tudott.

2022.08.11 23:28:54

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

ALAPVONAL.Törőcsik András a Kádár-rendszerben vált futballistává, s a rezsim, ha nem is hangoztatta, nyilvánvaló volt, az őszinte zsenik helyett a kiszámítható, középszerű igazodókat részesítette előnyben.

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.