A Kisvárda megverte a Mol Fehérvárt, ismét listavezető

BODNÁR TIBOR (összefoglaló)BODNÁR TIBOR (összefoglaló)
Vágólapra másolva!
2022.08.28. 14:20
null
A Kisvárda legyőzte a Fehérvárt (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I 5. fordulójában a Kisvárda 3–1-re megverte odahaza a Mol Fehérvárt. Az előző szezonban második hazai csapat ezzel továbbra is őrzi veretlenségét, és visszaugrott a tabella élére.

LABDARÚGÓ NB I
5. FORDULÓ

Kisvárda–Mol Fehérvár FC 3–1 (Camaj 51., Makowski 56., Mesanovic 63., ill. Kodro 70. – 11-esből)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 2340 néző. Vezette: Bognár

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Érdemes volt figyelni a mérkőzés elejét, hiszen a két csapat legutóbbi két összecsapása közül tavaly decemberben a kisvárdain a 22. percben 2–0-ra, az idén áprilisi székesfehérvárin pedig a 12. percben 3–0-ra vezetett a Kisvárda. A két meccs közül csak a hazait tudta megnyerni a szabolcsi alakulat, az idegenbelin ötöt kapott a folytatásban, a Mol Fehérvár FC az egyik legemlékezetesebb fordítását produkálta azon a találkozón.

Április 2-án Claudiu Bumba szerezte a harmadik kisvárdai gólt, a háromszoros román válogatott középpályás háromévnyi szolgálat után most először tért vissza ellenfélként korábbi csapata otthonába. Ő egyike volt azon három futballistának – Marcel Heister és Kenan Kodro mellett –, aki a csütörtöki, Köln elleni kezdő tizenegyben nem szerepelt, a többiek játszottak az Európa-konferencialiga rájátszásának visszavágóján, vagyis Michael Boris vezetőedző alig változtatott valamit, ebből egyrészt arra lehetett következtetni, hogy kulcsembereinek többsége készen állt az e heti duplázásra, másrészt meg arra, hogy két vérbeli csatárt vetett be a német szakvezető.

Huszonkét perc elteltével nemhogy kettő vagy három, egyetlen gól sem született, helyzet is kevés alakult ki a kapuk előtt, a legnagyobb akkor, amikor Driton Camaj került a vendégvédelem mögé, de centerezése pontatlanra sikerült. Ekkorra az is kiderült, hogy más lefolyású meccs lesz ez, mint a két csapat legutóbbi két egymás elleni találkozása. A 24. percben Jasir Asani szembe találta magát a Fehérvár kapusával, Kovács Dániellel, aki lábbal védte a kisvárdai támadó nagy ziccerből leadott lövését. Anton Kravcsenkónak sem volt szerencséje a befejezéssel, az első fél óra végén fejjel kapura küldött labdáját Kovács Dániel ujjheggyel a lécre tolta. Ezzel a két nagy helyzettel a Kisvárda mindenesetre már jelezte, hogy érik a hazai gól.

(Fotó: Szabó Miklós)
(Fotó: Szabó Miklós)

És így is történt: az elsőnél Jasmin Mesanovic megtartotta a labdát, majd kitűnő ütemben szöktette vele Driton Camajt, aki olyan helyzetbe került, amelyet nem szokott elhibázni, míg négy perc múlva Jasir Asani kihasználta, hogy Artem Sabanov rossz ütemben próbálta meg szerelni, beadása után Rafal Makowskinak már igazán könnyű dolga volt a kapuba bólintania a labdát.

Hanem aztán Jasmin Mesanovic fejese! A bosnyák center visszakapta a kölcsönt Camajtól, és a balról érkező beadás után olyan erővel fejelte a labdát a jobb felső sarokba, hogy másnak lábbal is a dicsőségére vált volna így célozni. Úgyhogy a Kisvárda csak eljutott 3–0-s vezetésig (ezúttal is a mágikus tizenkét perc alatt, csak most nem a kezdéstől telt el ennyi idő, hanem az első és a harmadik gól között...), és már alig fél óra volt hátra, hogy ne éljen át hasonlókat, mint áprilisban Székesfehérváron.

Mindent egy lapra tett fel a Fehérvár (ekkor már szó sem volt a meccs elején tapasztalt óvatosságnak), két akción belül négy gólszerzési lehetősége is volt, a másodiknál pedig a VAR-osok kiszúrták, hogy Hej Viktor kezére pattant a labda, így jöhetett a tizenegyes, amelyet Kenan Kodro váltott gólra. Közelebb azonban már nem férkőzött ellenfeléhez a Fehérvár, sőt, Vida Kristopher növelhette volna a hazai előnyt, de első lövését blokkolták, a másodikat pedig Kovács Dániel hárította.

Maradt a 3–1 (a ráadásban Mario Ilievszki még a lécet is megdöngette), a Kisvárda immár tizenegy mérkőzés óta nem talált legyőzőre az NB I-ben, a Fehérvár pedig harmadik idegenbeli meccsét is elveszítette az idényben.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 5 3 2 13–7 +6 11
2. Ferencvárosi TC 3 3 8–1 +7 9
3. Kecskeméti TE 5 2 3 6–3 +3 9
4. Paksi FC 4 2 2 10–7 +3 8
5. Puskás Akadémia 5 1 3 1 5–4 +1 6
6. Mezőkövesd 5 1 2 2 8–9 –1 5
7. Zalaegerszegi TE 4 1 1 2 4–7 –3 4
8. Budapest Honvéd 5 1 1 3 6–12 –6 4
9. Vasas FC 5 4 1 5–6 –1 4
10. Debreceni VSC 5 4 1 7–9 –2 4
11. Mol Fehérvár 4 1 3 5–9 –4 3
12. Újpest FC 4 2 2 4–7 –3 2
NB I, 2022–23, 5. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Augusztus 26., péntek
Újpest–Paks 2–3
Újpest, Szusza Ferenc Stadion
Káprály Mihály
2596
Augusztus 27., szombat
Mezőkövesd–Vasas 1–1Mezőkövesd, Városi StadionFarkas Ádám
1500
Kecskemét–Zalaegerszeg 3–1 Kecskemét, Széktói StadionKarakó Ferenc1627
Debrecen–Puskás Akadémia 11
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
3803
Augusztus 28., vasárnap
Kisvárda–Mol Fehérvár 3–1Kisvárda, Várkerti StadionBognár Tamás
2340
Ferencváros–Budapest Honvéd 3–1Budapest, Groupama Aréna
Pintér Csaba10 213

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik