Kisvárda–Debrecen: izgalmas hajrát hozott a keleti rangadó

BODNÁR TIBOR (összefoglaló)BODNÁR TIBOR (összefoglaló)
Vágólapra másolva!
2022.07.31. 15:35
null
(Fotó: Molnár Péter/Hajdú-Bihari Napló)
A Kisvárda 2–2-t játszott odahaza a Debrecennel a labdarúgó NB I nyitó fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.

 

LABDARÚGÓ NB I
1. FORDULÓ
Kisvárda–Debreceni VSC 2–2 (Camaj 50. – 11-esből, Makowski 87., ill. Dzsudzsák 85., Bárány 90+3.)
Kisvárda,
Várkerti Stadion, 2870 néző. Vezette: Berke

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az NB I legkeletibb párharcával indult Kisvárdán az idény. Önmagában már ez pikantériát adott a DVSC szabolcsi látogatásának, és akadtak még további extrák: miként hat a Kisvárda teljesítményére, hogy csütörtökön még nemzetközi kupameccset játszott, miként sikerül Joao Janeiro, a korábbi kisvárdai edző bemutatkozása debreceni színekben, továbbá a válogatottbeli visszatérésre „ígérettel” rendelkező Dzsudzsák Balázs is fókuszba került.

Az egyből kitűnt, hogy a Loki csapatkapitánya mezszámot változtatott, a 19-est a spílereknek járó 10-esre cserélte, ennek megfelelően az ékek mögött futballozva próbálta osztogatni a labdát. Kisvárdai oldalon csütörtökhöz képest öt friss erőt vetettek be, bemutatkozott a kolozsvári CFR-től kölcsönvett, magyar útlevéllel is rendelkező kapus, Hindrich Ottó, továbbá Milos Vranjanin, a diósgyőri kölcsönjátékból visszatérő Lucas pedig 2020. február 13-án, a ZTE ellen (2–1) volt tagja legutóbb a kisvárdai kezdő tizenegynek. A visszatérésről a kisvárdai tábor sem feledkezett meg, a hazaiak 11-esének a 11. percben küldött üzenetet molinó formájában: „Üdv. itthon, Kapitány”. S bár Lucas hét éve valóban Kisvárdán van otthon, de a lakhelye még mindig Debrecen...

Addigra már vezethetett volna az előző bajnokság ezüstérmese, de Ötvös Bence lövése úgy pattant ki Gróf Dávidról, hogy Driton Camaj nem fért hozzá a kipattanóhoz. Ötvös közelebbről, tiszta helyzetből is próbálkozott, de elrontotta a kihagyhatatlannak tűnőt. Jasmin Mesanovic belsőzése után is emelkedtek már a magasba a kisvárdai kezek, de Jasir Asani beadása után a bosnyák center néhány centivel elvétette a bal felső sarkot, s eközben a másik oldalon a beívelések okoztak problémát, a társak elsősorban Sylvain Deslandes fejét keresték a magas labdával. Joao Janeiro nem várta meg a szünetet az első cserével, merthogy a már sárga lapos Kundrák Norbert könnyen megkaphatta volna a másodikat is, de Berke Balázs játékvezető megkegyelmezett neki – a portugál vezetőedző azonban nem, a további galibát megelőzve beküldte helyére Ferenczi Jánost. Amilyen mozgalmas volt az első félidő, annál többet érdemelt volna attól, mint hogy gól nélküli legyen az állás, emiatt elsősorban a kisvárdaiak tehettek maguknak szemrehányást.

A második játékrész elején aztán hamar összejött a gól. Miközben az ínyencek azon bosszankodtak, hogy Ötvös Bence sarokkal kapura továbbított labdája centikkel elkerülte a bal alsó sarkot (garantáltan az idény találata lett volna), a debreceni hívek a szünetben pályára küldött Gomes Sana első – közel sem – NB I-es megmozdulása miatt foghatták a fejüket: a bal oldali védő elvesztette a labdát Driton Camajjal szemben, majd le is rántotta a montenegrói válogatott szélsőt, a tizenegyest pedig a sértett váltotta gólra. A válasz Szécsi Márktól érkezhetett volna, de közeli fejese fölé szállt. Ugyan a Kisvárda játszott csütörtökön Ekl-meccset, mégis a Debrecen tartott már négy cserénél, mire a hazaiak először változtattak. Török László vezetőedző a meccs előtt elmondta, az elmúlt napokban mindenféle tudományos eszközt segítségül hívtak, hogy képben legyenek a játékosok fizikai és mentális állapotával, így a hazai kispadon nyilván tudták, mit miért tesznek. Az utolsó húsz percre jött is három várdai friss erő, előtte Dzsudzsák szabadrúgását és szögletét kellett megúsznia a házigazdának, hogy megóvja előnyét. A végére azonban elolvadt a fór, mert ugyan Hindrich Ottó korábban kétszer is nagyot védett (Dzsudzsák Balázs kapáslövése és csapattársa, Jaroslav Navrátil önveszélyes megoldása után), a vége előtt nem sokkal a 108-szoros válogatott gólra váltotta az általa kapura küldött és a kapusról kipattanó labdát.

Az őrült hajrának még nem volt vége: Rafal Makowski első kisvárdai góljával újra megvolt a kisvárdai előny, és úgy tűnt, az ötödik, Debrecen elleni hazai meccsét is megnyeri a legutóbbi ezüstérmes, amely azonban a végén elszámította magát, túlságosan is kinyílt, így a hosszabbításban egy másik cserejátékos, Bárány Donát révén egyenlített, és először gazdagodott ponttal Kisvárdán a Debrecen. 2–2

GÓLVIDEÓK ITT!

NB I, 2022–2023, 1. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
Július 29., péntek
Budapest Honvéd–Zalaegerszeg 0–1Budapest, Bozsik ArénaBogár Gergő
4084
Július 30., szombat
Kecskeméti TE–Vasas FC 0–0Kecskemét, Kecskeméti Széktói Stadion Erdős József2527
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1
Budapest, Szusza Ferenc StadionPintér Csaba3023
Július 31., vasárnap
Kisvárda–Debreceni VSC 2–2Kisvárda, Várkerti StadionBerke Balázs
18.00: Paksi FC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport+)Paks,Fehérvári úti StadionBognár Tamás
20.30: Ferencváros–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)Budapest, Groupama ArénaKarakó Ferenc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik