NB I: Ha a foci pontozásos sportág lenne... – Feczkó

Z. A., B. Z., B. B., T. N.Z. A., B. Z., B. B., T. N.
Vágólapra másolva!
2019.10.20. 08:29
null
A DVSC küzdelmes mérkőzésen szerezte meg a három pont (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB I 9. fordulójának csúcsmérkőzésén a Ferencváros 1–0-ra legyőzte az Újpestet. A Mezőkövesd és a Mol Fehérvár nem bírt egymással, a Puskás Akadémia gólgazdag meccsen múlta felül a Paksot, a DVSC emberhátrányban harcolta ki a győzelmet a DVTK ellen, míg a Kisvárda a Kaposvár, a Honvéd pedig a ZTE otthonából vitte el a három pontot. Lássuk, hogyan értékeltek a vezetőedzők!

 

PUSKÁS AKADÉMIA–PAKSI FC 4–2

– Ha nyer a csapat, minden rendben van. Vagy látott azért problémát is?
– Az eredménynek örülök – kezdte Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője. – A Paks ellentámadásra épített, nálunk egy ideig gond volt a középpályán a gyorsasággal. Fontos volt, hogy miután egy hibát követően hátrányba kerültünk, gyorsan egyenlítettünk.

– Egyik vendéggólnál sem volt olyan érzése, hogy esetleg baj lehet?
– Őszintén? Nem. Már a meccs előtt, az öltözőben, sőt, az utolsó edzésen is éreztem, hogy a srácok nagyon várják a meccset, igaz, az emberben ilyenkor van félelem, nehogy a nagy akarás rosszul süljön el. Van még miben előrelépni, egy ilyen meccsen öt-hat gólt is lehet szerezni.

– Mennyire foglalkoztatja, hogy már hat meccsből áll a veretlenségi sorozatuk?
– Ezt egyáltalán nem figyelem. Sokkal inkább a hibák vannak ott a fejemben, hogy mit kell kijavítani.

 

– Nem úgy kezdődött, hogy ez lesz a vége...
– Volt egy elképzelésünk, és jól is indult a találkozó, hiszen megszereztük a vezetést, ezt követően azonban gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek – sajnálkozott Tomiszlav Szivics, a Paksi FC vezetőedzője. – A második játékrész megint úgy kezdődött, hogy ajándékot adtunk, de abból is felálltunk. A hazaiak negyedik gólját inkább nem kommentálnám...

– Mi is úgy láttuk, sorra ajándékozzák a gólokat az ellenfélnek – nagy luxus ez...
– Nagyon nehéz elviselni, hétről hétre ez van. Erről egyértelmű, hogy beszélni kell házon belül, de már kezd unalmas lenni, hogy ez a téma.

– Mi volt az oka annak, hogy egyik góljuk után sem tudtak élni a lélektani előnnyel?
– Máskor is előfordult már, hogy megszereztük a vezetést, aztán öt perc alatt összehoztunk az ellenfelünknek egy gólt. Pedig, ha idegenben előnybe kerülsz, élned kell a lélektani előnnyel.

DEBRECENI VSC–DIÓSGYŐRI VTK 2–1

– Nagy kő esett le a szívéről?
– Nagyon nehéz találkozó után vagyunk, rendkívül feszültek voltunk, ahogyan a játékosokat, engem is nagyon megviselt az egymás utáni négy vesztes meccs – válaszolta Herczeg András, a DVSC vezetőedzője. – Óriási akarattal, elszántsággal játszott a csapat, sikerült hamar megszereznünk a vezetést. A DVTK idővel többet támadott, de nálunk mindenki elővette a rejtett tartalékait. Győzelmünk értékét növeli, hogy nehéz helyzetben voltunk, és jól játszó Diósgyőrt győztük le.

– A kiállítás után megelégedett volna a döntetlennel is?
– Nem volt időnk ilyesmin gondolkodni, azon voltunk, hogyan szervezzük át a csapatot gyorsan. Már hívtuk is Csősz Richárdot a kispadhoz, de aztán nem volt szükség a gyors cserére, mert nem esett pánikba a csapat. Így már csak akkor cseréltük be, amikor a fáradtság miatt frissítenünk kellett a játékunkon.

– Nagy Sándor remek védései nagyon kellettek a győzelemhez.
– Nem szoktam kitérni külön egy-egy játékosra, de Nagy Sándor valóban nagyszerűen védett, együtt élt a meccsel, sokat köszönhetünk neki. Az egész csapatra büszke vagyok, mert a fiúk megértették ennek a mérkőzésnek a tétjét.

 

– Jól futballoztak, de pont nélkül maradtak.
– Először is azt szeretném mondani, hogy ilyen hangulatban öröm futballozni – mondta Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője. – Az első félidőben több góllal kellett volna vezetnünk, Nagy Sándor több bravúrt is bemutatott. Sok helyzetünk volt, működött az a játék, amit elképzeltünk, de nem értékesítettük a helyzeteinket. Úgy tűnik, a sors angyalának udvarolnunk kell kicsit, mert nem akarja megfogni a kezünket. Ha a foci pontozásos sportág lenne, más eredmény született volna, de meg kell tanulnunk kihasználni a helyzeteinket.

– A góljuk begyakorolt figura volt?
– Van hasonló figuránk, de nem azt vettük most elő. Ez a gól Márkvárt Dávidot dicséri, az ő leleményessége kellett hozzá. A szünetben megbeszéltük, hogy a második félidőben az első szögletünket így végezzük el, el is sütöttük, és szerencsére sikerült.

– Az eddigi négy diósgyőri bajnokija közül most játszottak a legjobban?
– Magasan most! Örömteli, hogy ilyen teljesítményt tudunk nyújtani, hogy hétről hétre tudunk fejlődni, ez a helyzetek kialakításában is megmutatkozik. Védekezésben és támadásban is jók voltunk, csak a helyzetkihasználásban nem.

 

KAPOSVÁR–KISVÁRDA 0–2

– A második gól előtt sípszót hallottak?
– Az egész stadion hallotta, a másik oldali lelátón is többen mondták, hogy a játékvezető a sípjába fújt – felelte Disztl László, a Kaposvári Rákóczi vezetőedzője. – Néhány labdarúgónk megállt, sőt, talán a kisvárdaiak is. A játékvezető utána odajött a kispadhoz, és állította, hogy nem fújt bele.

– Egyetértünk abban, hogy a Rákóczinak ezeket a hazai mérkőzéseket kellene megnyernie a bentmaradáshoz?
– Nem biztos. Lehet, hogy idegenben jobb játszani. Van annyi erőnk, hogy idegenben is pontokat szerezzünk, bármelyik mérkőzést meg tudjuk nyerni. A tartásunk mindig megvolt.

– A hajrában igyekeztek kockáztatni – hiába.
– Nem kezdtünk eléggé „élesen”, nem összpontosítottunk megfelelően, sok párharcot vesztettünk el, és távoli lövésből gólt kaptunk. A második félidőben jól küzdöttünk, csakhogy, ahogy mondtam, a játékvezetőktől nem kapjuk meg a kellő tiszteletet, odafigyelést. Olyan csapat vagyunk, amely mindent megtesz, küzd az utolsó leheletéig, s mégis, meg nem adott tizenegyesek, gólok voltak már...

 

– Megérdemelt a győzelem?
– Rúgtunk két gólt, nem kaptunk egyet sem – mondta Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – A meccs összképét tekintve megérdemelt. Az első félidőben kiegyensúlyozott játék folyt a pályán. Nagyon jókor szereztük a gólt, attól a pillanattól kezdve a hazaiaknak ki kellett jönniük a térfelükről, és mi kontrázhattunk.

– A végén alaposan beszorultak, mégis a Kisvárda lőtte a gólt.
– Valóban, a Rákóczi a végén beszorított bennünket, de azt az időszakot átvészeltük. Sőt, volt még egy kontránk, amelyet góllal fejeztünk be. A kispadon akkor nyugodhattunk meg.

– A lefújást követően hangos csatakiáltások hallatszottak az öltözőből. Ennyire fontos győzelem volt?
– Az elmúlt hetek után nagyon fontos volt. Nincs könnyű mérkőzés az élvonalban. Nagyon akarta a csapat a sikert, ez minden futballistánkon látszott, érződött. Két héten keresztül kerestük a megoldást, hogyan győzzünk a Kaposvár otthonában, az eredmény bennünket igazolt.

 

ZTE FC–BP. HONVÉD 0–1

– Érthető, hogy letört, talán nem érdemeltek vereséget...
– Szomorú vagyok, hiszen a pontszerzés sem jött össze, egy oldalbeadást követően kaptunk gólt – kezdte értékelését Dobos Barna, a ZTE FC vezetőedzője. – Nem az első, hogy ilyen helyzetet nem tudunk hatástalanítani.

– Hogyan lehetett volna eredményesebb csapata?
– Például Radó András ziccerénél az első félidő elején, de akár a hosszabbításban Stieber Zoltán lövése is lehetett volna pontosabb. Ugyanakkor nem először fordul elő, hogy ítéletével a játékvezető a kárunkra téved. Gondolok itt Enisz Ben-Hatira elmaradt kiállítására az első félidőben.

– A tunéziai légiós biztosan rálépett Zoran Lesjak lábára?
– Persze, ez egyértelmű, ráadásul szándékosan, csak éppen a játékvezető nem vette észre, pedig a kispadról mi is láttuk. Ettől függetlenül a helyzeteinket kihagytuk, vagyis összességében ez volt a legnagyobb probléma a Honvéd ellen.

 

– Nyilvánvalóan jobban örül, mint kollégája.
– Valóban, győzelem után más hangulatban lehet nyilatkozni, pedig az első félidőben behúzott kézifékkel futballoztunk, szünet után azonban több helyzetet alakítottunk ki, és többet is birtokoltuk a labdát – reagált Giuseppe Sannino, a Budapest Honvéd vezetőedzője.

– A mérkőzés után a játékoskijáróban mi történt Tonci Kukoccsal, hogy ennyire ingerült volt és dühöngött?
– Játékosom szeretett volna gólt szerezni a mérkőzésen, s erre lett is volna lehetősége, de nem sikerült, ezért a kelleténél idegesebb volt.

– Nyilván a mérkőzés utáni dulakodásra gondolunk a játékoskijárónál...
– Mindenki látta, hogy milyen elánnal támadtunk a hajrában, és Tonci Kukoc azt nehezményezte, hogy három támadó vezette a labdát egy védővel szemben, mégsem ő kapta az átadást, ráadásul kimaradt a helyzet, de a lényeg, hogy megszereztük a három pontot, és végül mindenki megnyugodott.

NB I, 2019–2020, 9. FORDULÓ
OKTÓBER 19., SZOMBATHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Mezőkövesd–Mol Fehérvár FC 0–0
Mezőkövesd,Városi StadionFarkas Ádám2642
Puskás Akadémia–Paksi FC 4–2
Felcsút,Pancho ArénaKarakó Ferenc1141
Debreceni VSC–Diósgyőri VTK 2–1Debrecen,Nagyerdei Stadion
Bogár Gergő
5460
Kaposvár–Kisvárda 0–2
Kaposvár,Rákóczi StadionSolymosi Péter1155
ZTE FC–Bp. Honvéd 0–1
Zalaegerszeg,ZTE ArénaIványi Zoltán4023
Ferencváros–Újpest FC 1–0
Budapest,Groupama Aréna
Bognár Tamás18 759
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Mol Fehérvár FC 9 7 1 1 19– 6 +13 22
2. Ferencvárosi TC 8 6 1 1 11– 5 +6 19
3. Mezőkövesd Zsóry FC 9 6 1 2 12– 7 +5 19
4. Puskás Akadémia FC 9 5 2 2 17–10 +7 17
5. Kisvárda 9 4 1 4 13–14 –1 13
6. Debreceni VSC 8 4 4 16–14 +2 12
7. Újpest FC 9 3 1 5 12–15 –3 10
8. Budapest Honvéd 9 3 1 5 11–15 –4 10
9. Paksi FC 9 3 1 5 11–17 –6 10
10. Zalaegerszegi TE FC 9 2 2 5 14–13 +1 8
11. Diósgyőri VTK 9 2 1 6 7–17 –10 7
12. Kaposvári Rákóczi FC 9 2 7 7–17 –10 6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik